Allmänt

Senilbrillor;)

Innehåller reklam genom annonslänkar för Åhlens.

Jag är närsynt. Hatar glasögon och använder nästan bara linser. Det har jag gjort i många år nu, efter att verkligen ha ett brillorna en lång chans, på typ tio år;)

Jag och glasögon lirar inte. Jag kan inte komma överens med att de får regndroppar på sig, eller immar igen. Och, jag bröt näsbenet när jag var 13-14 år, och det ligger väl inte helt korrekt som vanligt när det gäller mig;) allt är lite snett och vint. Men det gör att jag får skitont om jag har glasögon som trycker. Nu är det bättre när man kan få bågar och glas som nästan inte väger någonting, men oj så ont jag har haft.

Men, när åldern kryper på och det här högst besvärliga åldersyntheten inträffar så blir det besvärligt. Om jag inte har några linser i så ser jag kanonbra på nära håll, men med linserna så blir det omöjligt. Optikern säger att det är för att linserna inte kan kompensera blablabla.

Det är ju aningens svårt att ta ut en lins en stund medan man kollar på något;)

När jag ska läsa massa böcker så föredrar jag att inte sätta i linserna, och det funkar ju så länge som jag inte ska väg. Jag ser inte katastrofdåligt, och skulle kunna köra bil utan, men får inte;)

Men när jag hämtat Jamie så åker ju linserna i och i och med det så måste senilbrillorna på;)

Senilbrillor är alltså läsglasögon.

Jag har säkert tio par som jag dräller runt mig, något par i väskan och sen vid köksbordet osv. Min optiker sa att antingen så säljer han på mig ett par svindyra läsglasögon, eller så går jag till närmsta bensinmack och köper ett par för femton spänn;) Det är samma, sa han.

Jag köper alltid om jag ser några som ser snygga ut, eller varför inte roliga? Som de här lila med blommor på;)

IMG_3699

Och ja, man måste ha dem sådär långt ner på näsan så man kan se riktigt ovanför dem. Jag har aldrig fattat det innan jag fick lov att börja med dem själv, men det är helt nödvändigt för på långt håll blir allt bara ett jädra blurr.

Jag har ingen aning om vart jag köpte dem, men jag vet att de kostade 25 kronor och det ingick ett fodral.

 

Idag ska jag läsa böcker i parti och minut, så jag ska inte sätta i linserna innan jag ska hämta Jamie:)

 

När jag var på frukosteventet på Åhléns så fick jag ett så fint lipgloss som någon av er frågade vad det var för märke på. Det här:)

lipgloss

Det är så glittrigt och i en fin mild färg så det blir glamourigt . dessutom så sitter det väldigt bra,

 

Jag ska ta mig iväg till just Åhlens i veckan för jag såg att de hade bra erbjudande på något jag ska köpa i julklapp:) Och då passar jag på att göra massa andra ärenden på Gränby samtidigt för jag tror jag åker dit.

I fredags ville Jamie vara ledig, men eftersom jag verkligen inte hade tid att hitta på något kul med honom då jag skulle in med två uppgifter så fick han löfte om att vi ska göra det nu på fredag.

Han börjar bli lite trött nu, så det känns bra att ha möjligheten att kunna ha honom hemma lite. Jag saknar min partner in crime och han saknar mig med:)

Så vi tar en dag med lunch och shopping och sen får vi se vad vi hittar på.

 

I går vid middagen satt barnen och snackade när de kom in på tv-spel. Kommer ni ihåg spelet Buzz? Och alla varianter på det, MonkeyBuzz, quiz, Monster rumble osv.

OM nån sitter inne på de spelen och vill sälja dem så får ni gärna höra av er:)

Vi har dem men de är i ruggigt dåligt skick eftersom de här barnen är slarviga. Skivorna har inte direkt kommit tillbaka till sina fodral… och blivit repiga och inte så spelbara. Jag vet att man kunde slipa dem förr men nu vet jag inte vart längre.

Nä, men nu ska jag ta och läsa vidare!

Vi hörs senare ♥

Kommentarer

 1. Emma

  Fråga din optiker om progressiva linser. Du kan också fråga om mono vision. Då har du en för långt håll och en för nära.

  1. familjenannorlunda

   Har testat progressiva och ser toppen på nära håll då. Och uselt på långt 😉
   Monovision däremot ska jag kolla!

 2. Malin

  Jag har mina linser i 1 m innan ja byter? Har samma dilemma som dig å min optiker rekommenderade mig å använda bara 1 lins? Tar nån dag för ögona å vänja sig men tusan så bra det funkar för mig?? Jag fullkomligt hater å ha glasögon på näsan, dom är ivägen jämt…. så mitt tips: Prova att använda bara 1 lins??

 3. Susanne

  Jag är också närsynt. Använder endagslinser där en lins är inställd på långt avstånd och den andra på läsavstånd. Fungerar utmärkt. Allra bäst ser jag dock med glasögon som bara fungerar på långt avstånd och jag har ingenting alls när jag läser.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing