Allmänt

Tråkig shopping

Idag var jag tvungen att åka och bränna massa pengar på något av det absolut tråkigaste jag vet – regnkläder.

Ingen av killarna eller Lovelia hade gummistövlar och killarna hade heller inga vettiga regnställ. De har varsitt sånt där tunt prassligt, som är bra men vart fan är det då?? Jag är sämst på att hålla ordning på saker, speciellt de där sakerna jag hatar att behöva;)

Jordan ville inte alls följa med, utan tyckte att jag kunde ta en storlek större än Jamie bara så passade det. De har i princip en delad garderob, där jag inte har en aning om vems som är vems. Jordan är lite längre, men tröjor funkar ju perfekt. Så han har rätt. Jag behöver bara den ena av dem med när det ska provas saker.:)

Jaha. Väderappen sa att det skulle vara dagsregn i morgon så det var ju bara att sura iväg. Vi har ett Stadium outlet nu för tiden så jag körde dit, det ligger granne med Skopunkten så det är ju kanon.

Det var ett tag sen jag köpte regnkläder, det har funnits att ärva, eftersom de knappt används så är de liksom i finfint skick. Fasen vad dyrt det är:/  Det är  extra trist att köpa tråkiga saker om de dessutom är dyra.

Men det fanns set – byxor+jacka för 300kr så ett varsitt sånt fick det bli. Mest troligt kommer de slå hål på knäna eller fastna i nån gren..men då jäklar får de ta de rosa regnställen som tjejerna haft. De köpte jag på Lidl för typ 50 kr så jag borde kanske åkt dit och kollat först 😉

Inga gummistövlar dock, så vi gick in på Skopunkten, och först hittade jag inget alls i rätt storlek. Tänk att barnen ALLTID har den storlek som tar slut först? Oavsett hur små/stora de är. Helt galet, men det är samma visa varje gång. Nu fanns det bara sådana som egentligen är aningens för stor, men vafan….sen när har gummistövlar en perfect fit? 😉

regnkläder stövlar

Det är ju inte som att de ramlar av, med en raggsocka i funkar det toppen. Nu är de har lite fodrade iofs så kanske de är för varma för raggisar. Men det blir bra. De blå till Jamie och de gröna till Jordan.

 

Det fanns inga snygga regnkläder, om de inte skulle vara svindyra, och som sagt – vi använder det så sällan vi bara kan så jag vill inte kosta på mer än nödvändigt. Men givetvis ska det vara bra kvalite, och de här är från PAX så det känns lite bra. Men fula som stryk;)IMG_2929

Jamie ville ha det gula…brrrr, och Jordan fick det prilliga.

Men nu har de iaf regnkläder, även om de är fula:)

 

Däremot måste jag skaffa ett par gummistövlar även till Lovelia, det fanns inga storlekar.. Men för nu så löste vi det med att hon får ta Jordans nya och han får ta de gamla som Lovelia hade.

Fan man skulle bo i ett land med samma klimat hela året, så slapp man köpa massa säsongskläder. Eller vinterdäck…snöskyfflar, vinterkläder. För jag förutsätter ju att jag skulle bo i ett varmt land:)

 

Efter att vi varit och handlat så var det dags att åka och träna::)

– Jaaaa, jag vill följa med!!!! tjoade Lovelia, Jordan och Jamie i kör, så det fick de väl då. Vi väntade in Corrinda och sen pep vi i väg. Cirkelfys, och i en ny hall, minsann. Det är ett populärt pass så det är flyttat från den lilla hallen till en större. Jag vet inte om jag gillar det, för lite av charmen är att det är trångt och råddigt, men okey då.

Ungarna skulle se på film, men sen kom de in och satt vid sidan av i salen och tittade på. Dansade lite till musiken, gjorde lite rörelser, och på nedvarvningen var de med:)

Jag fattar inte vad det är som är så roligt, men är glad att de tycker det, det underlättar liksom.

 

Hemma lagade Novalie middag, och hade den perfekt klar tills vi kom hem, jag är så stolt över mina ungar som fixar sånt här. Förvisso har jag lärt dem:D men ändå.

 

I morgon är det då fredag. En hel första skolvecka har gått. Bara typ nio kvar till höstlovet;)

Jag har en jävla massa föräldramöten och samtal att se fram emot, i år känns det som att de lyckats sprida ut dem ordentligt. Trixie börjar ju sexan i Katarinaskolan, inne på stan, och där har de alltid massor av aktiviteter de första veckorna för att få ihop klassen. Samarbetsövningar och teambuilding. Jättebra:)

Hon trivs bra än så länge så det känns riktigt fint.

Novalie har börjat med ytterligare ett språk, så nu läser hon engelska spanska och tyska.

Trixie valde spanska som första tredjespråk, och har redan frågat mig vad jag heter och lite sånt. Jag kan fraser på spanska, och vissa ord, det fastnar lite i huvudet när man försöker hjälpa till med läxorna:)

Men det viktigaste man behöver kunna är väl ändå – ”Una cerveza por favor ” En öl tack.

Jag kan inte stava, där går gränsen, så det är bara hur det låter:D

 

Nu ska jag borsta tänderna och hoppa i säng, men vi hörs i morgon igen:)

Natti natti ♥

 

Kommentarer

 1. Monika

  Jag brukar nästan alltid köpa lite stora gummistövlar på hösten och lägga i en tjock ullsula. Oftast kan barnen ha stöveln utan ullaula sen hela sommaren. Nu var ju de här fodrade, så sommaranvändning är ju inte aktuellt, men ullsula ”krymper” i princip en storlek och värmer jättebra.

 2. Anki

  Jag blev som nummer 100 som tryckte på gilla-knappen 😀
  Skulle just tipsa om regnkläder på Julia (såg att du hade redan hade fått det tipset) där jag själv hittade gummistövlar till ett bra pris!

  Kramar från Skåneland

 3. Ida

  Ja, de där regnkläderna var ju inte jättesnygga direkt? Huvudsaken är att de fyller sin funktion. Mina barn på 7 och snart 9 år har inte haft galonkläder på flera år. Jag köper vind- och vattentäta skalkläder på stadium eller Intersport istället. Det kostar lite mer, men sen använder vi det som allväderskläder hela hösten och tidig vår. Sen har de varsin lättviktsjacka som komplement.

 4. annika

  Hej, tips till nästa gång är att kolla regnkläder o stövlar på Jula, och Biltema. Där har jag köpt, billiga men helt ok. Eller på Igor sport om du hellre vill nätshoppa.

  1. familjenannorlunda

   Just ja. Jag brukar ju kolla sådana butiker först, men hade lite bråttom igår, har skjutit upp det och så skulle det bli fulväder:)
   Tack för på påminnelsen!

 5. Malin

  Regnkläder är ju ett måste i skolan så barnen kan vara ute, men håller med om att det är sjukt tråkiga inköp!!! Är med i köp- och säljgrupp på fb där man får tag i billigare så där har man sparat mååååånga tusenlappar iaf!
  Hopps ni får en fin helg.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing