Allmänt

Superheroes :)

Ja, det finns folk till allt.

Det vet man ju, och ibland måste man få stå upp för sig själv.

Det har jag gjort nu:)

 

I går, då var det söndag, och det hade utlovats sommarvärme. Jag förväntade mig sol också och blev ju rätt ordentligt besviken, för den syntes inte till direkt.

Min mobil plingade hundra gånger eftersom kidsen hade en konversation där även jag var med, där de avhandlade huruvida det skulle göras pannkaksfrukost:) Jag låg kvar, låtsades sova och surfade i stället, och så klev jag upp lagom till det började lukta gott:)

Man vet att ungarna börjar bli stora när man får frågan: Får vi låna bilen, mamma så vi kan åka till Ica och köpa grädde och sylt?

Haha, men det är väldigt skönt att inte alltid behöva åka själv.

Corrinda och Marcus fixade pannkakor och de mindre barnen röjde köket. Patricia pratade med Comviq.

Hon har bytt leverantör och mobilabonnemang och allt vad det är och precis allt strular. Igår stängdes plötsligt hennes abonnemang av. Bara sådär. Att vara utan mobil idag, det är nog så nära katastrof det går att komma. Hon fick till sist tag i dem och det hela var ju nåt konstigt misstag. Men det slutade med att hon var tvungen att åka till Pressbyrån för att hämta ett nytt simkort som de kunde aktivera. Fattar inte mycket av det, men hennes mobil funkar igen.

Hon var inte sitt gladaste kan man ju säga;) Dessutom har hon träningsvärk from hell. Hon och Marcus var med och tränade igår, som ”kompisar” då Friskis har sina kompisveckor. Man får ta med en polare alltså.

Jag, syrran och Corrinda var bokade på cirkelfys och tog med de där två. Patricia rör sig hela tiden i sitt jobb och hon bär tungt, hon är servitris, men hon tränar inget. Och som alltid så går man gärna ut lite för hårt, för man tror att man pallar. Jag gör det efter varje uppehåll;) Hon kämpade bra, men idag har hon ont. Lite happy var hon ändå eftersom rumpan kändes fast och fin;) Men hon rör sig som en väldigt gammal dam.

 

Vi åt supergoda pannkakor, hade en diskussion huruvida det är mat, dessert, frukost eller mellis. Jag tycker det är mat, för så är jag uppvuxen, först soppa sen pannkisar i samma måltid.

Patricia och Corrinda hävdar att det är på sin höjd efterträtt, men mest frukost. Jag förstår dem, för vi har gräddat oändliga mängder med amerikanska pannkakor till frukost under deras uppväxt. Vi enades om att det i alla fall är gott:)

 

Sen så dök Mirka upp, med Alice, Nellie, Älva, Lilja och David:)

Vi satt ute och fikande för det var ju varmt, men mulet. Ungarna röjde, även om mina killar nu blev extremt blyga och pep iväg. Jamie pratade hela kvällen igår om att Mirka skulle komma, han gillar henne, men sen när hon väl stod här, och dessutom med Älva som han alltid haft ett gott öga till, så ballade han ur;)

Han kallas ju för Lill-Fjant, och det är verkligen han personifierad. Här är ett av skolfotona, som jag nu måste köpa. Jag brukar ju hoppa över det, men både hans och Jordans var riktigt fina. Jag fick en bild på sms när jag loggade in på fotosidan, och det var den här:)

Jamie

Tröjan är från Me&i och jag älskar den, tycker den är så snygg.

 

Alice älskar vindruvor och testade dem lite, men de är inte riktigt klara än. Några dagar till så kommer de bli så goda! Om inte frosten kommer först.

Vi snackade några timmar, Doris hade fullt sjå med att skälla på något inne hos grannarna, fattar inte vad det var. Grannen åt det hållet är en sommarstuga och det är sällan folk där, så jag tror att Doris tror att det hör till hennes domäner;) Hon är högljudd men snäll.

I veckan hade jag henne med mig när jag hämtade Jamie i skolan, och alla kids skulle ju fram och klappa och greja. Jag hade inte tänkt så långt faktiskt, och blev lite orolig att hon skulle stissas upp och börja bete sig på ett dåligt vis. Jag vet att hon inte biter någon så här hemma, men jag har aldrig utsatt henne för en sån situation. Hade kopplet superkort och tvärkoll. Men hon var stencool. Lät sig snällt klappas, och slickade ungarnas händer. Tror jag det, de lär ju smakat smaskens. Äckliga jycke;)

Samma med Mirkas barn, det är ju okända ungar, men hon bara älskar dem. Skönt att hon är barnsäker.

Däremot är hon emot Jehovas vittnen:)

Haha, ibland är det fint att hon skäller, som när det kommer dörrförsäljare, eller som förra veckan – Jehovas vittnen. Jag är inte intresserad, men vet av erfarenhet att de kan vara rätt påstridiga. Jag har haft några tjatiga vid dörren som sätter en fot i mellan så man inte kan stänga osv.

Nu hörde jag knappt ens vad de sa och de viftade lite med sina lappar och avlägsnade sig sen. Det var liksom ingen idé att försöka konversera, och i ärlighetens namn så försökte jag inte få tyst på Doris heller;)

Och innan nån känner sig kränkt eller sekundärkränkt eller trippelkränkt så får folk bekänna sig till vilken religion de vill. Men jag har  värdigt svårt för att förstå de religioner som vägrar ta emot blod, operationer edyl. Att hellre låta någon dö/ dö själv än att ta emot lite blod…det känns märkligt. Jag har varit med om några inte så där himla kul grejor på sjukhuset, där barnen omhändertagits för att kunna få vården som räddat deras liv. Som sagt märkligt, men valfritt.

 

När Mirka och gullungarna åkte hemåt så satt jag en stund i solen och tankade. Den visade sig framåt eftermiddagen och då var det helt ljuvligt ute. Jag borde såklart passat på att fixa och röja, men det gjorde jag inte, jag bara slappade:)

Skjutsade Patricia till Pressbyrån, och sen handlade vi. Jag plockade ur och i diskmaskinen medan Patricia lagade mat.

Ja, sen så vek jag tvätt samtidigt som jag kikade på superhjältarna i Marvels Avengers. Åh vad jag gillar de filmerna:) Det är massa action, massa fräcka effekter, sådär halvtöntiga repliker och massa snygga människor. De har verkligen samlat ihop en skara coolingar. Storyn är lättsmält och man behöver inte tänka eller fundera, bara luta sig tillbaka och låta sig underhållas.

I lördags såg jag en bit av Seven, med Bard Pitt och Morgan Freeman  och fast jag sett Seven säkert tjugo gånger så är den så bra. Jag älskar Morgan Freeman, tycker han är så himla ball. Och Brad är ju Brad:)

 

Tja, och nu idag så ska jag bränna lite pengar igen.

Snart ska jag åka och lämna in bilen på service. Det lär kosta. Framför allt eftersom den kvittrar och låter illa, så nåt behöver åtgärdas på den. Bah. men så får det bli. Jag tänker lämna in den, och sen promenera in till stan och bibblan. Jag måste låna mera böcker. Och lämna tillbaka några som jag får låna om sen, just nu behövdes de inte. Böcker är riktigt tungt alltså. Helt galet vad de väger, speciellt om man ska ha fler än kanske två, tre.

Sen ska jag fixa fransarna åxå. Hos Dau såklart:) Ser fram emot lite ompyssling och trevligt snack ♥

 

Jag återkommer lite senare idag:)

Ha en härlig måndag!♥

 

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting