Allmänt

Djurs Sommerland:) Danmark dag tre.

Visit Denmark /Pressresa

 

Och sent om sider har vi kommit fram till den allra sista dagen på Trixies och min härliga, härliga Danmarksresa.

Vi startade dagen med hotellfrukost och sen packade vi in våra väskor i vår buss, som sen tog oss till Djurs Sommerland.

Jag visste inte alls vad vi hade att vänta oss, mer än att det är massor av karuseller, och ett badland.

Malin/Fnulan och Diana pratade om en berg och dalbana som jag skulle älska, en där man satt som på en motorcykel…som sen accelererade iväg, från 0-85km/h på nån sekund. Jag var inte helt övertygad men lovade att åka den:) Se själva. Ascool! Juvelen.

 

 

Vi kom till parken strax efter att de öppnat, och fick en snabb info av parkens guider.

djurs sommerland

Vädret var lite mulet, men varmt, Tryckande och kvavt.

De berättade bland annat att det finns 60 åkattraktioner. Sextio:) Wow!

Och att Djurs sommerland blivit utsedd till nordens bästa sommarland., och att det även är det största.

Jag hade inte kameran med mig ordentligt, det var ett jäkla upp och ner med den i väskan eftersom man skulle åka så mycket som möjligt också. Men jag är djupt imponerad. Danskarna kan verkligen det här med att fixa barn och ungdomsställen. Så fin park! Både för att det var massor av grönområden där man bara kunde leka, hoppa olika studsmattor eller gunga, eller äta sin matsäck. Och för att karusellerna var fantasifulla och vackra, förutom att det fanns massa fantastiskt roliga 🙂

Allt var snyggt och väl genomtänkt.

P6150383 IMG_1141

Vi skyndade oss genom området för lite mindre barn, för att hinna åka den här Juvelen innan köerna blev långa. Vi kunde bara segla in, och utan att jag faktiskt tänkt efter och jag hade ingen aning om vad jag egentligen gav mig in på…så satt jag där på en motorcykel-look-alike och väntade på att den skulle starta.

Och jäklar!!! Det gick undan:) Det var en galet härlig och kul berg och dalbana, och efter att ungarna åkt den här under, så tänkte vi ta ett andra åk, men då var det sån lång kö att vi struntade i det. Men hit måste jag åka igen, vilken makalös park!P6150392

Den här rackarn åkte runt och upp och ner och på vissa ställen sprutade det vatten på folk:) Jag har svårt för karuseller som bara går runt så jag stannade på marken.djurs sommerland

Trixie och Mira:)

Min fina fina Trixie ♥ så bra resesällskap. Inget gnäll eller trötta fötter utan bara ett stort intresse av att suga i sig kunskap och erfarenhet.

IMG_1142

Här är en av de fina gräsytorna jag pratade om. Fanns lite olika varianter, men alla var så fina och väl genomtänkta så att ungarna skulle kunna roa sig.IMG_1144

Jag åkte en annan berg och dalbana, tror den hette Thors hammare, med Fnulan och Mira och sen med Oliver och Isaac. Det var en superhärlig berg och dal bana, som jag hade kunnat åka hela dagen. Så där lagom sug i magen utan att vara dödsläskig. Trixie vägrar sånt:)

Men hon åkte trampbåt med Diana medan vi körde karusell, och sen tog hon och jag oss en tramptur.

Fy, jag glömmer alltid hur jobbigt det är att trampa…..IMG_1145 IMG_1146

Diana körde flera varv, här med Mira:) Hon smygtränade;)
IMG_1152

Malin lurade sen med mig upp i Drakbåten. Jag har åkt liknande många gånger förr, men nu för tiden blir jag bara illamående. Jag försökte avstyra men Malin är så positiv till allt och plötsligt satt jag där med:)

Och det tog exakt ett gung innan jag kom ihåg att jag mår illa om jag gungar på vanliga däckgungor….Och efter fyra gung hojtade  Malin att nu mådde hon illa. Så där satt vi, mådde illa och tjöt av skratt samtidigt:)

Men jag tänker inte göra om det på länge;)

Här kollar ungarna sina längder.
djurs sommerland

I stället tog jag en sväng med kidsen i den här där man drar sig upp med muskelkraft. Tänkte att tränar Diana ben så kör jag armar;)

IMG_0341

Jättekul, och rätt jobbig efter ett tag:)

Då behöver man ladda upp med pizzabuffe. Oh my god vad mycket off pizzor de hade!!

IMG_1155 IMG_1157

Sen var det dags att testa vattenlandet. Jag kände inte direkt för att bada, speciellt inte när jag såg att vattnet höll modiga 17 plusgrader;) Men ungarna bytte om, och kastade sig i. IMG_1182 P6150397

Massor av flytvästar i olika storlekar till utlåning, gratis.Hur bra är inte det då:) Gudstjärna!P6150401

Jeansen var helt klart överkurs;) det var svettigt, men ändå ok.IMG_0351 djurs sommerland

Ungarna badade cirka 45 minuter, innan de höll på att frysa ihjäl och då snabbade de sig på att byta om så vi skulle hinna åka mera karuseller.

Vattenlandet var stort och jättefint, och hade det varit varmare hade jag fått problem att få med mig Trixie, som är en säl av stora mått. Hon älskar at bada:)

 

Vi åkte en safaritur. Och jag har åkt nåt liknande på Disneyland i Los Angeles så plötsligt fattade jag vart de fått sin inspiration ifrån 🙂

IMG_1162

Sen denna. Snurrar och far i en fors. Man blir lite småblöt, eller så blir man dygnsur. Slumpen avgör;)IMG_1166

Sekunden efter att Diana tog denna bilden så krockade vi i något och hon höll nästan på att tappa mobilen…det hade ju varit olyckligt;)IMG_1167

Trixie pratade och pratade om nån grej hon ville åka, och vi trodde det var denna. Men väl här så var det fel. Hon tänkte inte alls åka den, men Diana och Oliver gjorde och den var helkul.IMG_1173 IMG_1177

Vi hann med en light-berg och dalbana, här i barnens land. SÅ gulligt och så fint gjort. All in.djurs sommerland

Och sen, så var det dags att åka hem.

Åhhh vad jag hade kunnat vara här i flera dagar! Jag måste verkligen klura ut ett sätt att ta med mig ungarna och åka hit. Danmark är en pärla vad det gäller barn och semester.

Djurs sommerland är dessutom billigt.

 280 dkr för alla mellan 3-65 under högsäsong. Lägger man till  150 Dkr så kan man gå in två dagar. 

Då ingår alla karuseller och badland och allt man kan göra inne på sommarlandet. Toppen!

 

När vi sen åkte mot flygplatsen var det en skara trötta mammor och barn, men så glada och nöjda. Samma lilla plan hem, men nu hade jag överkommit den värsta rädslan;)

IMG_1183 IMG_1184

Och maten….så god:) PÅ allvar, riktigt riktigt god:)IMG_1191

Så landade vi på BrommaIMG_1195

Och efter massa kramar så skiljdes vi åt. Jag hade lugnt kunnat hänga med det här gänget i flera veckor, för oj så kul vi har haft!!

Vi har verkligen haft en fantastisk resa:)

Tusen tack allihopa!

 

Pappa hämtade oss, och det tog tio minuter …..innan….:) danmark

Lilla gumman ♥

Trixie har haft det superhärligt hon med. Hon älskar att lära sig nya saker, och nu pratar hon ofta om Danmark och sina nya kompisar:)

 

SÅ, det var sista delen av vår resa:)

Första Århus, Den gamle by, ARoS

Andra: Randers Regnskov

Tredje Ree Park Safari

Fjärde (lite om dag två.)

 

Jag återkommer med ett sammanfattade inlägg med lite länkar osv:)

 

Kommentarer

  1. Anki

    Man riktigt kände suget i magen när ni åkte med motorcyklarna och när man var på väg ner…. Tack för att du tog oss med på en åktur 😀

    Kramar från Skåneland

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing