Allmänt

30 grader i helgen:)

Jag vet att det är uttjatat vid det här laget, men jag är nu svensk ut i fingertopparna, och vi svenskar älskar att prata om det.

Vädret så klart:)

Som nordbo får man inte så värst mycket sol på näbben under vinterhalvåret, och det ger ju effekter i form av både det ena och det andra, depressioner för en del, D-vitaminbrist för andra.

I år har vi upplevt den kallaste sommaren på 155 år, men det jag nu funderar över det är varför i hela friden en solig och varm dag ABSOLUT måste följas av en riktig skitdag? Som nu, igår strålade solen, det var för en gångs skull varmt i luften, något som knappt inträffat i sommar. Solen har värmt nåt så infernaliskt när de visat sig, men så fort den gått i moln har man fått klä på sig. Kvällarna har varit svinkalla.

I går var det en ljum kväll, och även fast jag tränat och var svettig var det skönt ute. Samma när jag kom upp efter att ha duschat, dörren stod på vid gavel och jag frös inte fast jag kom i kort ärm och ben. Det kändes hoppfullt.

Och sen börjar det regna. Och det regnar och regnar och regnar.

Det öser ner.

Jag skjutsade kidsen till skolan för det kändes mest bara taskigt att skicka iväg dem på cykel.

Doris V Ä G R A R att gå ut:)

Jag brukar öppna dörren på morgnarna och släppa ut henne och hon rusar alltid ut och checkar så trädgården är som den ska. Men när det regnar så tittar hon på mig som att jag är galen. ”Så kissnödig är jag verkligen inte” Ska jag iväg så puttar jag ut henne men idag fick hon stanna inne, jag tänkte att vi tar en promenad när jag kommer hem. Det brukar hon aldrig misstycka. Men jo:)

Hon kom skuttande till dörren men klev inte utanför den med minsta lilla tass och sprang snabbt in och gömde sig under köksbordet när jag frågade om vi skulle gå ut;) Där ligger hon än, tänker inte alls gå ut och kissa.

Kan man kalla det för ett riktigt hundväder då;)?

Fast när inte ens jyckarna går ut vete fasen om det är korrekt.?

 

Mina hängrännor på huset fylls av grannens ( okey då, lite mina med, men mest deras,hehe) barr. Jag klättrar upp och rensar dem noga flera gånger om året, och funderar på om man kan sätta små tak på dem;) Det rinner över när det regnar mest hela tiden, oavsett hur ofta jag rensar eftersom det finns hur många barr som helst i skogen.

Nu låter det som att någon står där ute och duschar. Jo på allvar. Givetvis är det mitt framför dörren så det är som att gå igenom ett vattenfall. Inte jättecharmig faktisk. Nu har jag dragit på att klättra upp och rensa, men det är inte så länge sen. Jag önskar att alla jäkla träd bara slutade barra!

 

Corrinda strålade som en sol igår och hojtade till mig i köket.

–Mamma! Det ska bli 30 grader varmt i helgen!!!

Jag såg nog ut som en fågelholk, tänkte att det var väl i senaste laget, men vafan, man tar väl vad man kan få;) när hon ”förtydligade” sig: ” 15 grader på lördag och 15 grader på söndag”

Haha. Jättekul.

 

Jordan fyller år på lördag. Och önskar sig ingenting.

”Jag har faktiskt allt som jag behöver, mamma” säger han, men lägger till att han möjligen skulle kunna tänka sig en speldator. Nädu, gossen min:)

Men vad köper man till en kille som fyller åtta år? Jag har ju bara en son som är äldre, och med Robban var det aldrig några problem, han önskade sig alltid något specifikt tv-spel:)

 

Jaja, jag ska snart bege mig till stan och bibblan, men eftersom jag lär parkera en bit ifrån så drar jag mig för det…jag vill inte bli blöt. Tror att Corrinda snodde mina ascoola gummidojor som jag köpte från reahörnet på typ ÖB. De ser ut precis som höga converse, och för en gångs skull vill hon ha gummistövlar på;) Men det resulterar i att jag antingen får bli blöt om fötterna, eller ta ett par herrstövlar i storlek 43-44 och inget av det lockar. Just nu avtar regnet lite så jag kanske får passa på.

 

Ja, vi säger så, jag är tillbaka senare ikväll:)

Kommentarer

 1. Helena

  En fin tröja, en god bok till lille professorn :-), biokort, ritpapper och fina pennor, en pilbåge, en drake, en dag med mamma och moster i skidbacken…ngt som utmanar honom fysiskt, typ styltor, kram från en gammeldags som ser bort från allt stillasittande vid dator och tv 🙂

 2. Jenny

  Om han känner att han redan har allt han behöver,varför inte ge honom en upplevelse ihop med dig? Bara du och han:-) gå på bio eller nåt annat han gillar. Så brukar jag göra med min brorsdotter,då jag aldrig vet vad jag ska köpa och hon får så himla mycket presenter från föräldrarna. Hon uppskattar det jättemycket!

 3. Lisa från Skåne

  Barr och andra löv är inget roligt i hängrännorna , det finns nät att lägga över takrännan som stoppar alla löv.

 4. Nathalie

  Min ena grabb fyller snart nio och han vill ha en digitalkamera eller trådlösa hörlurar. Men annars kan jag tipsa om någon cool klocka, utrustning till datorn så som cool musmatta, mus, gamer headset osv. Annars låter ju Jordan som en bokslutet så någon bra bok kanske vore något. Lycka till! ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing