Allmänt

Tipsar om Verket i Avesta :)

Hellooo:)
Tack för tips både här och på instagram! Jag sparar dem:)
Igår gjorde vi något som jag tror att ingen av er nämt så då kan ju ni få det tipset av mig i gengäld 🙂
Verket i Avesta.

IMG_2064

Nåt verk av lite okänt slag men jag tror att det hade nåt med malm eller så att göra, eller vad sjutton man nu bröt i alla dessa gruvor här.?
Dess nuvarande funktion var konstmuseum.

IMG_2068

Kostade 100kr för vuxen att gå in, gratis för ungarna. Vi fick en karta och lite info om hur man bäst går igenom lokalerna och ett telefonnummer om vi skulle gå vilse.
Alltså jag tror det står i pannan på mig 🙂
”Noll koll”

Lokalerna var mörka. Belysta med spotar och konstverken belystes ju med olika lampor. Svårt att fota, och i ärlighetens namn tyckte jag att jag kastat bort 100 spänn de två första våningarna 😉
Jag och konstig konst funkar inte så bra. Jag blir bara gruvligt irriterad och funderar på vem som är mest Kejsarens nya kläder ? Konstnären som gör saker som man liksom måste vara halvidiot och gravt påtänd för att ens komma på tanken, eller publiken som kliar sig på hakan och filosofiskt nickar och uppskattar?
???
Som detta? Jag fattar fan inte.

IMG_2077

Nåväl efter att ha gått igenom saker jag inte kommer ihåg så kom vi till ett rum med glaskonst. Fortfarande märkligt men jag såg vad det föreställde 😉
Klänningar, hattar och skor.

IMG_2070

Stalagmiter och stalaktiter

IMG_2072

Och sen hamnade vi bland saker man kunde testa. Och Då jäklar blev det värt sitt pris och här stannade vi i flera timmar:)
Optiska synvillor – alltid lika kul.

IMG_2075IMG_2074
Spela på skrot – skitkul, lät säkert inte lika bra för övriga besökare som för oss. Vi fick ju ihop en hel orkester 🙂
Finns film på instagram.

carolawetterholm)

Och sen ett helt rum med kluriga grejor. Bagdad tror jag de kallade det. Tankenötter, tangram, olika spel. Massor.

 

Skönt att veta att jag än så länge slår min sjuåring i schack ?
IMG_2086
Snart har han lärt sig att man måste tänka i flera steg och när han väl begripit det så kommer han bli Grym.
Hans pappa är likadan. Han SER liksom svaren, kan tänka i flera steg och dessutom räknar han ut hur stor chans det är procentuellt att få si och så. Extremt bra när man spelar poker tex. Att bara veta hur stor chans man har att få kortet man saknar eller hur stor risk det är att motståndaren har kåk.
Han räknar ut allt i huvudet. Räntor, procent, matinköp( diffade på ören ) och allt annat tänkbart.
Jag, jag kan inte ens använda miniräknaren;)
Bra att några fått nåt vettigt från fadershållet.

Jag satt länge med nåt klur som jag inte minns vad det hette men man ska flytta runda skivor. Man får bara flytta en i taget och aldrig lägga en större på en mindre.
Det är ett torn och ska bli ett torn på en annan pinne. Till sist klarade jag det:)

Pyssel fick man betala 30kr extra för/ familj och det satt vi också länge med.

IMG_2087IMG_2089IMG_2090IMG_2091

Efter några timmar var vi trötta och hungriga och drog hemåt. Ungarna gillade Verket och det var riktigt bra tidsfördriv. Nästan så man kan åka tillbaka 🙂

Via Willys när vi var i krokarna och så hem. Barnen ville ha hamburgare så det fick det bli, och sen Captain America på dvd.
Hur många sådana finns det egentligen ? Tycker aldrig jag sett de vi tittar på 🙂

Idag strålar solen men Novalie säger att det ska mulna på framåt eftermiddagen. De är och diskar nu:) och sen ska vi väl ner på stranden. Kanske att jag badar.. hittills har det inte lockat överdrivet mycket.

Vi ska handla diskmedel och myrmedel ikväll. Jag har en myrstack under sovtältet… de håller sig lugna tills man börjar böka i det lilla förtältet 😉
Jag har glömt det två dagar i rad nu, men har iaf hällt på en flaska Fun Light 😉 som slagit ut dem delvis ?

Nu måste jag fixa inför stranden!
Vi hörs snart ?

Kommentarer

  1. Caroline

    Jag har också tänkt åka till Verket i sommar. Var där för några år sedan och tänkte att det är dags igen. Jag och en vän pratade nyligen om just konst och ”Kejsarens nya kläder”. Man kan tydligen kalla vad som helst konst om man tror på det själv tillräckligt mycket. Eller så håller man (läs konstnären) god min och skrattar i smyg åt dom som går på det och ”beundrar” konsten. Men det kanske bara är jag som är okunnig och inte förstår mig på… ; )

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing