Allmänt

Match made in heaven:)

Jag är så slut i hela kroppen!

Tuff träning söndag, måndag, tisdag och idag onsdag  sätter helt klart sina spår:)

Det kändes inte så farligt innan jag började värma upp idag, men då jäklar protesterade varenda muskel. Det är tur att det är vilodag i morgon. Jag reste mig från soffan för en stund sen och det var plågsamt, ungarna garvade rått åt morsan som stapplade runt. Det blir spännande att se hur det känns när man vaknar. Eller inte förresten, jag vet hur det kommer vara… Men jag gillar träningsvärk, bara det att det kan vara snudd på så man känner sig sjuk där på morgonkvisten innan man fattar varför man känner sig så märklig och varför det smärtar överallt;)

 

Idag lämnade jag Jamie direkt på morgonen på skolan.

Förra veckan var jag med honom hela tiden, men flyttade mig längre och längre bort, hämtade kaffe och höll mig i skymundan ju längre veckan led. Jag har fått små kompisar eftersom jag suttit och småsnackat med ungarna:)

I måndags och tisdags så lämnade jag honom efter samlingen, som de har ganska på en gång på morgonen. Och idag så hade vi pratat om att jag skulle gå direkt. Han var inte helt nöjd med det, för han tycker att det är trivsamt med mamma där. Men han var okey med det, och gick in och satte sig på ”min plats” och såg lite ynklig ut, så det sved i hjärtat att gå.

Fast när jag vände mig för att kika så stod han vid fönstret och vinkade med ett leende, så då kändes det mycket bättre:)

Tänk att det blir bra när man lyssnar på sitt hjärta och sitt eget sunda förnuft. Den här inskolningen var inte vad fröknarna ville ha, men sen när bryr jag mig om sånt? Jag vet bäst vad mitt barn behöver. Det gör du med, som är förälder, när det gäller ditt barn. Lita alltid på din egen magkänsla. Alltid.

 

I morgon vill han cykla med Lovelia och Jordan, så då ska jag visst inte med alls. Men det tror jag när jag ser det, på morgonen är han trött och allt känns lite motigt. Det är så tufft att väcka honom! Han sover så gott, så fridfullt och så djupt att det känns kriminellt att ruska liv i honom.

 

Jag cyklade hemåt igen, kände mig ensam men det var i alla fall varmt ute.

Sen satte jag mig med datorn och skrev ut litteraturlistor, sökte kurslitteratur på diverse sidor och skrev den där presentationen. Nu har jag hyfsad koll:)

Köpte en jäkla massa böcker av en tjej på en begagnatsida. Jag föredrar att antingen låna eller köpa begagnat när det gäller kurslitteratur, och sen säljer jag den vidare:) Hon hade gått samma kurs som jag, så det var bara att be om att få köpa alla böcker hon hade. Det fattas några, och sen den andra kursens böcker. Några ska jag hämta på biblioteket i morgon.

Pust!

När det äntligen var dags att hämta Jamie så kände jag mig färdig med pluggandet för idag och cyklade iväg, Det är nedförsbacke hela vägen till skolan, så ditvägen känns alltid lätt…men hem;) Not so much. Dessutom får jag ont i rumpan, brukar man inte vänja sig vid att skava runt på en sadel?

När jag kom så såg jag hur han sprang iväg med några kompisar och det kändes så JÄKLA bra! Han fick leka tills han såg att jag var där:) När han väl såg mig så kom han springande och kastade sig i min famn för att få en kram ♥ Det är så underbart. Än är man liksom inte pinsam;)

Nu tror jag inte att ungarna direkt tycker att jag är speciellt pinsam, tvärtom brukar de kalla mig för COOOOOOL;) Det lever jag länge på:)

När han tog på hjälmen (Trixies, för hans var spårlöst försvunnen) så var det ju en match made in heaven på tröja och hjälm. Det syntes inte på morgonen då han hade jacka på.

Jamie

Tröjan är sprillans ny, från me&i och jag tycker den är så fin. Det gjorde även Jamie, och jag kan bara anta att han är snyggast på skolfotot de tog idag:)

Jag shoppade mig lite lyckligare på visningen jag hade för en vecka sen. Märkligt att det funkar varje gång.;)

meandi

Jordan fotades igår, och hade inte den vackraste outfiten…jag trodde alla skulle fotas idag:) Shit happens, jag brukar oftast inte köpa fotona ändå, tycker de är rätt mycket för dyra och inte speciellt snygga. Även om motivet såklart är vackert. Och vad ska man med åttahundra skolfoton till, egentligen? 😉

Lovelia fotades både igår och idag, för hon blev vald av sin klass som elevrådsrepresentant. Jag blev så stolt att jag fick tårar i ögonen:) Hon är stolt som en tupp själv med, med all rätta, det är alltid lite extra kul att bli vald.

 

Vi cyklade hemåt, och jag svidade om från svarta jeans och tröja till kort kjol och linne för nu var det VARMT. Helt galet härligt på uppfarten, i lä med en kopp kaffe. Doris ville såklart ha sin eftermiddagsdos hon med:)

IMG_3086 doris och jamie

Knäppa jycke:)

 

Efter en stund kom de andra tre av de fyra minsta hem, och sen dök umgängesföräldern upp, för första gången på väldigt länge. Under sommaren har det varit ytterst lite av nån anledning, men nu verkar det ha kommits ihåg igen;)

Behändigt.

Aptråkigt för nu var jag ensam igen.

Jag funderade på att klippa gräset, men så kom det massa moln så då sorterade jag tvätt i stället. Det är ju för väl att man alltid har något att göra;)

Bytte om igen, till träningskläder den här gången och drog iväg och tränade.

 

Tja, och sen duscha och kolla på Farang. Har ni sett den? Eller ser den som jag, på det gamla traditionella sättet med ett avsnitt i veckan? 🙂

Ola Rapace är ju liksom…..Ola Rapace ♥ och serien är underhållande också;)

 

Nu ska jag hoppa i säng. Det regnar ute, och som det ser ut ska det fortsätta på samma vis hela morgondagen. Jag kanske skjutsar kidsen till skolan om det är riktigt illa. De vill helst cykla för då kommer de hem snabbare, och eftersom de slutar 13.30, 14.00 och 14.30 ( SUCK på det!!) så kan jag liksom inte hämta alla.

Så småningom kommer Jamie få gå hem med Jordan, på precis samma sätt som vi alltid gjort, men än så länge så hämtar jag.

 

I morgon ska jag ner på stan, gå på bibblan som sagt och hämta några böcker jag reserverat. Ska ta med listorna och se om de har några av de övriga jag behöver också. Allt behövs ju inte på en och samma gång, tack och lov. Jag kanske sätter mig där och läser, de har ett fint café om jag inte minns fel, eller så tar jag en vända på stan. Det är lite tomt i underkläderslådorna. Sen vi kom hem från husvagnen sist, så har killarna haft så dåligt med kalsonger! Jag har lyckats hitta fyra par, så det har tvättats kallingar varenda kväll så de ska ha rena:) Fattar inte vart de tog vägen, men nu har ett gäng återfunnits, men det behövs införskaffas. Det är ungefär lika tråkigt som att köpa regnkläder. Ännu mer nödvändigt bara:)

 

Vi hörs i morgon igen, sov så gott nu.

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

 1. Anna

  Klart att Jamie ska få inskolning med stöd av dig! Jag är väl medveten om att de allt som oftast inte vill ha föräldrar med i början för att på så sätt ”lära känna barnen/eleverna bättre”, men där tror jag att man utgår från att samtliga har gått på förskola/hos dagmamma… Nu kan ju även dessa barn tycka att det är jobbigt/läskigt att börja skolan, likväl som att de som inte haft någon barnomsorg inte tycker det. Oavsett så tycker jag att det är en självklarhet att en förälder/annan person som ger barnet trygghet ska få finnas med vid inskolningen i skolan, precis som det är en självklarhet att det är så vid inskolning på förskolan/hos dagmamma! Alla inblandade vinner på att barnet känner sig tryggt ?

  En fundering kring det där med val av elevrådsrepresentant i skolan… Jätteroligt för Lovelia, men personligen har jag svårt för när det ska VÄLJAS personer/elever i skolan – alltid sårar det någon/några som inte blev vald/valda. Jobbar själv som lärare och har ALLTID omröstning vid sådana här situationer – de som är intresserade får anmäla sitt intresse, namnen skrivs på en lapp och sedan lottar vi.
  Men som sagt, roligt för Lovelia! ?

  Kram

 2. Malin

  Vad skönt att höra att det är nån mer som inte köper skolfotona! Trodde nöstan att jag var ensam om det. Skolkatalogen brukar jag köpa till min dotter däremot, men det är nog bara för att jag själv tycker det är roligt ha katalogerna från när jag själv gick i skolan ?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Exakt. Köper skolkataloger till allihopa just för att det varit till stor nytta och glädje för mig att kunna kolla upp folk 😉

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing