Allmänt

Helgen rusade förbi:)

Jahaja, redan söndagkväll!

Jag är nog fortfarande lite jetlaggad, men sen kan kanske tröttheten även bero på ”party all night” 😉

I fredags kom nämligen Tina till Uppsala. Vi har en gemensam vän i Sussi som bor här. Sussie och jag känner varandra sen skitlångt tillbaka. Exakt HUR långt insåg jag när jag träffade hennes söner på fredagkvällen;) Jisses, de små gossarna var ju liksom unga män… shit det är verkligen på ungarna man fattar att tiden går…

Tina kom nångång på eftermiddagen, hon skulle bo hos Sussi, och så skulle vi gå ut tillsammans på kvällen. Det var nåt koncept som heter Soul Train på BJ som jag fattar var nån slags afterwork, och som återkommer ibland. En annan kompis sa att det varit en gång tidigare, men jag har noll koll.

Jag vet att sist jag och Tina sågs så var vi i Göteborg på Alcazars show och sen party all night long, de unga mammorna gick i säng före midnatt men vi sov nog ingenting;)

Det var 2015 så det är ett tag sen vi sågs, så det var superkul att få träffas igen! Vi hörs ju, men träffas är alltid roligare.

På lördagen sen hade vi bestämt att träffas några mammor med många barn…nämligen fem mammor med totalt 49 ungar:) Det är rätt bra jobbat.

Ni kan fundera lite på vilka det var;)

 

Jag mötte upp Tina och Sussie strax efter sju, för Soultrain slutade minsann 22, som det AW det var.

Kramkalas såklart för det var länge sen jag träffade Sussie med. Sen gick vi till BJs och kastade oss in i det svettiga vimlet. Det var KUL! Musik från förr;) och medelåldern låg inte på 25 direkt utan snarare 45:)

Vi dansade och svettades och svalkade oss ute, för det var öppet på uteserveringen med.. Gosh det var svinkallt egentligen med med tak och infravärmare fixar man det mesta. Och eftersom det var så sjukt svettigt inne  var det skönt att få ner temperaturen lite.

Sussie känner halva Uppsala så det var massa hejsansvejsan på folk, och jag träffade på en gammal jobbarkompis:)  När det slutade vid 22, så gick vi vidare till först Level, där vi var förra gången jag var ute. Den absolut första jag ser där är den skumma islänningen som var på både Mirka och mig, och som sen blev utkastad. För lite så jobbar vi;)

Jag har nu en gång för alla inga problem med att säga ifrån om jag misstycker, men den här killen var extremt trög;) och aspackad. Det var han inte den här gånger (än) så jag messade Mirka och skrev att han verkade riktigt normal;) Hennes svar var ”Kan jag inte tänka mig” 😉 Haha. Jag borde gått tillbaka och kollat till honom lite senare men vi kom aldrig så långt.

Vi gick vidare för att möta upp Sussies söner en kortis och som sagt, de hade vuxit:)

Sen hamnade vi på O´Connors, älskade ställe. På BJ var det mer att man fick beställa ”en öl” så fick man Heiniken vare sig man ville eller inte det var liksom det som fanns,, men på O´Connors får man beslutsångest. Jag gillar öl:) det finns så jäkla mycket god öl, och en hel del mindre god.

Där var det liveband och vi satt och gastade för att höra. Sussis kompis ”Kärran” var med oss, och det var såklart en supertrevlig tjej det med:)

Rätt var det var så blev det beslutat att Sussie åkte hem, hon var trött och seg efter en lång dag, medan Tina i stället sov hos mig. Och så var det bara vi, och några killar som satt och snackade. En av dem från Irland, mitt bucketlist-land. Dessutom från strax utanför Dublin så det var ju ännu bättre:) Att han begrep svenska var en kraftig överdrift men han hade bott här i några år. Vart det nu var, typ Söderhamn kanske?  Men vi pratade engelska med svenska ord, bästa sorten liksom, och drack Guiness i parti och minut. När en irländare säger att Guinessen är MVG så är den väl det:) Bäst att passa på med andra ord.

Och så blir det som det alltid blir. Klockan blir tre och de kastar ut en. Varenda gång, liksom;)

Tina och jag åkte taxi hem, käkade mackor och drack te och bäddade så småningom ner oss med Doris i mellan oss. Morgonen efter så var det ett gäng förvånade barn som skådade en tjej de känner igen från TV kliva ut ur sovrummet) Bättre det kanske än en kille de känner igen från TV, hehe;)

(Lite så var det när Patricia var ihop med Andre´ som var med i Idol. En dag så satt det bara en kille som ungarna kände igen från TV där vid köksbordet:)  )

Vi hade en supertrevlig kväll, och har genast bokat in nästa, i början av december. Då kommer även de två mammor vi saknade i fredags med, nämligen Mirka och Matilda

Men, vi möttes upp allihop för en en fika hos Mirka

familjen annorlunda

Det är Lovelia som tagit bilden (bilderna, de andra ser ännu värre ut,hehe) och jag ser mer än lovligt fet ut;) Men skyller på öl och vinkel;)

Jag Mirka, Sussie, Tina med Frasse, och så Matilda.( Frasse är hennes, fast vi kunde tänka oss att sno honom allihopa)

Matilda. En såndär människa man bara gillar ♥ Känner ni igen henne? Hon och hennes man Sami är med i Familjen Annorlunda:) Kändes som man känt henne i hundra år så fort man sagt Hej:)

Jordan Jamie och Lovelia var med, och satt först tysta som möss och fikade, sådär blyga som de kan vara, och sen röjde de igång med Mirkas kids. Ville såklart inte åka hem sen:D Som vanligt alltså.

 

Vi satt och snackade om allt och inget i några timmar, drack kaffe och hade det oförskämt bra, innan det var dags att åka hemåt. Kramkalas igen och så var det soffan direkt när jag kom hem.

Eller tja, efter att ha åkt och handlat och lagat middag var det soffan, där somnade jag direkt. Jordan skulle absolut se på Tillbaka till framtiden och jag såg den för ett tag sen, så jag kunde omöjligen hålla ögonen öppna. Vaknade sen efter nån timme och var piggelin som en mört. Sen var det ju tvärkört att somna!

New York tid var det ju dags att gå upp,,, hur lång tid tar det att ställa om egentligen? Jag tyckte ju att jag hade det rätt enkelt:)

 

Söndag var det dags för släktkalas:)

Jordan, Lovelia, Patricia och Trixie fyller i september och oktober och slås ihop till ett storkalas. Nu hade Janelle ledsnat på att jag aldrig kom med ett datum så hon tog tag i det hela och bestämde att den här söndagen var det. Jag fick vackert foga mig:)

Det enda jag gjorde var att  köpa tårtor  baka tårtor. Eller jag kokade kaffe och dukade också,. Och röjde efteråt. Men ungarna fixade städ och bakning.

Visst bakade jag snygga tårtor? Tack Citygross:D

IMG_4717 IMG_4719

Och sen pyntade jag grinden:)

halloween

Jag gick glatt ut i t-shirt och tänkte ”Hur kallt kan det vara??” och höll på att frysa till is efter en sekund! Snöflingar dalade ner och det blåste halv storm från sidan. Hm, så det där ”dalandes” var ju mer en vild dans;)

Jag vet att min humor inte passar alla, men oj som jag själv gillar den;) Hehe.

Janelle och Simon bakade brownies.

brownies

Lovelia chokladbollar.

chokladbollar

Trixie vanlijhorn

vaniljhorn

och Novalie en oreocheesecake.

oreocheesecake

Om jag fattat att de verkligen skulle göra slag i saken och baka allt de sagt hade jag inte köpt tårta! Nu åkte den ena raka vägen in i frysen:)

Folket kom vid två, mormor, morfar, moster, farfar, Enny, ;Matilda, Janelle och Simon.

Vi fikade och hade det hur trevligt som helst. Jag har fasiken käkat skräp i över en veckas tid nu…dags att stila till sig:)

Efter att det fikats klart försvann de yngre, alla under 26;) ner för att kolla på gamla videofilmer som de hittat när jag var i NY. Det är vhs från när de fyra äldsta var små. Jag gled ner när vi röjt klart och fastnade sen alldeles tårögd framför film på tvillingarna som små nästan ettåringar ♥

Jag tror att jag ska ta med de där vhs-en och lägga över dem på usb-sticka. Inte jordens bästa kvalite´ och heller inte bästa filmningen, men OJ så kul att ha:)

Sen så for kidsen iväg på sina olika håll, folk åkte hem, och jag lagade kulinariskt middag i form av korv med bröd. Så gott men främst så enkelt efter ett kalas.

Och sen har vi legat i soffan och chillat. En söndag av det bättre slaget helt klart:)

 

Och nu väntar ett höstlov!

Jag har en hel del läsning att göra, men en del av det är en skönlitterär bok så det känns helt okey:)

Vi hörs alldeles snart!

Natti natti 🙂

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting