Allmänt

Besviken

Jag är så djävulskt besviken på sommaren. Ingen sol, ingen värme, inga ljusa varma sommarnätter när man aldrig vill gå in. Inga mygg heller vilket hade gjort de där sommarkvällarna helt magiska, om de nu existerat. 

Inga varma sjöar där man kan plaska runt i evigheter, att simma var mer för att rädda livet efter att man hoppat i från bryggan. Innan man frös ihjäl.

Inga blåbär, inga äpplen, inga vinbär. Faktiskt inga mördarsniglar heller, och få fästingar vilket förvisso är ett stort plus.

Inget regn vilket gör att allt ser fult och brunt ut. Regnet har sen kommit som gigantiska vattenfall och sen försvunnit utan att göra direkt nytta. Bara sabbat saker. Fast ändå massor av regn, hela tiden, massa oväder, storm och halv orkan? Hur fan går det ihop? Allt är sönderbränt men ingen sol och massa regn??

Inga lottovinster så man kunde ta med sig sin ohana och sticka till värmen. 

Ingen drömprins som knackat på, fast dörren varit inbjudande stängd mesta tiden av tiden eftersom det varit kallt;)

Meteorologerna säger att det är temperaturer under det normala. Så det har varit en usel sommar även enligt dem.

Givetvis har det glimtat till. En dag här och en dag där, solen har visat sin styrka och flashat förbi för att sen glömma bort att skina. Det har visst funnits stunder som varit härliga, men överlag kan man ju inte ens med den mest positiva inställningen i världen tycka att det varit en bra sommar. Om man inte gillar moln, kvavt och kalla sjöar förstås. 

Jag kan med ett bakåtperspektiv på 23 år som förälder enkelt förutspå hösten och vintern. En dålig sommar ger dåliga barn. En bra sommar så klarar sig ungarna framåt februari- mars innan de tacklar av, en dålig sommar är det kört redan efter några veckor på terminen.

Nu har vi haft TRE totalt värdelösa somrar på raken …och jag har barn nummer två som ligger och kräks. Och hösten har inte ens börjat..

Helt ärligt så var våren i år det värsta sjukdomsmässigt jag någonsin varit med om. Barnen, och även jag, var sjuka hela tiden. I april räknade jag att vi för första gången på terminen hade fem dagar på raken då alla skolbarn var i skolan. Sen sket det sig igen 😉

Jag var så slut som människa. Så mycket vakande och oro.

Och nu sabbas även de sista värdefulla sommarlovsdagarna med sjukdom. 

Vart är somrarna när man är fulltankad av värme? När man är boostad från topp till tå av energi? Ge hit dem!!
Jag är optimist av födelsen. Nej det kanske inte märks alltid, speciellt inte idag 😉 men vafan. 

Mina glas är alltid halvfulla, och jag kastar aldrig in handduken utan plockar upp den, biter i det sura äpplet och kör pannan in i kaklet. Jag ger aldrig upp. Jo, bitvis bryter jag ihop men kommer sen igen. 

Men nu börjar det liksom kännas lite väl slitigt. Jag är gjord för värme, och mår dåligt av att inte få den.

Så nu känns det bättre. Tack för att jag fick skriva av mig ??

Dags att dricka mer kaffe och sen kavla upp ärmarna igen.

Kommentarer

 1. Matilda

  Oj, snacka om vad vädret kan vara olika! Jag bor i Norrtälje och här tycker jag vädret har varit toppen de senaste veckorna!? Knappt något regn, sol och lagom med blåst. Dock inga 30 grader, men väl uppemot 25 vissa dagar. Tänk att det kan skilja sig så mkt ifall man befinner sig vid kusten eller inte? Hoppas ni frisknar till snart!

 2. Anna

  Då skulle du bott i Skåne… HÄR talar vi om en skitsommar deluxe! Finns inga brunbrända armar hos något barn.
  Det har regnat så jäkla mycket här på den sydvästra sidan att jag blir galen. Ja, gräsmattan är grön – men vem vill vara ute på den.
  Skit. Skit. Skit. Skitsommar.

 3. Karin

  Jag tillhör dem som inte tål värmen, blir jättevarm, svettig och klibbig, känner mig äcklig och blir tjurig pga det.
  Kan inte sova ordentligt om det är varmt nattetid och tappar matlusten.
  Tycker ca 20 grader, lite sol och vind är toppenväder! 😉

 4. Karin

  Skitsommar här med!
  Jag är så less och känner mig deprimerad, funderar hur sjutton jag ska orka mig igenom hösten och vintern =(
  Kramar till dig

 5. Marie

  Jag tycker sommaren har varit helt ok. Barnen är lite lagom brunbrända, jag har (miss)lyckats bränna mig i solen. Vi har varit på utflykter. Inte mycket regn. Det har dock blåst en hel del men det har varit soligt och fint i övrigt.

 6. Jenny

  Tycker synd om er som är beroende av en lång och varm sommar för att må bra,själv är jag väldigt tacksam över att det varit en dålig sommar.
  Jag älskar vår- och höstsol,men jag lider enormt under de varmaste sommarmånaderna. Jag mår riktigt dåligt i hettan,har ingen aptit vilket då leder till skitdåliga matvanor,jag kan inte sova för att det är för varmt,jag blir irriterad av värmen på dagarna och jag orkar inte göra något för jag blir helt slut av den olidliga hettan. Men denna sommaren har jag mått toppen,här där jag bor har det bara varit 13-14 grader på nätterna vilket har varit så underbart. Har aldrig sovit så bra på sommaren som nu. Så jag är mycket tacksam över den här sommaren,men samtidigt så tittar jag på alla semesterfirare som längtar till stranden och förstår ju att det måste vara skittråkigt för er. Hoppas du och dina barn får må bra under hösten ändå,man kan ju alltid hoppas. Kanske blir det en ovanligt varm höst istället:-)

 7. Karin

  Jag håller med dig Carola! Bor i Karlstad där solen inte alls skiner jämt! Det har blåst hela jäkla sommaren och det har blåst kallt! Någon timme där och någon eftermiddag där har solen lyckats värma mig vid någon södervägg. Ja, inga 26 eller 30 grader som jag vill ha.. OCH JAG TYCKER INTE ATT DET ÄR SOMMAR NÄR TERMOMETERN VISAR 16 GRADER! Skitsommar på alla sätt. Och tredje skitsommaren på raken. Men ge mig en riktig vinst och jag tar hemmavarande barn och flyr landet nästa år. Nu är det inget annat än höst. Och fästingar har jag haft två stycken.

 8. Leksaksmamman

  Det var den bästa sammanfattningen av sommaren jag läst! Är så besviken att man inte kunnat vara ute mer under semestern. Mina barn vet knappt om hur en fantastisk svensk sommar kan vara. Fördelen har varit att vi hunnit med att besöka en del leksaksmuseum och leksaksaffärer. Ha de gott!

 9. MimmiMormor

  Sommaren och värmen pågår fortfarande nu med små inslag av höst märkte jag i dag. Värmen har funnits trots att det varit mulet ofta. Nu är ni många men en bra sak för att hålla alla friska är att antingen åka utomlands nån vecka sent på hösten börja ladda med D-vitaminer från november. Eller gör som jag när inte tiden eller pengarna finns 🙂 tar med barnbarnen hit några gånger. Så härligt! http://www.nirvana.se/solrum-cafe/sol-varme/
  Kram till familjen!

 10. Alma

  Hej! Har ni något fästingmedel till Doris? Har själv en hund som får så mycket fästingar(trots fästingmedel för rätt vikt mm.).
  Håller oxå med om det dåliga sommarvädret!

 11. Cissi

  Du sätter precis ord på min känsla Carola! Är så deppig efter den här kalla, torra sommaren och kan inte förstå hur jag ska hitta orken att köra igång hösten. :/ Men ändå skönt att inte vara ensam om känslan. <3

 12. Ella

  Oj, vi måste ha helt olika uppfattningar! Jag bor i Uppsala och tycker att sommaren varit fin. Inte sådär äckligt varm utan lagom och mycket sol. Läste att genomsnittliga regnmängden för Uppsala är 75 mm i juli, medan det denna sommar regnat 15 mm, så regnigare än vanligt har det ju definitivt inte varit. Förstår om du är besviken ifall du önskat uppåt 28-30 grader eller så, men omkring 25 har det ju varit ganska mycket, iaf i min del av stan?

  1. Hanna

   Känner samma som du! Har också upplevt sommaren som bra, inte varit sådär varmt att man svettas men lagom för utflykter picknick osv. Kanske har berott på var i landet man varit men i Stockholm och Uppsala där jag varit har jag tyckt det varit många varma dagar!

 13. Mia

  Oj vad olika vädret är! Vi bor utanför Stockholm och har haft bra väder i princip hela sommaren. Inga 30 grader men runt 20-23 grader och sol typ hela tiden, inget regn på 6 v. Alldeles för torrt alltså men perfekt när man målat om huset!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing