Allmänt

Hemma, huvudvärk och sista chansen :)

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för KöketsBox och Cellbes

.

Johomen jag är hemma igen efter min universitetsvisit i Växjö. Jag ångrar nu för första gången i mitt liv, nästan, att jag aldrig pluggade vidare när jag var ung. För jag har ju i och med det missat en massa kul:)

Det verkar väldigt kul och framför allt som väldigt mycket sammanhållning och tja, kul 🙂 att plugga heltid på plats, och då bo ihop med massa andra studenter.

Jag hade ju med största säkerhet ändå pluggat i min hemstad, eftersom det liksom är mest ekonomiskt att bo kvar hemma, så det hade ändå inte blivit The real deal.

Men kårlegget hade jag haft??

Jaja, jag gjorde annat, som att jobba med sjuka barn och rädda liv varje arbetspass. Det är verkligen inte fy skam det heller. Ibland återupplivade man samma barn flera gånger om dagen, och när jag tänker på det idag är det märkligt hur allt blir normalt till sist. Och vilka instinkter man utvecklar, till sist verkligen hörde man från en sekund till nästa när det var dags att rusa in på rummet och påbörja återupplivning. ( vi hade väldigt ofta barnen med oss ute på avdelningen. Det för att det inte var medicinskt motiverat att sitta inlåst på en sal, tvärtom skulle barnen aktiveras och stimuleras, delta i ett så liknande vardagsliv det går att få om man mer eller mindre bor på sjukhuset)

Och tvärtom, man kände barnet så väl att man lugnt visste att de redde ut detta själva om man bara gav dem en sekund.

Jag saknar den tiden ibland. Jag hade härliga arbetskamrater, roligast var ju att jobba med Karin och Peter. Då var det kul att gå dit även om allt annat sög.

Sen omorganiserade landstinget, och som det är idag vill jag inte vara med längre. Alldeles för pissiga avtal. Helt sjukt, och även om jag verkligen inte önskar folk något ont, så borde de som bestämmer ha lite mer egen erfarenhet av att vara patient / anhörig inom vården. Då skulle det inte dras ner som det gör idag.

Men nog om det:)

Jag är hemma igen, med världens huvudvärk. Måste åka och köpa present till Lovelia som fyller år och sen är jag bokad på träning med David. Lusten till det är noll men eftersom kroppen är seg så blir det mest troligt toppen att köra igenom den med ett tufft pass. Ska bara försöka bli av med skallebanket först annars blir det jobbigt.

Jag tänkte försöka återkomma ikväll, men ville bara påminna er om de här erbjudandena, de gäller t.om söndag, så det är lite sista chansen 🙂

Kökets Box ger er 50% rabatt på första boxen 🙂

Normalpris sen är 129kr/mån

Och Cellbes ger er 30% på alla jackor. Perfekt nu till hösten / vintern.

Jag försökte få Corrinda att leta efter en jacka här istf den hon hittat på stan, men hon vägrade att ens kolla;) Hon är tokkär i nån annan jacka, och då fanns inga alternativ. Men 30% är ju asbra, så när lugnet lägrat sig ikväll ska jag kolla igenom vad de har lite mer noggrant än jag hunnit hittills.

Cellbes har ju massa annat bra också inte bara jackor.

Ja det var det, nu ska jag ta en prommis med Doris och se om frisk luft gör huvudet bättre.

Vi hörs ikväll ?

Kommentarer

  1. Jenny

    Ja som du själv nämner så enligt vår dotter så är studentlivet helt underbart, hon pluggar på Linneuniversitetet i Växjö till ämneslärare hon har börjat där nu i höst, sammanhållningen är super och utelivet oxå. Skolan är super och hon själv är taggad till tusen. Vi flyttade henne 21 augusti och vi har inte sett henne sen dess, vi är inte så viktiga längre för nu är hon minsann vuxen ja ja nyss fyllda 19 ? nu har vi ju bara 13-14 mil tillvarandra så vi får se när hon kommer hem eller att vi hälsar på henne. Hon har inte haft tid att träffa oss för det har varit insparksfester hit och dit. Jag kan oxå känna att man skulle pluggat vidare när man va ung men det va så mycket annat som lockade. Lycka till med plugget och allt.

  2. Ulrika

    Jag tror att det hänt en hel del inom sjukvården sen du sist jobbade där. Även om det oftast pratas om besparingar och det som gått fel så fungerar vår sjukvård i Sverige faktiskt väldigt bra. Testa igen vet ja, du kanske skulle trivas.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej. Jag har ju vänner som är kvar. Jag vet att den funkar men det är på bekostnad av både personal och patienter.
      De som jobbar inom vården vänder ut och in på sig för att få det att funka. Därför drabbas patienterna inte värre än de gör. Men ledningen suger.
      Jag kommer nog aldrig gå tillbaka, inte minst för att min titel barnsköterska inte längre duger 😉

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting