Allmänt

Sverige Sverige:)

Hellooo, har ni saknat mig?

Jag har saknat er i alla fall ♥ och det kliar i fingrarna när man inte har tiden att få sätta sig och skriva.

Men nu så!

I fredags så kom Mirka och Alice. Så härligt att få rå om dem lite sådär, och som vanligt på fredagar äter vi tacos, så även om det inte är Mirkas favorit fick hon lov att offra sig;)

När kidsen troppat av in i sängarna så förflyttade vi oss in i vardagsrummet och hängde i soffan och slöglodde på Dödligt vapen som bakgrund till vårt snack. Mirka har äntligen börjat kolla på Sons of Anarchy så vi snackade om det och det ramlade vidare på MC-klubbar i Uppsala och fortsatte på allsköns vägar. Det är ju sådär när man sitter och kan prata i fred, samtalet glider iväg både hit och dit. Jag inser att jag måste rappa på med mitt eget tittande, jag tar ju långa pauser mellan varven men jag kan ju inte låta henne se klart den innan mig:)

Så småningom gick vi och lade oss. Jag hade bäddat rent i min säng så fick de två sova där och jag kvartade inne hos killarna. Funkade utmärkt även om det blir ljust på morgonen för de har ingen rullgardin.

Märkligt att sova i sitt hus men på en annan plats. Det händer ju att jag sover på soffan förvisso men sällan i något annat rum.

En lång frukost blev det på lördagen, och sen satt vi kvar och snackade. Härligt.

 

På kvällen hade vi en dejt med våra fotbollskompisar, på O´Learys. Sverige spelade ju mot Luxemburg och samma bord som sist var bokat. Vi satte oss och strax efteråt kom ytterligare några tjejer som anslöt. En var mamma till barn i både Jordan och Jamies klass, och jag som liksom tappat stilen på att komma ihåg folk kände inte igen henne mer än att hon var bekant. Men sen trillade polletten äntligen ner och vi snackade massor under matchen.

Sverige vann med 8-0. Det är helt galet, men väldigt kul när det är åt det hållet.

hamburgare

Förra gången vi år här så tog syrran och jag en Naked Sunset strip burger nånting och den var så jäkla god att vi upprepade det, Lika god nu med men på sina ställen svinigt stark.  Så gott!IMG_3743När matchen var slut så dök en annan komps till en av killarna upp och vi skulle köra en liten presentationsrunda. Han var ett år äldre än mig, kom från Uppsala men hade bott i Stockholm och var nu tillbaka. Inget intressant egentligen, ni vet man lyssnar bara artigt:)

Tills jag på nåt vis insåg att killen kom ju från samma område där vi är uppvuxna. Ett år äldre måste innebära att vi gått i samma skola. Efter att ha frågat tusen frågor fram och tillbaka så visste jag exakt vem han var:) En av de där snygga jäklarna;) De coola. De balla. En av de där som alla tjejer gillade:) Han hade fortfarande ingen aning om vem jag var, såklart jag hade inte direkt min primetime som ung;) Men han visste vilka flera av mina klasskompisar var, dels bodde han granne med en av mina bästa kompisar då, och sen hängde alla killar mycket. ”Varför snackade inte du och jag då?” Jamen vi spelade i helt olika ligor. HELT olika faktiskt;)

Haha det här hade vi sen svårt att släppa under kvällen och återkom till gång på gång. Världen är ändå bra liten.

Vi gick vidare från O´Learys till nåt nyöppnat ställe som kan ha hetat Domkraft eller nåt liknande. En i det här kompisgänget har visst köpt en anrik restaurang, Domtrappkällaren, och öppnat upp övervåningen som pub. Så mysigt, Där satt vi kvar ett tag, min gamla skolkompis droppade av och vi andra gick vidare igen. Till det som förr var en hårdrocksbar som hette Bullit.

Vad den heter nu vet jag inte, men dit ska Mirka och jag helt klart gå tillbaka. Helt i vår smak:) Var bra musik och de hade nån tävling som jag inte orkade engagera mig i. Fyra band som battlade på nåt vis. Det lät inte speciellt bra;) men var ändå kul. Här stannade vi sen tills de stängde:)

Kvällen blev lång och kul och nånstans har jag ett minne av att det beställdes biljetter till Hammerfall som spelar i Uppsala i början på november. Det var dock inte jag som beställde så jag måste kolla upp det här;) Mest troligt satt jag och lekte tjugo frågor bakåt i tiden, och sa bara ”Jaja, jag hakar på såklart” men vafan man måste ju prioritera:) Important stuff att forska i högstadietiden ju.

 

Idag mår jag inte prima ballerina, men inte heller speciellt dåligt. Jag är seg och trött och har tillbringat dagen i sängen. Har flera böcker att läsa som man kan passa på att göra en sån här dag då regnet dessutom öser ner. Sen hämtade jag datorn och kröp ner igen, och nu hör jag att Patricia lagar middag. Blir visst hemlagad pizza:)

 

I morgon ska jag med en av ungarna till optikern så får vi se vad det blir av det.

Så ska jag berätta om en kul grej som jag och Mirka ska göra, tycker vi i alla fall, och hoppas att ni också gör det.

Och så ska jag göra allt det jag inte hunnit i veckan när jag pluggade. Plus plugga då:)

 

Nån frågade om jag tycker det är skillnad på att plugga på universitetet kontra folkhögskola?

Hittills är det inte det. Det är mer att göra iofs, men det består mestadels av att läsa massa böcker som man sen ska använda sig av. Jag har ju alltid pluggat på distans och det är faktiskt ungefär lika. Än så länge i alla fall, det kan ju ändra sig.

Nu ska jag i alla fall sätta tänderna i en bok som heter Främlingen av Albert Camus.

Vi hörs snart igen ♥

Kommentarer

  1. Sofia

    Främlingen, mycket bra bok. Kul att du träffade på en gammal skol”kompis”. Singel hehe? Något liknande har hänt mig också, bara det att han var inte lika ”cool” på gamla dar om man säger så. Alla åldras inte med stil med helt enkelt…;-)

    1. familjenannorlunda

      Den här hade helt klart åldrats värdigt ?men hade ”tyvärr” en kvinna i sitt liv. Å andra sidan erbjöd jag mig att ta hennes plats och han såg inte helt bestört ut vid den tanken 😉 Är väl bäst att säga att vi nog skämtade ?innan nån får för sig nåt?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing