Allmänt

Men hur var UNIVERSITETET då? :)

”Mäh ska hon aldrig berätta om hur det var där i Växjö? ”

”Skolan då? Hur var det?”

Eller UNIVERSITETET såklart;)

Jo men jag är förvånad att allt rullade på så bra, Hela vägen, hela tiden. Jag brukar annars krångla till saker, men inte denna gång.

Jag sov inte speciellt bra natten till fredag. Hotellsängen var helt ok, och jag hade fönstret öppet, inga hönor som tjoade;) däremot en och annan bil, men det gör mig inget. Men jag är alltid rädd att försova mig:)

Klockan stod på åtta, jag hade räknat ut att det skulle bli perfekt i tid.

Mamma ringde 7.25… mäh:/ men då var Novalie skruttig och behövde sjukanmälas, och det görs på nätet så hon visste inte vart, Okey, jag fixar.

Ingen idé att somna om, jag var dessutom förvånansvärt pigg så jag klev upp och gjorde mig i ordning. Vid åtta satt jag redan i matsalen:)

Frukosten var okey. Inte ett dugg mer, men helt okey,

frukost

Dock inga croissanter…. :/

Hela det här hoteller ger en engelsk känsla, så jag har överseende:) Det är många smala. heltäckningsklädda trappor, och matsalen i källarplan, med charmigt golv:)

img_3411 hotell

Jag åt fil och macka, ungefär min standardfrukost, och en kopp kaffe, men sen kände jag mig mest bara rastlös. Frukosten var inget att sitta och bara jäsa vid, så jag gick tillbaka upp på rummet. Packade det sista, dvs stängde väskan;) och sen var jag klar.

Jaha. Men vafan, jag checkar väl ut då. Bad att få lämna min väska över dagen, och sen gick jag. Jag hade planerat att ta en buss som gick 09.40. Vi började 10.15.

Men när klockan var strax efter nio och solen sken så bestämde jag mig, trots att jag sagt att jag inte skulle det;) för att promenera. Jag hade ju trots allt testat vägen kvällen innan. Det var ganska varmt, så skinnjackan åkte av och så traskade jag i bara en tunn kofta. Tog rygg på en kille som såg ut som han skulle till universitetet:) Haha, jag och mina ofantligt bra betraktelser över folk, rysk maffia var ju fel, men detta var helt rätt. Han vände sig om några gånger och kollade om hans stalker fortfarande var med;)

Jag skulle bli en usel privatdeckare på spaning;)

Nu gick han en lite annan väg än vad gpsen visat mig, och det var fina skyltar hela vägen med Linne*universitetet. Tog nog lite kortare tid. Vilken härlig väg det är att gå där, intill sjö nästan hela tiden. Tänk att vatten är så vackert ändå.

växjö

Väl framme så gick jag förbi ett helt gäng blivande poliser, det ligger visst en Polishögskola här. Jag messade det till Corrinda, tillsammans med en högst värdelös smygtagen bild genom ett fönster på en polisbil;) Man vågar ju fan inte fota snutar hur som helst liksom;) även om de inte är färdiga.

Sen gick jag in i universitetsbyggnad K där vi skulle vara, letade reda på en infotavla och sen fram till rätt sal. Det stod ett gäng människor där, och när jag hörde att en tjej frågade om det möjligen var studenter på Kreativt skrivande, så gick jag genast dit och presenterade mig:)

När vi sen gick in så satte jag mig bredvid en av de tjejerna, det kändes tryggt och bra. Skönt att ha någon att småsnacka med, och hon var supertrevlig:)

Vi hade sen massa information, sen samlades vi i mindre grupper. Den jag var med i var även tjejen som frågat om Kreativt skrivande så jag ”kände” nån även där. Vi presenterade oss och berättade vad vi ville ha ut av kursen, och sen var det lunch:)

Efter lunch två föreläsningar, den ena om genus i litteraturen.

Haha, jag har ju svårt för genusdebatten när den förs av feminister. Framför allt de feminister som liksom vill hävda att kvinnor är så mycket bättre än alla män och att alla män är idioter.

Jag har inga problem med att män och kvinnor är olika. Jag ser det snarare som en berikning av världen.

Det är samma med etniskt härkomst, det är inte speciellt viktigt för mig. Om jag ska beskriva någon jag sett kort, så blir det mer typ.

– Tja han/hon var lång/kort, hade långt/kort hår, var smal/tjock/Muskulös. Snygg eller mindre snygg;)

–Svart, vit, asiat, medelhavsursprung??

– Öhhhh? Vet inte. Mörkt hår, Kanske svart,,,eller nä jag vet inte, mörkhårig iaf.

Jag skiter liksom i etnicitet. Och jag skiter i om det är en man eller kvinna, så länge som de uppför sig schysst. Sen är det såklart skit att lönerna skiljer osv, det är inte det jag menar.

Men jag går inte runt och blir kränkt över att män är män och kanske om man har tur tycker att jag är söt. Jag blir heller inte kränkt om en man inte tycker att jag är söt:)

Vissa feminister blir kränkta av allt. Meningen ovan är i deras ögon helt galen.

”-och kanske om man har tur tycker att jag är söt.”

Då ramaskriks det om att det är fel att uppskatta någon för utseendets skull och att det skulle vara tur att en man tycker nån är fin… Hur man än vänder sig har man arslet bak i diskussioner med den sortens feminister, De är bara arga och anser att kvinnor är bättre. Varför då då? Nä, ingen är bättre än nån annan;)

Nu menar jag inte att alla feminister är korkade eller att det är fel, nej då. Men som med allt så handlar det om balans, sunt förnuft och fingertoppskänsla. Man kommer sällan nån vart genom att gapa och skrika.

 

Med det sagt, så var det ändå intressant att prata genus i litteraturen:)

Kvinnan som föreläste var härlig, rak och bitsk – love it:)

Man kunde sen dricka Stabuckskaffe, om ens kort togs emot, vissa nekades av nån anledning vi inte kunde utröna. Nej inte mitt:) Otroligt nog.

 

starbucks

Och sen vips var det slut.

Om jag får veta att skoldagen är slut 17.00 så vågar inte jag boka ett tåg hem kl 17.20.

Andra bokar tåg halv fem:)

Vi fick ju veta att vi skulle sluta halv fem några dagar efter att jag bokat, men jag har hellre en lång väntan än att jag behöver stressa. Hatar att stressa till saker som går ifrån en.

När vi nu slutade halv fem så hade jag en timme och 40 minuter till godo, det var kanske i längsta laget;)

Men då kan man ju promenera tillbaka också.

img_3419

Under dagen hade det vräkt ner regn i omgångar, men nu var det uppehåll, om än inte direkt klart. Men varmt och jackan åkte av igen.img_3422 växjö

Jag var svettig och hade skoskav när jag kom tillbaka till hotellet, och satte mig på en stol och plåstrade om min häl. Sen hämtade jag väskan, och gick ner till stationen igen. Mycket skönare med ett plåster på hälen, det hade ju skavt hela tiden, alla promenader, men jag ignorerade.

 

Jag köpte nån slags mat i Pressbyrån, vi hade ätit så god lunch på skolan att jag inte direkt var hungrig. Hälsotallrik, massa kyckling, massa grönt och svingott. Middag fick bli en macka, och bulle:) Man kan fan inte låta bli att köpa bullar på Pressbyrån, de ligger där och bara skriker åt en – ”ÄT MIG”

Tåget hade inte heller denna gång slutstation Alvesta. Utan kunde det kanske vara Malmö, Köpenhamn? Öhh jag suger på geografi så jag hade allvarligt inte en susning men det kändes rätt;) Och så var det.

Det tåget var sent, så på stationen i Alvesta fick vi springa. Fy fan vad jobbigt det är att springa med en jäkla dragväska bakom sig, eller bära den i trapporna…

Jag som ändå har en hyfsad kondis dog nästan efter tio meter..

Hoppa ombord, leta reda på min plats, knö mig in bredvid killen som satt ytterst och sen vänta på att få visa biljetten. Det är liksom min säkerhetsåtgärd:) När konduktören sett den så vet jag att jag är på rätt tåg, på rätt ställe i tåget, och då kan jag slappna av. Haha, jag vet, det är så dags då liksom;)

Åt min macka, och sen drog jag jackan över mig och somnade.

Så många intryck, så mycket att bearbeta. Det är stressande för själen att utsättas för nya människor, miljöer och situationer.

 

Givetvis var det nåt spårfel vid Södertälje, så vi fick åka via Nyköping, vilket gjorde att vi blev 25 minuter sena. Kanske 26 sa de, men vi som skulle vidare till Uppsala borde hinna om vi rappade på.

Jomen tjena. Fem minuter att ta sig från spår 18 till spår 3. Det är ner för en trappa, långt att rusaa och sen upp för en trappa och lika långt till att springa.

Jag skenade på som en gasell. Inte lika graciöst kanske och flåsade nog mer som en blåsbälg. Väskan på armen och väskan bakom mig, det funkar inget bra att springa så. Nästa gång ska jag ta ryggsäck, enbart.

Men, med ingen sekund alls till godo, jag hann bara precis hoppa ombord på tåget så åkte vi, så sjönk jag ner i en fåtölj och försökte hitta min andning. Puh!

Fy farao.

Halvsov hela vägen hem också, och på stationen i Uppsala stod pappa och väntade.)

Åkte hem till ett tyst hus, mamma och pappa åkte vidare till sig, och jag gick och snackade med de få kids som var vakna.

Sen sjönk jag ner framför TV:n och slöglodde ett tag innan jag samlade ihop mig och gick och lade mig.

En lång dag, med många steg och mycket info var till ända.

Fy farao vad roligt det är:)

 

Nu ska jag hoppa i säng, i morgon ska jag på ett besök jag egentligen inte vill. Men måste.

Vi hörs snart:)

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Anna

    Tack vare alla feminister som skrikit sig hesa kan vi kvinnor idag rösta och vi kan, om vi vill, finnas i arbetslivet. Tack vare feminister som skrikit sig hesa finns det möjlighet för de pappor som önskar att vara föräldralediga med sina barn, Bara för att ta några exempel,
    Tack alla feminister som skriker sig hesa idag – och som får ta en j**la massa skit för det – kommer kanske våra barn i framtiden kunna gå på en festival eller vistas i det offentliga rummet utan att behöva vara rädda för våldtäkt eller trakasserier på annat sätt. Tack alla feminister som idag skriker sig hesa och kämpar för att bryta ner de patriarkala strukturerna vårt samhälle bygger på (och vi kvinnor per definition är underställda) och vi får ett samhälle som är till för alla. Men förändring kommer inte av sig självt, det kräver att vi skriker, fightas och kämpar. Och jag är så glad att det finns de kvinnor och män också för den delen som orkar, för själv har jag inte orken eller psyket att skrika mig hes på den nivån! Tack alla som orkar skrika för oss! Att vara feminist är att vara för alla – dvs medmänsklighet.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Som sagt, jag är inte på något vis emot feminism. Jag är tacksam över att det banats en väg. Jag är tacksam över att det fortfarande jobbas för lika rättigheter.
      Det jag inte pallar med är de lättkränkta gapande kvinnorna som anser att kvinnor är MER VÄRDA än män.

  2. Jennie

    Googla ordet feminism. Läs det första som kommer upp. Bara det. Läs och inse vad feminism betyder,och att det inte finns någon anledning att värja sig för det ordet.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Men vad det betyder i sin ursprungliga form är ju skitsamma, eftersom det inte är vad man associerar det med idag.
      Jag ser absolut ingen anledning att göra någon som helst skillnad på män och kvinnor. Och det kan fan inte vara fel.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Ja självklart. Men ordet Feminist har ju blivit mer av ett skällsord idag. På många sätt. Så jag menar helt enkelt att bara för att det står nåt på SAOL så kan det trots det ha fått en annan betydelse i folkmun.
          Jag tycker inte att det är Fel att vara feminist, men jag vidhåller att kvinnor och män är lika mkt värda.

          1. Profilbild
            familjenannorlunda

            Hur kan det vara det?? Feminint är kvinnligt maskulint manligt. Utan att lägga någon värdering i ordet. Då är det INTE feminism att säga att alla är lika ?
            Varför Isf inte lika gärna kalla allas lika värde för maskulinism?
            Eller så slutar vi vara så lättkränkta och kallar det för medmänsklighet. Helt enkelt.
            🙂

          2. Jennie

            Ja FEMININT är kvinnligt men FEMINISM betyder något annat. Om du hade lagt tio minuter på att läsa på om den feministiska kampen som jag i mitt första inlägg bad dig göra, så tror jag att den här diskussionen sett annorlunda ut. Du är okunnig i detta ämne, och verkar tyvärr även ovillig att läsa på i frågan.
            Hoppas att vi kan återkomma till den här diskussionen framöver för den är viktig, men åtminstone jag pausar här, Ha en bra dag/ Jennie

          3. Profilbild
            familjenannorlunda

            Huruvida jag är okunnig eller du inte vill tolka mig annat än efter din syn på det hela låter jag vara osagt 😉
            Jag är inte emot feminism, vilket du inte verkar förstå. Det handlar om vissa individer. Jag gillar heller inte stark mat eller tidiga morgnar;)
            Därmed inte sagt att jag inte kliver upp, eller inte äter stark mat ..
            🙂

          4. Jennie

            Ja FEMININT är kvinnligt, men FEMINISM betyder något annat. Om du hade lagt tio minuter på att läsa på om den feministiska kampen som jag i mitt första inlägg bad dig göra så tror jag att den här diskussionen sett annorlunda ut.
            Du är okunnig i detta ämne och verkar tyvärr även ovillig att läsa på i frågan.
            Hoppas att vi kan återkomma till den här frågan framöver för den är för viktig att strunta i. Ha en fin höst / Jennie

          5. Jennie

            Ja, FEMININT är kvinnligt, men FEMINISM betyder något annat. Två olika ord, två olika betydelser. Är det därför du är så negativ, för att du har missförstått?Om du hade lagt tio minuter på att läsa på om den feministiska kampen som jag i mitt första inlägg bad dig göra, så tror jag att den här diskussionen sett annorlunda ut.
            Hoppas att vi kan återkomma till den här diskussionen framöver för det är ett viktigt ämne att samtala om. Ha en fin höst!/ Jennie

          6. Jennie

            Ja FEMINIM är kvinnligt, men FEMINISM betyder något annat. Om du hade lagt tio minuter på att läsa på om den feministiska kampen, som jag i mitt första inlägg bad dig göra, så hade missförstånd som detta kunnat undvikas.
            Hoppas att vi kan återkomma till den här diskussionen framöver för den är viktig!! Hoppas du får en fin höst/ Jennie

  3. Helena

    I min begreppsvärld är inte genus och feminism samma sak även om de har beröringspunkter. Områden med för lite utrymme i samhällsdebatten, inte för mycket! Men tyvärr strandar diskussionerna ofta på att alltför många inte orkar säta sig in i ordens betydelse utan håller fast vid sina fördomar om feminism.

  4. Josefine

    Det är ledsamt att läsa att feminister inte lyckas göra sott budskap tydligare. Feminister driver många bra frågor om kvinnors rätt till att ha samma möjligheter och rättigheter som män. Tyvärr är det så att män generellt sprider kvinnohat. Med kvinnohat menas alla övergrepp, våldtäkter, misshandelsfall och mord. För inte har det väl undgått dig att kvinnor generellt utsätts för mycket mer våld av män, än tvärtom? Ja det är svåra saker att prata om. Men det gör mig ledsen när människor blir mer arga på feministerna som påtalar att allt det här kvinnohatet är fel, snarare än alla män som utför våldet.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Män sprider generellt kvinnohat?
      Allvarligt nu är det i princip alla män då enligt dig? För då kanske du borde byta umgänge 😉
      Jag känner ingen man som sprider kvinnohat, tvärtom. Jag känner heller ingen man som våldtagit, misshandlat eller mördat. Ingen kvinna heller.
      Att du generaliserar här över ”alla män” är väl precis lika illa?
      Och som jag sa, detta gäller en viss grupp feminister, som vill ha det till att kvinnor är bättre än män rent generellt.
      Nä, vi är alla lika mkt värda, man eller kvinna. Ingen ska dras över samma kam.
      Jag uppskattar arbetet som feminister gör, och gjort, men har oerhört svårt för vissa:)

      1. Josefine

        Ja kvinkor kan också hata kvinnor men se på brottstatistiken. Vilken grupö är det generellt som sitter i fängelse för att ha misshandlat, hotat eller mördat kvinnor? Jo män. Vilken grupp är det generellt som våldtar kvinnor? Jo män. Det är just pga ALLAS LIKA VÄRDE som detta hat från män mot kvinnor måste upphöra.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Absolut. Jag säger inte emot. Det jag vill få fram är att de flesta män ändå är vettiga:) Att dra alla män över samma kam är oschysst. Alla män våldtar och mördar inte. Många män respekterar kvinnor. Många män gillar sport. Men alla gör det inte. Alla män hatar heller inte kvinnor. Män är inte stöpta i samma form.
          Jag tycker att alla har lika mkt värde. Oavsett ålder kön och etnicitet.
          Att det sen inte är så i världen kan inte jag ta ansvar för. Jag kan bara ta ansvar för mina egna åsikter och handlingar.
          Och tycker ju att jag har rätt bra inställning om jag tycker alla är lika mkt värda?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting