Allmänt

Gröna Lund!!

Vi åker varje år till Gröna Lund. Det har blivit en tradition som jag inte kan slingra mig undan även om jag skulle vilja:)

Jag vill såklart åka men det handlar om en halv förmögenhet så det gäller att alla förutsättningar för en kanondag finns där.

Helst sol, lagom varmt, tropisk natt, inga andra besökare, alla kan och är friska.

Bäst om nån annan betalar också men det är ju att begära aningens för mycket 😉

Inga andra besökare lyckades vi jävligt dåligt med den här gången ?

Jag tror att halva Stockholm och halva Europa var där igår samtidigt som oss 😉

Massor av turister!

Jag fattar, för jag kan bara anta att jag inte är ensam om mina kriterier för ett Grönan-besök.

Men det suger att köa minst en halvtimme till allt. Minsta lilla barnkarusell var det megalånga köer till, och de fränare attraktionerna var minst 40 min.

Det är bara att bita ihop och gilla läget 🙂

Vädret var perfekt

Klarblå himmel och sol.

Ljuvligt!!!!

Vi fick lov att åka i tre bilar, och lånade pappas bil, samtidigt som de fick Doris i pant 😉

Patricia och Simon skulle till Grönan med hans familj först och köra femkamp så de skulle ansluta till oss på eftermiddagen och åka med oss hem.

Janelles Simon jobbade ☹️Så trist att han inte kunde följa med, vi försökte hitta en dag då alla kunde men det finns inte så många att spela med så här dags på säsongen.

På rad körde vi till huvfudstaden och sen ägnade vi nästan en timme åt att hitta parkering. Vi brukar stå vid Berwaldhallen , det är gratis på helger 😉 men nu var det nåt event, Tough Viking kanske? Och knökfullt överallt. Det är ett litet helvete att hamna bland massa bilar som letar parkering, med folk som yrar runt och alla försöker hinna först.. satan vilken tid det tog att ta sig därifrån !

Till sist hamnade vi vid Garnisonen, som dessutom hade nåt samarbete med Grönan så det inte kostade en miljon att stå där utan bara 55kr för hela dagen 🙂

Vi köpte våra inträden och åkband online och sparade runt 500kr på det, och en massa tid då vi inte behövde köa utan bara plockade ut dem i en automat. Tur att Marcus var med för han var den enda som hade koll på hur det funkade.

En av oss är brunare än övriga, I wonder who??

Måste vara mitt tattarblod:)

Och sen åkte vi. Först körde vi lite barngrejor. Robban åkte med Jamie som var hur lycklig som helst över att få hänga med brorsan

Robban åkte Flygande mattan med Lovelia lite senare med, han åker saker som de andra inte gillar:)

Mycket höll vi ihop, men delade på oss mellan varven för att det föll sig bäst. Jag åker tex inte Pop-Expressen, jag tror jag skulle kräkas en timme efteråt, saker som snurrar på det viset är inte min grej.

Däremot var jag ovanligt fearless och kände inte ens lite nervositet på väg upp i Jetline och Twister..? Märkligt, jag brukar vara ordentligt pirrig.

Körde Kvasten, Vilda musen, jetline, twister,twister, jetline, kvasten i sträck sista timmen 🙂

Ovanligt mycket folk även sent, det brukar annars nästan bara vara att kliva på attraktionerna men det var fortsatt kö.

Tekopparna var roliga i år:)

Jamie älskar dem och även Trixie som inte är lika galen i tuffa grejor som övriga gillar dem. Hon testade dock Kvasten, modigt av henne att utmana sig. Den var kul men det gick räcka med ett åk för henne 🙂

Lite barnteater måste man se, i år nån Sing- Along med Disneylåtar.

Middag

Vi brukar äta på Kaskad, restaurangen vars namn får mig att må illa. Kaskadkräkning är det enda som flyger i mitt huvud;)

Men det är hyfsad mat , hyfsat fräscht och skönt att sitta inomhus en stund.

Vi käkade pizza, delade två och två så man inte blir proppmätt 🙂

Lite mera karuseller

Självklart en groupie 🙂

Vilda Musen

Och plötsligt var klockan 23 och de stängde.

Vi hade lugnt kunnat åka en timme till. Minst 🙂

Att köra hem är mindre kul, men mindre trafik också så det går snabbt.

Hämta Doris och lämna bilen och medan jag gjorde det somnade all ungar hemma:)

Vi hade en så kul dag !!

Jag älskar att åka med alla ungar, de flestas respektive även om de som inte var med var saknade, och syrran såklart.

Nu ska jag byta om, dags för lite träning 🙂

Vi hörs senare ikväll !!

Bye bye?

Kommentarer

  1. Jenny

    Himla mysig tradition,ni ser ut att ha haft det toppen! Förstår att det blir dyrt dock. Har varit lite nyfiken på det här med kostnaden när ni åker iväg många,brukar du betala för dina äldsta plus deras respektive eller betalar de för sig själva? Då räknar jag med Corrinda och Robert till dina äldsta. Du måste såklart inte svara,och jag hoppas du inte tar illa upp. Från och med att jag var 16 så tyckte mina föräldrar att det var självklart att jag skulle betala för mig själv på utflykter och så,eftersom i deras ögon så borde jag haft extrajobb utöver skolan vid det laget. Så funkade det inte i mina kompisars familjer,och jag tyckte såklart att det var ytterst orättvist:-D Har du krav på att tonåringarna ska ha jobb?

    Carola: Nej,så länge de går i skolan kräver jag inte att de jobbar, men vill helst att de ska sommarjobba.Det tycker jag hör till uppfostran 🙂
    Men skolan tar sån tid, och sen har de kanske träningar och sånt så det blir väl mycket med att jobba också.
    De som jobbar och tjänar egna pengar får betala för sig själva.Samma med respektive:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing