Allmänt

Jobbigt att alltid ha rätt;)

Jag hörde att det varit den kallaste sommaren på 155 år.

Etthundrajävlafemtiofem år!!

Jag sa ju det:) Jag har gått och klagat på att det är den kallaste skitsommaren i mannaminne, och så var det ännu längre sen som det var så här iskallt.

Hundrafemtiofem år….det är skitlänge. Jag hoppas att det dröjer minst 155 år till innan nästa gång. Högsta uppmätta temperatur var 28 grader, och det är rätt uselt, dessutom var det ju enstaka dagar som råkade vara varma. Nä, fy farao.

Jag begriper att alla är olika, och jag fattar att om man av olika medicinska skäl inte klarar av värme så har det varit en toppensommar. Vill man lalla runt i trekvartsbrallor och halvlånga ärmar på t-shirten så har det varit perfekt.

Men lika förbannat har det varit den kallaste sommaren på etthundrafemtiofem år.

 

Mina kids är redan sjuka. Jag har haft Robban hemma förra veckan, nu är det Novalie som snorar och hostar, har feber och mår allmänt risigt Jamie var lite skruttig i slutet av förra veckan, och Lovelia är inte på topp. Men vafan, det är ju bara ett halvår tills nästa chans på en sommar kommer;)

Vi sammanfattar sommarens väder såhär:

fuck you

 

Igår var jag till tandläkaren.

Hu. Jag ogillar det. Inte för att det är så vansinnigt läskigt, men för att det kan dra iväg med sådana summor om man har otur, och man vet ju liksom inte vad de hittar. Jag har samma tandläkare som mamma, pappa och syrran. Efter att ha harvat runt i folktandvården i alla år, och alltid haft olika så ledsnade jag och går nu privat. Jag har absolut ingen aning om det skiljer i pris men att få träffa samma kille varje gång uppväger det oavsett. Han är bra:)

Lasse är alltid glad och skämtar. Helst vill han ju att man ska ha något problem som han kan få åtgärda;) och pillar gärna lite extra på lagningar som ser ut att sitta lite rassligt. Det är ju toppen, för hellre att de lossnar ordentligt hos honom än vid nåt olämpligt tillfälle.

Nu lämnade jag Jamie i skolan, första gången jag gjorde det….kändes sådär, men jag vet ju att det funkar. Åkte hem en sväng först och sen tillbaka till stan, och fick smörplats precis utanför praktiken:)

Jag var lite tidig med fick komma in direkt, och det togs de där hemska röntgenplåtarna, gahhh det är vidrigt. Jag har trångt i munnen, och dessutom kväljer jag extremt lätt, så det är till att andas genom näsan och tänka på annat. Tandsköterskan är bra så det gick utmärkt, och så kom Lasse. Skämtade och så lutades jag bakåt, och han kikade i munnen. Alldeles tyst skrapade han runt där med sin skrapgrej och man blir ju nervös;) Plåtarna såg bra ut så det var ju skönt, men jag har en visdomstand som ligger ner, och börjar den bråka så måste den opereras ut. Bah. Den andra har inte ens kommit upp utan ligger under tandköttet, medan de två övre är utdragna för längre sen, säkert inför tandställningen.

När han grejat några minuter så sa han bistert:

– Jaha, vad ska vi säga om det här då?

–Jag vet inte, pep jag, och han fortsatte: ”Ursäkta språket, men det ser SKITBRA ut., ses om två år då”

PUST.:)

De där 800 kronorna betalar man med glatt hjärta:) Jag har bra tänder, de kanske inte är de vackraste, men de är starka och funktionella. Det är jag så tacksam över.

Jag tycker att tandvård borde vara subventionerat på samma sätt som vanliga läkarbesök, för det är så otroligt viktigt med tänder. Har man inte råd så kan det snabbt bli katastrof där inne i munnen, och sen kan det ju innebära livslånga problem. Bara att det gör mycket för utseendet borde göra att det var gratis för sjutton. Nu menar jag tandVÅRD som i laga hål och skrapa tandsten osv, inte byta ut fasader eller göra implantat för att man inte gillar sina egna friska gaddar.

 

Jag var klar efter en kvart och hade massa tid att fördriva innan jag kunde hämta Lill-Fjant, så jag körde till Gränby med siktet på ett cykellås. Det blev lite pennor och hårsnoddar med, men faktiskt kom jag ihåg låset:)

Och sen då…. alltså man måste ju fira friska tänder på något vis:

starbucks

Starbucks levererar godiskaffe:) Detta är en frappuccino, med salted karamell popcorn eller nåt, massa grädde och så god. Fett mycket kalorier också antar jag…

 

Så susade jag till skolan och hämtade lillprinsen, som blev glad när jag kom:)

Han ”ville göra något” och var så uppe i varv, det är väl så när man får massa nya intryck hela dagen, och han började tjata om att fylla hans pool som han fick när han fyllde år. Solen strålade förvisso, men poolen ligger snyggt i sin förpackning och risken att det kommer bli badväder så ofta är väl minimal. Jag föreslog att vi kunde åka och kolla vid stranden i stället.

Ingen annan ville haka på, så då drog vi två.

Det är så vemodigt på stranden så här års. Det värker lite i hjärtat av vetskapen att det är slut på sommaren, och det utan att det liksom blev någon. Kiosken var stängd, den stora gräsmattan nästan tom, det låg några frusna själar och solade, och i vattnet var det en mamma med en liten som plaskade.  Massa gräsänder och måsar dock:) Och sjögräs i drivor vid strandkanten. Först trodde jag det varit en invasion av hästar som bajsat grönt får det var så det såg ut;)

Det blåste halv storm nere vid vattnet, men Jamie är tuff.

IMG_3067

Spänst i benen har han åxå, här hoppar han över vågorna:)
bada

Han doppade sig nästan, var i till  midjan. SÅ farligt kallt var det inte när jag kände på vattnet, men jag svettades inte direkt ihjäl i mina svarta jeans och en tröja… Men jag tror att jag ska försöka bada i alla fall en gång till….kanske:)

 

Hem och så laga mat. Sen drog jag iväg på Power Hour med Björn, och jagade bort lite av det stela och onda efter söndagens cirkelfys.

Syrran och jag satt sen länge i bilen och snackade om allt och inget innan jag for iväg hemåt. Det blev sent innan jag duschat och så kom jag på att skolan visst började….ooops:)

Men jag läser ju på distans så det är liksom ingen fara. Jag ägnade några timmar åt att läsa igenom kursupplägg och försöka mig på att begripa plattformen man jobbar i. När jag bloggat klart ska jag skriva en presentation av mig själv, eller två eftersom det är två kurser… 🙂

Det blev sent, och sen sov jag riktigt dåligt. Fattar inte varför, men jag har sovit kasst ett tag nu igen. Är väl kanske mycket i mitt huvud med:)

 

Idag så åkte jag med Jamie till skolan, och var med på samlingen. Det var så vi hade bestämt, han och jag, och sen tänker jag lämna honom innan samlingen i morgon

Därifrån åkte jag hem en stund, måste ju ta hand om den fyrbenta med, och sen pep jag till Ikea för en brunchdejt med Ida.

Jag hade lite dåligt samvete över det, för Jamie har bett om att vi ska åka dit, men jag tänker att jag tar med honom snart. Jag glömde såklart det jag skulle ha, eftersom vi snackade om allt möjligt annat:)

Så det är nödvändigt med ett besök till asap.

När vi skiljts åt så hade jag alldeles för lång tid kvar innan jag kunde hämta Jamie, så jag passade på att kolla in Skånska Byggvaror, de huserar inne på Plantagen. Det har jag totalt missat:)

Men jag vill ju ha skjutdörrar framför mina garderober i sovrummet så jag kikade och klämde lite på dem. Pappa sa att det var hyfsat enkelt att montera själv så då lär jag väl klara av det, jag får hjälp av syrran med såklart:)  Så nu vet jag vad jag vill ha, men måste budgetera för dem, och även för tapeter och ny säng, säkert färg också:) Dessutom pallar jag inte dra igång nåt stort projekt säger jag, men då skiner syrran upp och gnuggar händerna. Hon är svårt sugen på att få greja:) Risken att jag påbörjar det är med andra ord överhängande….;)

 

En kort sväng på Biltema när jag ändå var där, och sen äntligen hämta Jamie.

Lite senare tog jag med Corrinda, Lovelia och Jamie på HIT. Högintensiv träning, med Peter den här gången. En favorit även han, men det var länge sen nu. Satan jag hade glömt hur kul HIT är!! Och hur jobbigt. Gosh…

”Det ser inte speciellt jobbigt ut” sa Lovelia näbbigt när vi avslutat första stationen, och dröp av svett;) Det ÄR svinjobbigt. Kommer dessutom ha blåmärken efter att ha gjort massa snatchar med kettlebellen…aj.

Men det här passet ligger helt fel i tid, Lovelia och Trixie har gympa på tisdagar, som jag måste skjutsa till så jag hinner inte:/ Hoppas det finns nåt som passar bättre för nu jäklar laddar jag för Beach 18!!  😉

Tur i oturen ändå att man inte gick all-in på Beach-17…det hade varit högst ovärt;)

I morgon är det cirkelfys, och det blir fyra pass på lika många dagar, jag älskart!

 

Nu ska jag skriva ut litteraturlistan från kurserna så jag kan ta med den till biblioteket för att låna en bunt i morgon. Det ska läsas en jäkla massa böcker!! Eftersom man ska ”bli författare” så ingår att läsa andras verk, jag har ännu inte riktig koll på allt, och dessutom var en hel del valfritt:)

Skönlitterära verk hoppas jag hitta en del på Nextory, men eftersom det är lite annorlunda grejor så kan det vara lite svårt. Jaja, det blir kul! Fatta att få läsa på skoltid:)

 

Nu så…over and out från svammelmoster:)

Vi hörs absolu i morgon igen!

 

Kommentarer

 1. Rille

  Det är som det är sagt: det finns lögn, förbannad lögn och statistik… 🙂
  Det är, som du skriver, maxtemperaturen som varit lägre än på 155 år, medeltemperaturen har varit normal. Så tycker man att den svenska sommaren inte har levererat sedan 1994 och är missnöjd med det, så finns nog bara alternativet att flytta till en varmare del av världen. För globalt sett har det varit en riktigt varm sommar…
  Över till något annat: det skulle vara roligt att veta vilka böcker de vill att du ska läsa på skrivarkursen!

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Om medeltemperatur på 18-19 grader mitt i högsommaren är normalt så ja, men det är det ju inte. Det var vad mina väderappar sa varenda jäkla dag. Man jublade ju högt om temperaturen klev över 20+
   Bah, jag skulle flytta direkt om det var möjligt!! Men sitter aningens fast här av många anledningar 😉
   Jag sitter med litteraturlistan nu… det är massor !! I Fantasy är det en hel del Hur,varför, och vad är fantasy egentligen-böcker. I den andra, massa skönlitterära som jag bara hoppas att man inte förväntas läsa alla, det hinner jag knappast om jag så läser dygnet runt;)
   Plus litteraturhistoriens grundbegrepp , olika analyser av lyrik, epik osv ..
   Pust 🙂

   1. Rille

    Återkom gärna vid tillfälle med några exempel på vilka skönlitterära böcker som står på listan till den andra kursen. Är så nyfiken på vad kursansvariga anser att man ”ska” läsa!

 2. Madde

  Det finns ju ett bidrag på 150 kr/år som man kan använda när man går till tandläkaren. Går man till tandläkaren varannat år har man ju då 300 kr i bidrag, så det blir iallafall lite billigare. Även om det ändå blir väldigt mycket pengar för de som inte har så mycket. Själv har jag tid hos tandläkaren i slutet av september och har grym ångest.

  1. Stina

   Och ett slags högkostnadsskydd också. (Har kollat upp eftersom jag har ”konstiga tänder” och troligen kommer behöva fixa bryggor mm inom kort). Man får 50 procent rabatt på kostnader över 3000 kronor och 85 procent rabatt på kostnader över 15 000. Skulle ju helst se att det var gratis förstås men lite hjälper det 🙂

   1. Mia

    Det är statliga tandvårdsbidrag, tandläkarna redovisar till försäkringsKassan osv. Det sköts automatiskt från din tandläkare. Tex när du nu var hos tandläkaren bör du fått det där årliga bidraget ( kolla kvittot).

 3. Annika K

  Har också svårt för de där djävla röntgenplåtarna som ska in i munnen. Likaså om sköterskan o tandläkaren joxar för långt bak i munnen.
  Men be om att få gurgla ett bedövande medel. Det gör jag.. O nu går det bättre

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing