Allmänt

Sen söndagkväll..

Och jag är pigg:)

Haha, jag försöker komma in i normala tider, men jag är en jäkla nattuggla!

Vet ni, jag har kanske skrivit det här förr, men jag läste en artikel om att det finns två typer av människor, A och B -typer. Såklart det är ju alltid A och B;) ingen vidare fantasi hos forskarna gällande att döpa sina studier.

Men i alla fall, den ena typer var de Morgonpigga. De fick mest gjort före lunch för att sen tackla av och egentligen inte prestera speciellt mycket under eftermiddagarna, allra helst efter typ 14.

De andra var de Kvällspigga, De var som urvridna disktrasor framåt lunch, för att sen karta på sig och prestera som allra bäst efter 14 och framåt kvällen.

Det gick inte att påverka det här. Och det kan jag hålla med om!

I så många år har jag försökt bli mer morgonpigg genom att sova mer, lägga mig tidigare, skapa rutiner, sova mindre, sova på andra tider… och så vidare. Inget funkar.

Jag kan kliva upp tidigt, det är inte det, men jag är fullkomligt useless, totalt värdelös innan lunch. Jag funkar sämre. Jag kläcker inte mina bästa ideér då, och jag går mest på autopilot.

Haha, nej, nu låter det som om jag är i nåt zombieliknande tillstånd 🙂 Så är det inte!

Men sen, efter lunch, framåt eftermiddagen, då jäklar. Jag får massa gjort, jag kan multitaska deluxe och jag känner att det flyter på.

 

Hur som helst, det jag ville säga är att det är väl en jädra tur att det finns olika varianter av folk:) Idag ska våras samhälle funka dygnet runt, viktiga uppgifter utförs 24/7, jämfört med ”förr”. Då man följde solens upp och nergångar, Nu behöver vi ha folk som pallar att vara uppe hela nätter, och folk som klarar av att jobba tidiga morgnar osv

Olika är bra, som vanligt:) Dock kvarstår ju att det är finare att vara morgonpigg;)

Ingen jäkel blir imponerad av att man ligger och sover klockan 11 eftersom man var uppe och städade hela natten, men nog fasen imponeras man av nån som storstädat före 7 på morgonen….hm.

 

Jaja.

Jag är som jag är. Andra som de är:)

 

Idag åkte vi iväg och tränade. Corrinda och jag tog med oss Lovelia och Jamie som ville följa med, och mötte upp Janelle och syrran vid Friskis.

Jag känner av en förkylning som ligger och kvirrar, men behövde inte köra så försiktigt för det kändes bra. Cirkelfys med Susanne, och Corrinda som aldrig tränat med henne innan gillade henne. Vi har kört mycket med henne förut men när de flyttar runt passen så tappar man ibland bort favoritledare.

För övrigt gjorde jag en svinsnygg fickparkering på smörplats precis utanför dörren vid lokalerna:) Så nöjd med mig själv. Jag har verkligen aldrig kunnat det. Aldrig. Jag lät bli att fickparkera på min uppkörning;)

Han sa att jag skulle fickparkera om jag hittade något lämpligt ställe att göra det på, och jag körde förbi flera fina luckor….När han frågade varför jag inte gjorde som han sa så flinade jag bort det med att jag inte tyckte de såg bra ut, och han var nöjd med det en stund. Men så ville han ändå se om jag kunde och bad mig svänga in på en gata, och fickparkera på första bästa lucka.

Och under över alla under så var det tokfullt där, så jag slapp:) Och fick mitt körkort.

Vem bryr sig egentligen om man kan fickparkera? Den enda som lider av det är ju en själv, som får åka och leta efter andra ställen. Kan ju inte anses vara en trafiksäkerhetsfråga direkt.

Sen körde jag bil i några år, typ tre, innan vi fick tvillingar och var tvungna att köpa en stor, förlängd, folkvagnsbuss. Ingen höjer på ögonbrynen om man inte gärna fickparkerar en sån;) så jag har klarat mig undan i många år.

Men så blev jag sur, och bestämde mig för att jag visst skulle kunna, och så testade jag och misslyckades kapitalt några gånger, haha. Det är jobbigt, när man försöker och krånglar och bileländet bara inte fattar vad det är man försöker göra:)

Kanske har jag fattat galoppen nu för det brukar gå bra. Jag låter bli att tänka så förbannat mycket och bara kör.

 

Nix, nu ska jag borsta tänderna. NOGA,

Jag ska till tandläkaren i morgon… bah. Jag gillar inte att gå dit. Det är obehagligt och svindyrt, inte en av mina favvokombos. Corrinda gjorde tzatsiki med shitloads av vitlök i, så det lär kanske inte bli så behagligt för min tandläkare heller;)

 

HA det gott nu så hörs vi snart:)

Kommentarer

 1. carina

  Jag är väl inte precis morgonpigg,men ska jag tex. riva av e storstädning och kommer mig upp tidigt så går det bäst från morgonen,helst ska jag inte äta frukost före heller.Men att börja med nå efter lunch, funkar betydligt sämre. Sen så är jag inte någon kvällsmänniska heller,kan gå och lägga mig ibland mellan 21,00- 22,00,men då brukar jag ligga och läsa istället.

 2. Malin

  Samma här. Knappt så man fattar att man är vaken på fm, och gå upp tidigt är bland det värsta jag vet, men med barn måste man ju det när de ska iväg, men de gånger jag kan så är jag inte sen att lägga mig när de åkt till skolan/förskolan!
  Sen kan jag inte påstå att jag är kvällspigg heller tyvärr.
  Som min sambo brukar säga…”är du ens en människa?” När jag säger att jag inte är någon morgonmänniska, eller kvällsmänniska, eller mittpådagenmänniska, eller nattmänniska…. ?

 3. Majsan

  Jag är en morgonmänniska, får som mest gjort mellan klockan 06 och 14 sedan blir jag lite ”lat”. Ska jag träna så gör jag det oftast mellan 05 och 06.

 4. Camilla, mamma till 2

  Jag fickparkerar inte heller, går hellre än bit längre ? Men vi köpte oss en ny Kia Optima i maj och den fickparkerar själv ? Känns dock väldigt olustigt när ratten snurrar av sig själv ?

  1. Evelina

   Jo, det måste gå och påverka. Fram till mars i år har jag alltid varit som du men sedan jag fått bättre rutiner så är jag som mest kreativ och företagsam före lunch och vaknar pigg kl sju.

   Så ingenting är omöjlig som Gunde säger 🙂

  2. Evelina

   Jo, det måste gå och påverka. Fram till mars i år har jag alltid varit som du och drev i princip mitt företag nattetid. Men sedan jag fått bättre rutiner som 29-åring så är jag nu som mest kreativ och företagsam före lunch och vaknar pigg kl sju.

   Så ingenting är omöjlig som Gunde säger 🙂

 5. Russintanten

  Det är så skönt att höra att du också sover länge och är uppe på nätterna. Har alltid skäms för att jag varit extremt morgontrött. Har många bra idéer på nätterna och genomför dem också
  Det är så roligt att följa din blogg fast jag är mycket äldre än du och skulle kunna vara din mamma

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing