Allmänt

Schoolido :)

I annonssamarbete med Schoolido

Hur bra är Du på skolämnena? Klarar du av att hjälpa din högstadieunge?

Jag gör det definitivt INTE.

Dels för att jag kanske aldrig var så bra ens på stenåldern när jag lärde mig det själv;) men sen har jag ju förpassat massa kunskap till nåt låst utrymme i hjärnan. Jag kommer inte ihåg ett skit om andra världskriget eller joner och atomer.

(Behöver jag veta något så googlar jag;) )

Och icke att förglömma, de lär sig ju på ett helt annat vis idag än när jag gick i skolan.

Det är så många gånger som jag fått sitta med ungarnas läroböcker på kvällen och försökt fatta vad det är de håller på med så jag kan vara till nån slags hjälp i alla fall. Vissa ämnen är helt kört, jag klarar inte ens av att hjälpa Lovelia som går i fyran med matte, så att ge mig på högstadiematte det gör jag bara inte. För allas skull:)

Samhällskunskap är en riktig klurig nöt, det ändras ju delvis med tiden, och samma med geografi. Herrejösses, vissa länder fanns ju inte ens på min tid;)

Jag tycker det är roligt ändå att få lära mig på nytt, men det är ju just det. Jag ska ju kunna hjälpa också.

Därför blev jag väldigt glad över att få den här samarbetsförfrågan från Schoolido.

Schoolido hjälper både mig och ungarna:)

Vad är nu detta Schoolido?

Jo det är en digital lärtjänst för elever och lärare på högstadiet. På den här sidan finns 12 kompletta ämnen för årskurs 7-9, helt i enlighet med varje ämnes kursplan. Alla ämnen granskas och kvalitetssäkras kontinuerligt av lärare och även lektorer.

Med andra ord – här finns allt som ungarna ska lära sig.

Man kan söka efter det man vill lära sig mer om, tex om man har ett fysikprov som Novalie hade framför sig.

Hon gick då till menyn och valde Fysik-fliken, och letade upp det hon skulle lära sig.

schoolido

Hela kursplanen finns här och man kan enkelt klicka sig vidare till det som är aktuellt just nu.

Man kan söka efter specifika saker, eller göra quiz och kolla hur man ligger till.

schoolido

Dessutom går det att anteckna direkt på sidan, och ställa in tid hur länge man vill jobba med det.

Och, man kan faktiskt även byta språk! Till en hel massa olika, arabiska eller engelska t.ex.

Väldigt många har svårt att ta till sig text, även detta har Schoolido en lösning på, och mycket går att få uppläst eller se en film.

Det här tycker jag är ett stort plus, jag har inga barn med dyslexi, men väldigt många vänner, och vänners barn som har det jobbigt med det. Då är detta verkligen supertoppen:)

Vidare finns det fördjupningsuppgifter, olika kvalitativa övningar, och i forumet Schoolroom kan eleverna ställa sina frågor, få svar på funderingar och diskutera med andra elever.

Novalie tycker att det här är riktigt, riktigt bra! Jag tänkte skriva att hon tyckte det var roligt, men det är nog att överdriva;) haha, skolarbete i sig kanske inte ligger högst på vad man gillar-listan, men hon har otroligt mycket hjälp av det.

Hon kan ställa specifika frågor i Schoolroom, som tex ”Varför hör man inte vissa ljud?” och så får hon upp artiklar relaterat till det.

schoolidoSen körde hon quiz och då får man direkt veta om man svarar rätt eller fel. Är det fel så hänvisas man vidare till var man tar reda på det rätt svaret:)

schoolido

Det Novalie gillar mest är att det är enkelt att hitta, och att det är samlat. Hon behöva inte snurra runt i massa böcker eller på nätet, utan det finns här. Och det är konkret och koncist. Enkelt. Och så tycker hon om de olika quizen som gör att hon direkt får feedback på om hon fattat.

Hon säger själv att hon lär sig väldigt mycket mer på det här viset, så tumme upp från henne. Och från mig som nu kan ge henne den hjälp hon behöver, även om jag inte har kunskapen själv:)

fullsizeoutput_4746

Tjohoooo! Schoolido:)schoolido

 På många skolor använder man också Schoolido integrerat i undervisningen. För lärare som använder Schoolido är det en stor resurs som hjälper till att strukturera, planera, inspirera och sen det viktigaste av det viktiga – få mer tid över för eleverna. För de allra flesta lärare har ju blivit det av den anledningen att de vill lära elever, och hjälpa dem framåt genom undervisning. Om skolan använder Schoolido så får man som förälder också automatiskt tillgång till Schoolido, tyvärr är detta inte fallet i Novalies skola – ännu, så vi får fortsätta använda Schoolido som en extraresurs för hjälp med läxorna och provförberedelserna. Och puffa på skolan att de börjar använda det:)

Schoolidos mål är att alla elever ska nå just sina individuella studiemål och gå ut grundskolan med gymnasiebehörighet.

Och nu kommer vi till er. För givetvis ska ni som har högstadiebarn testa det här! Alla borde faktiskt ha det, och jag är så glad att jag hittade det:)

Schoolio kostar 69kr i månaden, men nu får ni testa gratis i en månad med kod: TACKCAROLA

Ingen bindningstid! Erbjudandet gäller t.o.m 18 november 2017

När ni har provat, kan ni inte återkomma till mig då och berätta vad ni tycker? För jag är helt såld på det:)

Kommentarer

  1. Jenny

   Anledningen till att du måste välja betalsätt är för att det är en prenumeration du tecknar som löper tills du väljer att avsluta den.

 1. Camilla i Vargön

  I senaste avsnittet av familjen annorlunda veckohandlade en familj och notan gick på 9.000 kr!! Lätt att de får den handlingen betald av produktionsbolaget.

  1. familjenannorlunda

   Ja det får de:) Jag såg inte, men funderar stilla på hur man får plats med så mkt, för det var väl mat typ? Jag får knappt rum om jag handlar för en tusenlapp 😉

 2. M

  Jag och en bekant har kommit ihop oss om familjen Annorlunda. Jag säger att ni INTE fick betalt för att delta, hon att ni får betalt.
  Har sökt runt och skrivit till fler men antingen vill, kan eller får ni inte svara?
  Hur var det? Fick ni betalt och i så fall för vad ?

  1. familjenannorlunda

   Du har helt rätt. Vi fick inte betalt. Idag verkar alla få svinmkt för sin medverkan i div program hörde stora summor nämnas för Temptaition island tex men det gäller inte Familjen annorlunda.
   Där har man hittills inte fått betalt. Däremot så bekostas ju det man gör, köps det en soffa tex så är det inte familjen som betalar, i de flesta fall är det spons. Men inga hard cash

  1. Stina

   Jag håller med! Hon är overkligt vacker, det är som hon lyser på något sätt. Förstår vad du menar med magisk -det är nåt man inte kan sätta fingret på.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing