Allmänt

Det rullar, det rullar, det rullar, det rullar….;)

Onsdag. Hela långa dagen:)

Från morgon till kväll. Tjohej.

Och snart är det torsdag.

Ungarna satt igår och frågade varandra om de visste varför dagarna heter som de gör. Corrinda läser nordisk mytologi i skolan just nu, och de pratar visst en hel del om sånt. Jag älskar mytologi:) Kanske älskar jag Thor allra mest, i form av Chris Hemsworth;)

Men jäklats så invecklat det är! Och rätt äckligt, det är incest och tidelag om vart annat, alla är fan släkt med varandra på de mest otroliga vis. Din syster är förutom din mamma även din dotter…

Jag kommer ihåg en hel del, men har glömt massor så det är roligt att höra ungarna berätta. De flesta av mina barn tycker om sånt här historieberättande. 

 

I morse var det trögt att kliva upp, men varje dag så tackar jag ändå högre makter för att det är ljust, det är tusen gånger jobbigare att gå upp när det är kolsvart och svinkallt ute. Skickade iväg ungarna till skolan och släppte ut jycken i trädgården. Hon nosar som vanligt runt och kollar så att allt är som hon lämnade det kvällen innan, och sen kommer hon in och lägger sig och sover vidare;)

Efter frukost låg jag i soffan med kurslitteraturen och plöjde. Filt på och en kaffe vid sidan av, och där låg jag och läste tills Trixie kom upp. Hon är ju på lägerskola inatt, och skulle inte vara där förrän elva, så det blev sovmorgon för henne. Hon, eller alla barnen för all del, är så självgående. Hon hade själv packat allt som skulle med, jag checkade av så inget var glömt, och sen flätade jag två inbakade flätor på henne. Det var allt hon behövde hjälp med:) 

Inget curlade här inte. Det behövs definitivt inte om man lär dem sakerna man bör kunna. 

Vi hämtade sen upp hennes klasskompis som bor precis intill och körde iväg till Alnäs. Det var länge sen jag var där, jag har sovit kvar som klassförälder nångång. Det kan ha varit mitt livs softaste uppdrag:)

Jag hade en bebis med mig, det bör ha varit Trixie faktiskt, för givetjävlavis var ju pappan tvungen att jobba, och åkte hemifrån vid fem på morgonen. Alltså fick jag ta med bebisen, och vi gjorde ingenting. Satt och snackade med övriga klassföräldrar, fixade kvällsfika och frukost, och så var jag ute och röt lite mitt i natten:;)

Ni vet, killar sover i en sal, tjejer i en annan, ingen vuxen… klart att alla ska smyga ut på natten och busa:) Det hör väl till lägerskola? Men eftersom kids sällan är smarta nog att vara tysta, så kunde man ju inte låtsas som att man inte hörde något, man vill ju knappast ses som döv, Eller korkad för den delen;)

Men efter att ha gormat lite på dem så blev det tyst och vi sov gott alla trettio.

 

Alnäs är ett fint ställe, dit många klasser åker. De har olika teambuildingbanor och klättervägg, kanoter, segelbåtar och grejs. Ungarna brukar älska det.

 

Jag släppte bara av Trixie och hennes kompis, de vinkade och tyckte jag kunde köra, så då gjorde jag väl det  då. Till Ikea.

Jag hade en dejt med Mirka och vi började med lunch, för att sen kolla runt och shoppa.

Nu kom jag ihåg att köpa torkställningen, och även varsin skrivbordslampa till Lovelia och Trixie. När själva glödlampan som ska sitta i kostar lika mkt som lampan (79kr) då känns det sådär. Antagligen har jag klagat om detta förr, men alltså de här nya ljuskällorna de suger. Lysrör håller fortfarande i en evighet, men det har de ju alltid gjort. Övriga – lågenergi, halogen, led och allt vad det är – de lyser definitivt inga 20.000 timmar.

Och det spelar ingen roll om de är köpta på Ikea eller fancypancy svindyra lampbutiken. De håller inte som utlovat. Här är jag beredd att tro på nån konspirationsteori:) Jag har en vanlig gammal glödlampa i en stjärna i vardagsrummet. Den är alltid tänd, och jag menar ALLTID. Dygnet runt, året om. Sist jag bytte glödlampan i den delade jag hushåll med en annan vuxen, så det är minst fyra år sen, men mer troligt ännu längre. Vanlig glödlampa is da shit. Synd att de inte finns längre.

Jag hatar att köpa lampor, för några ynka rackare får man pröjsa flera hundra. BAh.

Men hur som helst, nu har tjejerna lampor så de kan göra sina läxor. Deras rum är en gillestuga som de delar. Vårt hus är i soutteräng, vilket innebär att det inte är källarplan, utan det finns stora fönster åt ena hållet och inga åt andra hållet. Av nån högst märklig anledning är det inget el draget i taket där inne. Går inte att ha en taklampa alltså. Det är full takhöjd så det vore inget problem med en lampa. Samma gäller i mitt sovrum. Ingen el i taket? Jag trodde jag var helt dum i huvudet när vi flyttade hit, jag letade och letade efter kontakten där uppe i taket. Det finns en krok, men ingen el, Vem fan bygger så, och varför?

Jag vet iofs vem, för det var de vi köpte huset av:) Men varför återstår. Vi löste det genom att skarva med en lång sladd som går till ett väggurtag, vi har en fläkt som man kan tända och släcka genom att dra i ett snöre. Men gillestugan får ha uplights-lampor.

 

Skrivbordslamporna sitter på plats, men jag öppnade bara kartongen med tvättställningen, tittade på den, suckade och stängde den igen. Palla. Noll lust att skruva, så jag struntade i det:)

I stället åkte jag och tränade. Mycket roligare. Hämtade Janelle på vägen, svor över trafiken som stod stilla, alla jävla vägarbeten och husbyggen överallt gör mig tokig. Det blir bra när det är klart, men just nu känns hela Uppsala som ett stort kaos, det byggs överallt. 

Mötte upp syrran vid Friskis, och sen rakt in i kaklet med David. 

Han hade nån ny övning idag, som inte bara kommer kännas utan även synas i morgon. I form av feta blåmärken. Vi skulle stå med knävecken mot en bom, ni vet en sån man gick balansgång på i skolan, som man kan höja och sänka, och hissar upp i taket när den inte används,

En sån. En sandsäck på fötterna för lite motvikt och sen skulle man luta sig mot bommen med vaderna och göra knäböj. Liksom över den. Var man för kort kunde man stå på en vikt, men vafan då gled ju fötterna undan och jag höll på att göra värsta bloopersen;) David påstår att man INTE ramlar baklänges över bommen även om man inte har en tung sandsäck på fötterna, men det kan jag meddela att man visst gör. Om man inte, som jag, lyckas få tag i sin dotter och nästan riva med sig henne i fallet;)

Jag har så ont i knävecken, men övningen i sig var rolig. 

 

Jaja, en rolig bana, och så hem och duscha.

 

I morgon ska jag försöka komma ihåg att hämta hem Trixie och kompisen från Alnäs, jag ska göra mitt bästa. 

(larm på mobilen, hehe) och sen handla.

Tvätta, skruva ihop torkställningen, plugga, Ja, det var det hela. Träna på kvällen förresten. 

 

Och nu ska jag sova:)

Natti natti

 

 

Kommentarer

  1. Syster yster

    Kolla med en elektriker om du inte kan installera lampor som styrs med bluetoth. Min yngsta har installerat sådana lampor i sitt hus då de inte har elkablar i taket och inte heller kan installera det.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting