Allmänt

Nu är det slut:/

Nu är det officiellt slut på sommaren för nu har vi packat ihop husvagnen. Usch.

Det är ett jäkla göra, för betänkt att det är ett helt fungerande hem som man packar ihop, det tar tid. Sex timmar närmare bestämt, och då gick det som på räls hela tiden:)

I förtältet har jag det mesta eftersom jag i vagnen inte har speciellt mycket förvaring. Min husvagn är sen 1973 och det har ju hänt så jäkla mycket på de åren, framför allt i smarta lösningar på allt. Men i vår är det under sätena som det finns plats, och de är alltid nerbäddade. Palla bädda upp och ner varje dag, det är asjobbigt.

Med andra ord – micro, spis, kyl/frys, vattenkokare, skafferi, kläder, rengöringsgrejor, diskkorgar, brödrost, kaffekokare, spel, husgeråd, badkläder, handdukar, förvaringsmöbler och så vidare.

Så här ser det ut när man kommer in i förtältet, Eller såg ut;)

IMG_3137

Köket till vänster
IMG_3135

Klädförvaring och mera kök åt höger:)husvagn

 

Fasen, varje höst så önskar jag att det här var en sommarstuga i stället, så man bara kunde låsa och åka hem. Men nä, det ska packas ihop.

Vi hade lånat släpkärra för att ta hem bland annat kylskåpet som ju blev mögligt efter att jag råkade glömma en bunke med vispad grädde där…. i två år;)

Jag ska göra en seriös ansträngning att sanera det och lufta hela vintern, och försvinner inte lukten så åker det på tippen.

Nu noterade vi att folk drog kärror med saker till det stora ”klubbhuset” som finns där, och frågade om man kanske fick ställa in saker där?

Jomenvisst självklart! Alla säsongare får bysta in sitt bråte där,

Jippie! Då slapp vi ta med massa hem, så nu har vi ställt dit grill, garderob, byrå, stolar, bord och bänkar och trådback. Så skönt! En dynlåda med leksaker får stå kvar på tomten, vi drar en press runt bara, så lär det hålla sig, och gör det inte det så är det ingen fara. Huset man förvarar saker i finns precis bakom vår plats:)

Att få ner förtältet är inte kul. Det är tungt, sitter fast i skenan och är allmänt otympligt. Vi svor satan, och fattar inte hur i hela friden den kan suga sig fast så, fast vi smort upp skenan så den dröp innan vi satte upp tältet. Men antar att sol och värme gör sitt.

IMG_3142

Dessutom är tältet inte original till vagnen, och den lilla bucklan på taket ställer till det.IMG_3141

Tältet var torrt, så skönt för då slipper jag ha det hänga på tork här hemma, det är ju som sagt otympligt och skitstort. Pinnar, grillar, bord och kylskåp i en enda röra. När man spridit ut sig som värst suckar man mest för det ser ut som tre dagars jobb. Men sen betar man av grej efter grej.IMG_3140

Det är så mycket som går i varandra. För att kunna ta ner förtältet måste man tömma det först, och så måste mattorna skakas och torka, tältpinnar ska dras upp och torkas rena från lera. Det ska tömmas latrinkärl, sopas, bäras in i bilen och så småningom ska tältet ner, torkas av där det är fuktigt  och vikas ihop. Sen var vi tvungna att klippa lite gräs och kratta ihop och så där.husvagn

Upp med kylskåpet på släpet, och slänga sopor och sen var vi klara.

Pust!

Vagnen står kvar förstås eftersom vi körde med släp, den hämtar jag senare. Men nu är det bara att koppla på den och dra hem.

Klockan hann bli sex innan vi var klara, och vi bestämde oss för att ta vägen över Avesta och stanna på kababhaket där. Vi har ätit där flera gånger och gillar det, kanske heter det Masgrillen? Ligger vid Dalahästen i  alla fall, och de är supertrevliga, och det är massor av mat.

kebabtallrikSom gick i utan problem 😉

Jag körde hemåt med, på vägen dit körde vi över Salbohed och den vägen är krokig. Syster Yster blir lite åksjuk så det var skönt med rakare väg hem.

Det tar ungefär två timmar att köra, och när vi landade hemma fick vi hjälp av Robban att bära in kyl/frys i poolrummet där den bor och sen hjälpte han även till att bära in allt från bilen. Sängkläder, matvaror, tv, böcker, kläder osv.. Massor. Han packade även in alla matvaror.

Vi hade glass i frysen som höll sig hyfsat fryst tills vi kom hem, men ungarna fick lov att äta 2 liter glass till kvällsfika;) De klagade inte..hehe.

 

Syrran och jag for vidare för att lämna tillbaka kärran, sen körde jag och bytte bil med mamma och pappa igen.

Sen äntligen hemma. Pust. Bara att hoppa i säng.

Vi hade tur med vädret, hela lördagen var katastrof med ösregn, men söndagen var fin, lite sol, lagom varmt och ingen blåst.

Nu är sommaren över.

Jag deppar ihjäl. Mina vindruvor, som är massor, kommer nog inte hinna mogna om det inte som genom ett mirakel blir 25 grader varmt och strålande sol i två veckor. Risken för det känns mindre än risken för frost…

Jaja. Finns vindruvor på Ica med… typ.

 

Nu ska jag plugga!!

Ha det gott:)

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting