Allmänt

Hallå Uppsala Kommun :)

Jag blev imponerad av Växjö på flera sätt.

Ett var att de ligger fint framme vad det gäller hälsofrämjande aktiviteter.

De hade en , eller kanske snarare Ett Hälsospår.
Hälsa

En markerad bana som man tog sig runt på tid, och genom tabellerna sen kunde får fram lite fakta. Vad exakt har jag glömt för jag ”törs” liksom inte stå och fota, jag är en usel bloggare på så vis;) Men BMI och tiden det tog att ta sig runt skulle ge ett mått på kondisen.

Asbra.

Sen gick jag vidare och höll på att storkna av förtjusning när jag såg HINDERBANAN! Här är det några småknott som tar sig runt, men det var alla möjliga folk. Jag gick ju förbi tre gånger:)
hinderbana

Jag önskade att syrran varit med så vi kunnat testa. Aldrig i helvete att jag vågar göra det ensam, i jeans och skinnjacka:) IMG_3415

Det är ju nån form av militär hinderbana, minus att kravla i lera, det är ju tacksamt;) Men man kan tävla mot varandra, och jag tror minsann att jag ska lura med min syster hit. Det tar typ fyra timmar med tåg från Uppsala. Vi hinner hit, köra några varv, och hem på en dag:DIMG_3432

Den låg vackert också, vid vattnet, och intill fanns det en stor fin härlig beachvolleyplan.IMG_3433

Visst ser det kul ut!?

IMG_3434

Jag lade upp en bild på instagram, taggade Uppsala kommun och sa att en sån här ville vi nog bestämt ha i Uppsala.

Vi har fått en del utegym, och vad som helst är ju bättre än ingenting, men de jag har besökt är inte så där himla mycket att hänga i julgranen. Vi har ett i vårt eljusspår, med typ några stockar att lyfta. Det är alltid fuktigt/blött och inte direkt så hela kroppen får en genomkörare. Det finns ett till vid ungarnas evakueringsskola, där de gick två år medan våran renoverades. Men det är inte heller speciellt bra, dessutom så saknas instruktioner på vad man kan tänkas göra på de olika redskapen.

Åh jag skulle vilja att vi hade ett stort fint välutrustat utegym i varje stadsdel:)

Med ordentlig belysning, och inte inne i skogen, eftersom det är lite läskigt ändå att inte ha uppsyn. Speciellt nu för tiden när folk tar sig friheter. Gärna vindskyddad dock, och med ordentliga instruktioner. Finfint om det stod vilka muskler man tränade och varför. Lite som på ett vanlig gym. Kanske tak om man ska vara riktigt bekväm;)

Folkhälsan är viktig.

Jag skrev ju kort om fetma i förra inlägget, och det är ett stort problem, men inte så långt efter kommer inaktivitet. Att inte röra på sig. Våra kroppar är gjorda för rörelse. Ju mer vi rör oss ju bättre mår vi, rent generellt. Jag HATAR att springa, och inget i världen skulle få ut mig på en ”skön löparrunda” Att sätta ihop de två orden är för mig som att svära i kyrkan;) Vilket jag gör oftare än springer, hehe;)

Men, jag skulle lugnt ta mig runt en hinderbana, springandes. Eftersom det är hindren som står i fokus då. Den korta intervallen man får lubba i mellan är ok, den kan till och med vara i närheten av rolig.

Så, jag taggade Uppsala kommun och fick ett svar:)

Hannes på kommuninformationen skickade mitt förslag vidare till Stadsbyggnadsförvaltningen.

 

Det vore ju extremt kul om de brydde sig också, men det tror jag inte. Det byggs så förbannat mycket annat här så en hinderbana kommer nog långt ner, dessutom måste det väl projekteras i tio år eller så.

Det jag tänker är en hinderbana, gärna fler, på centrala platser, som är öppen för alla. Gratis såklart. Den ska vara hyfsat avancerad, men ändå gå att anpassa efter nivå. Lite som när man spelar bangolf ni vet, man kan flytta hindren, eller fälla ner/upp nåt extra.

Åh vad det skulle vara roligt!

Jag erbjöd mig att projektleda det hela:) Om det nu skulle stå och falla på den lilla detaljen alltså.

 

Jag fick veta på instagram att det finns hinderbanor lite här och var i Sverige. Har ni nån där ni bor?

 

Just nu har jag ingen lust att dra på träningskläder och ta mig ut, det är regntungt och har regnat mer eller mindre hela natten. Bah. Jag har träningsvärk sen i måndags, och Davids pass känns mer och mer för varje gång jag reser mig upp ur soffan:) Olles pass väntar i kväll.

Nu har jag inte suttit här i soffan  så länge, för jag var ju på ett frukostevent, men det har jag inte tid att berätta om just nu, så det tar vi senare. Nu ska jag skriva en skoluppgift:)

 

Vi hörs snart:)

 

Kommentarer

 1. Lennie

  Det finns en jätttebra hinderbana i ÖSTERVÅLA som ligger ca 5 mil norr om Uppsala
  Öppen för allmänheten.Folk kommer långväga ifrån !

 2. Ellinor

  Vi har en hinderbana i Ransta, En liten by som ligger mellan Sala och Västerås. Även ett Hälsospår och något som heter Farmers Fitness. En tjej som kör träning med allehanda redskap som finns på hennes gård. Det skulle du säkert gilla?

 3. M

  Håller med Emelie här ovanför, kom ut hit till Östervåla. 40 min. med bil från Uppsala är inte långt och där kan du både springa hinderbana och välta däck m.m. Även ungarna skulle nog gilla den. Folk kommer hit ifrån ännu längre håll för att träna och banan är väldigt uppskattad så ge den en chans. Gratis dessutom! Kolla Östervåla Hinderbana på facebook…

 4. Anette

  F*n va folk blir kränkta i onödan!! Tycker det är helt sjukt att skylla på andra för att man själv är överviktig och typ vill vara det?? Ok… Jag erkänner ju att mina 10+ kilo beror på mig själv. Jag motionerar mycket, gym 2 ggr/vecka och däremellan promenader/cykelturer. Men att jag väger för mycket beror nog på att jag äter för mycket godis och kakor… Tyvärr. Har lyckats gå ner nån gång med att sluta med det söta. Så det går nog, men det kräver jobb. Att säga att alla inte kan gå ner är att leva i förnekelse. Bara nån procent av befolkningen lider av nån sån sjukdom som skulle förhindra viktnedgång. Eller hur många procent av nån svältande befolkning är överviktig? Knappast nån tror jag. Nej, fetma ger folkhälsosjukdomar, det är fakta. Att påstå att alla magra/smala personer är sjukare än överviktiga är nog att lura sig själv. Jag litar mer på statistiken faktiskt.

 5. Agneta

  Carola, folk är galna. Du får börja märka dina inlägg med kränktvarning. Träningsinlägg, läs på egen risk. Sunt förnuft gott folk. Carola skriver en blogg, hennes funderingar. Ni måste inte hålla med.Apropå bloggbevakninggate.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Tack!! Jag upphör aldrig att förvånas över hur folk har mage att vända och vrida på saker och sen spy galla över det.
   Snacka om att irritera sig i onödan.
   Stort tack jag behövde höra det ❤️

 6. Charlotte Andersson

  Hojta till när du är i Växjö nästa gång så hänger jag på att testa hinderbanan. Har inte blivit av ännu… Har nog inte lite bra flås som du ?. Kram Challe

 7. Linda

  Finns en kanonfin i Dalsjö utanför Borlänge (inte så långt från Norberg), Dalsjöhinderbana på fb tror jag. Annars kan du kolla på tough race borlänge oxå, samma ställe och samma hinder;-)

 8. Emelie

  Såg att du tyckte Östervåla var för långt bort. Men det är så värt det när man kommer dit! Och roligt för hela familjen! Våran 5 åring tycker nog det är roligast! ?
  Prova som en helg utflykt med familjen! ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing