Allmänt

Var förberedd – Linicin Prevent:)

I samarbete med MEDA

Linicin Prevent är en medicinteknisk produkt, läs användarinstruktionen noga innan användning. Marknadsförs av Meda AB, www.linicin.se

Nu har skolorna börjat igen, och med dem så kommer lusvarningarna.

Samma visa varenda år. Tänk att folk liksom aldrig lär sig?? Vad skönt det vore om alla tog sitt ansvar och dels kammade igenom sina kids ofta och dels behandlade eventuella löss med ordentliga grejor. På ett korrekt sätt. Kanske skulle det då slippa gå runt runt. Kanske skulle vi till och med utrota lössen. Igen, för de var faktiskt utrotade på 50-talet, för att sen komma tillbaka.

 

Hur gör ni för att undvika problem med löss hos era barn?

Något jag fastnat riktigt ordentligt för och använt sen det kom ut på marknaden, det är den förebyggande sprayen Linicin Prevent.

Linicin Prevent Spray är receptfri, och luktar eller klibbar inte, och man sprayar i håret INNAN man drabbats av löss.

Den sprider en doft som lössen inte gillar men som vi människor inte lägger märke till. Linicin Prevent Spray är baserat på munkpeppar och eukalyptusarom

Linicin Prevent orsakar inte resistens och kan användas hur ofta som helst.

linicin

Jag sprayar den i håret på skolbarnen efter kamning på morgnarna under de perioder jag vet att det ofta går löss, som skolstart, och sen när det väl kommer luslarm såklart.

Linicin

Ta i trä, jättemycket trä, men det var länge sen vi hade löss nu… Jag inser att jag jinxar nu, och mest troligt kommer ställas inför det värsta lusangreppet någonsin, men om jag viskar så gills det inte 🙂

*Viskar*

Sen jag började använda Linicin Prevent ( och kammar noga) så har vi inte haft löss.

På riktigt alltså, inget jag bara säger. Jag har använt den här sprayen i flera år.

Jag tycker det är så himla mycket bättre att försöka förebygga löss än att behöva veta att de finns i huset, för bara tanken på det får det att börja klia i håret.

(Jag är övertygad om att du kliat dig i huvudet minst en gång innan du läst klart det här inlägget;) Löss har den effekten redan innan de parkerat i ens hår.. )

Linicin

Man sprayar Linicin Prevent i torrt hår, det tar ingen tid alls och sen brukar jag fläta de barn som går med på det, för att ytterligare minska risken för påhopp från det lilla läskiga odjuret. Sprayen luktar inget, klibbar inte, gör inte håret flottigt utan det är mer som att ha balsamspray. Dock kan det bli halt på golvet av den;) så jag har tagit till vana att lägga en handduk under där vi står, eller som på bilderna – vara utomhus.

Linicin

Som synes så är det en del hår i familjen, och har lössen väl fått fäste är det ett riktigt elände att bli av med dem, även om det finns toppenbra produkter även för det, men det ska ändå kammas och kollas. Och den där känslan man har….Nä hua!

Förebygg!!

Men dyker de ändå upp, så ta det lugnt. Idag finns det så bra medel att man faktiskt får bort dem snabbt. När de äldsta barnen var små så fick man dränka håret i en illaluktande vätska som skulle sitta där i håret i tolv timmar. Sen skulle det göras om efter nån vecka. Urk.

Idag är det som värsta bästa inpackningen att köra i lusmedel:) Linicin har såklart även medel för att behandla om man har oturen att få löss.

Vill ni läsa mer om Linicin Prevent? Ja det vill ni, för allas skull;), och ni gör det HÄR

 

Man köper Linicin Prevent på alla apotekskedjor och i de flesta matbutiker. Den är receptfri.

Just nu kan ni köpa Linicin Prevent (och de andra Linicin produkterna) till ett rabatterat pris, 99kr i stället för 139kr.Ni hittar erbjudandet HÄR

Erbjudandet gäller en vecka från att inlägget publiceras.

Köp och ha hemma. Jag lovar er att den dag ni hittar ett kryp i håret så kommer ni vara själaglada över att direkt kunna behandla:)

Förebygg tills dess, och förhoppningsvis slipper ni lössen 🙂

 

 

 

Kommentarer

  1. Ann-Sofi

    Köpet funkade inte för mig.. Det var iklickat företagskund och det gick inte att ändra till privatkund. Vet du nåt om det?!

  2. Maria

    När vi nu snackar löss – jag hade aldrig som barn, inte maken heller. Nu har vi en tvååring och jag har börjat fundera på löss, men har INGEN koll. Köra förebyggande verkar klokt, men kan någon rekommendera en luskam man ska skaffa preventivt? Har nån vag aning om att det finns olika och tänkte höra här om det finns någon favorit hos er som tyvärr har stått och kammat väck de små kräken.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting