Allmänt

Min trollskog ♥

I går morse öste regnet ner. Snacka om varannandagsväder! Jag skickade iväg ungar till skolan strax före åtta och då hade det avtagit så att de inte behövd ta på regnkläder, skönt.

Sen klarnade det upp allt eftersom för att sen bli rätt trevligt väder:)

Efter att jag ätit frukost, slöat på soffan, druckit kaffe och duschat, så tog jag med Doris ut i skogen. Vi har en skogsremsa mellan vårt område och nästa, kanske 100-200 meter bred. Jag går vilse där varje gång jag sätter min fot där:) typ var och varannan dag.

Det är miljoners stigar, och eftersom jag vet att jag alltid kommer ut ur den bara jag går en stund så skiter jag i att tänka så mycket. Jag bara går.

IMG_3276

Jag kände mig lite extra kaxig och kopplade inte Doris. Hon är inte ett dugg lydig, men hon gillar godis:) Hon vet vad jag vill, men skiter i det. Lite feg är hon också, och brukar komma tillbaka om hon känner sig ensam.  Vi övade på inkallning och det gick ju finfint, hon kom så fort jag visslade eller ropade. Skulle hon dra  som en avlöning så finns det inga bilar i närheten, de jagar hon och fattar inte alls att de är är farliga.

Jag vet att hon älskar att vara i skogen, och att hon inte drar ( i kopplet)om jag har ett långt koppel, så tänkte att jag måste ju för sjutton testa.

Och det gick alldeles utmärkt. Living on the edge, Daredevil osv.
IMG_3283

Hon skenade, snusade, hoppade, varvade och körde intervaller tills hon flåsade. Happyhappy jycke:)

Det finns skitmycket svamp i skogen ju, fattar inte vad folk klagar på? Det finns röda med vita prickar på.
IMG_3280

Gulbruna med paraplyhattar.
IMG_3286

Och vita med platt hatt.

IMG_3303

Stora, små, alla möjliga färger och former, förutom de där som man vill ha:)

Kantarellerna. Nu vet jag knappt hur de ser ut eftersom det finns flera sorter, men vafan.

Vi hittade ett fågelbo, eller föredetta kanske.
IMG_3298

–Ställ dig på stenen och var snygg, Doris!
IMG_3294

–Nä.

–Okey skit i det då:/

Så mycket mossa! Det ser, och är, så mjukt ut. Hörs knappt när man går, och på sina ställen så ångade det från den när solen torkade upp regnet. Magiskt är nog rätt ord.
skogspromenad

Tror bestämt att det finns både tomtar och troll här.

Det är jäklar så lyxigt att ha det här precis utanför knuten, det tar ganska exakt två minuter innan man är mitt ute i den. Det är inte alltid jag vill ut och gå i den, men då kan man välja de stora gångvägar som finns.

Men just så här års är det härligt! Inte så mycket odjur av något slag, mer än Doris då:)

Det gäller att passa på innan det är mörkt mest hela dagarna.

Skogen är terapeutisk, det vet ni va? Eller hela naturen är. Så en promenad i Moder Natur kan ses som ren investering i ens egna välmående. Så ut och promenera med er:)

 

Dagens anmodan. Varsågod 🙂

Kommentarer

  1. malin

    Brukar också gå i skogen med våran foxterrier det är så skönt, men jag vågar inte ha henne lös men jag har tvåkoppel så hon får strosa lite och lukta. Hon har lätt för att stressa upp sig men i skogen blir hon lung och inte så mycket som stör henne,

  2. Helahea

    Har precis kommit in från min magiska skog 🙂
    Min Svante cocker spaniel/ finsk lapphund har tyvärr tagit lite för långa svängar själv. Så gick det med att living on the edge för mig.
    Jag gömde mig rejält och när han saknade mig ( efter en lång jävla stund ) letade han o letade och gnällde o var riktigt ynklig. Men han hittade mig och blev överlycklig och fick självklart godis o beröm… tar nog ett bra tag till innan han sticker igen.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha, du hade is i magen i alla fall:) Jag blir så jäkla förbannad när hon gör dumheter att jag håller på att gå i bitar, och så ska de rackarna ha beröm istf skäll 🙂
      Ska komma ihåg att gömma mig!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting