Allmänt

St. Patrick, Central Park, Manhattan:) Första dagen i NY

Och det blev vår första morgon i New York. Lördag.

Vi vaknade, lite sådär sega och trötta i kroppen, och med en grym träningsvärk. Vi hade kört två pass i veckan på Friskis med mycket fokus mage, och rumpa. Så det kändes väldigt tajt och fint på de ställena så fort man rörde sig;)

Syrran klagade på att jag inte tvättat fötterna kvällen innan, hehe, men det hade hon gjort så jag fattade liksom inte problemet;) (Vi sov alltså skavfötters) Hon hade dessutom dragit i täcket på natten så jag tyckte hon fick skylla sig själv. Att mina kanske inte alltför väldoftande tassar blev avtäckta var liksom henens eget fel;)

Men nu duschade vi, och efter en titt ut genom fönstret där vi skådade en klarblå himmel så drog syrran på kort kjol och linne, och jag som inte hade nån kjol tog tunna brallor och linne.

Sen hängde jag på ryggsäcken med alla kameror på ryggen och magväskan runt midjan och så gick vi.

Jamen ni hörde rätt….:) MAGVÄSKA!!

Det var många år sen jag använde en sån, men jag har noterat att den börjar synas igen, och eftersom få saker är så djävulskt praktiskt när man turistar som den där fula väskan, så tänkte jag att jag tar med den. Första kvällen skådade jag sen flera hippa coola unga brudar med magväska så jag kände mig tillräckligt modig för att ha den:)

Jag hade pengar och mobil i den, perfekt så jag slapp ha det i ryggan, bakfickor hade jag inga och det hade känts lite väl risky. Jag får ju så förbannat ont i nacke och axlar av att bära saker, men rygga och magväska funkade finfint. Om än på bekostnad av att alla såg att man var turist;) Lite som alla japaner med feta systemkameror:D

Vi letade reda på ett frukosthak, inga problem fanns hur många som helst, dock rätt dyrt. Men äter man pannkaka till frulle så står man sig länge sen, så lunch käkade vi knappt.

Det här stallet hade skitgott kaffe.

fullsizeoutput_48b7

Och goda pannkakor:) de här är naturella, tråkigt nog när man såg de med olika ”pålägg”;)
IMG_4123

Eftersom vädret var så kanon så tänkte vi att vi tar Central Park idag, man vet aldrig när det ändras, och så kollade vi kartan och bestämde att det var gångavstånd. PÅ vägen gick vi förbi St Patricks katedralen.
IMG_4124

Och eftersom vi insett att de gånger vi säger : ”Vi går tillbaka sen” så blir det aldrig av så har vi lärt oss att kolla på en gång det vi hittar som verkar spännande.

Så vi gick in, och kikade helt förstummade runt. Oerhört vackert. Katolsk kyrka, jag kan inte mycket om katolicismen, men blir ofta beskylld för att vara det. Det grundas ju enbart på mina många barn och att katoliker inte tillåtits använda preventivmedel. Folk är så otroligt roliga när de försöker skämta till det;)

Och väldigt ensamma om sina lustiga skämt…not,)

IMG_4139 3FDA513E-460E-4EC1-96C7-D2E66126AC54

Jaha? Vad är detta? En behållare med heligt vatten. IMG_4142 new york

Fast vi spanade så såg vi ingen som gjorde något med den, så vi vet inte vad man använde den till. Det såg ut som att den var till allmän användning.

De hade såklart en giftshop inne i kyrkan som vi hamnade i, och av nån märklig anledning var jag lite katolik för en stund där, för de här ”mynten” kunde jag liksom inte motstå 🙂

katolska helgon 77D0E327-30D0-402F-8165-C776AD44CDD3Jag har som sagt inte koll, men visst är det så att man liksom tillber olika helgon? Finns nån för alla typ;)

Jag tänkte att jag kan behöva lite beskydd från nån högre makt, nu när jag inte hänger i kyrkan hemma längre tyvärr. Ett armband blev det med, men det har jag inte fotat.

Vi gick ut i det stålande solskenet igen och fortsatte vår promenad till Central Park.

IMG_4127

IMG_4128

Plötsligt stod vi framför en Official Fire department store så då var vi såklart tvungna att gå in och kolla.IMG_4151

Den där trägrejen är deras schema:) Eller var snarare.IMG_4152 IMG_4155 IMG_4156

Jag funderade länge på om jag skulle köpa en regnkappa till Doris, som ser ut som brandmännens, men till sist hejdade jag mig:)

Gatan vi gick på hade varit avstäng tidigare för filminspelning. Sådana här lappar satt lite överallt.
IMG_4159

Och så snygga fordon!

IMG_4161

Rätt var det var så var gatan avspärrad, och det var en flera kvarter lång marknad. Massa mat, skräp och annat spännande.
IMG_4163

Jag är höjdrädd, och bara TANKEN på hur de gör när de bygger de här jäkla skyskraporna får mig att bli knäsvag;) Helt uppenbart gäller inte det byggjobbarna…

new york

Såklart blev vi kissnödiga, och klev in på ett fancy hotell och uppsökte damernas. Kan ha varit Hilton, ja det var det:)

IMG_4167

Så ut igen, och traska vidare. Det gå inte så snabbt när man hela tiden ser saker som man piper förtjust över och bara måste fota. En helt vanlig tunnelbanenedgång till exempel.
IMG_4171

Rätt var det var så var vi framme.

Vi hade ju tänkt att vi skulle cykla i Central Park, och det stod massor av cykeluthyrare på gatorna men vi tänkte att vi ville gå lite först. Det stod hur många hästar med vagnar som helst där. Rätt dyrt att åka med, men varför inte.IMG_4172 IMG_4173

När vi väl fattade att man inte fick cykla på de mindre vägarna så struntade vi i det, för där ville vi gå. Och kanske för att vi inte hittade några cyklar att hyra sen;)IMG_4177 IMG_4178 IMG_4179

Solen stekte. Det var så makalöst varmt och skönt! Som balsam för våra stackars solfattiga kroppar:)IMG_4180 IMG_4186

Vi stod en stund och kollade på tre killar som dansade/hoppade/showade/akrobatiserade sig, men det var så hett att vi gick vidare.
IMG_4187

Köpte vatten från en man som drog runt på en kärra med is.
IMG_4188

Sa att vi inte var speciellt sugna på att ro:) det var så trångt i den där sjön:)

IMG_4189

Squirrels all over the place. Ö V E R A L L T.

IMG_4195

Sjukt söta, men jag förstod att de var inte så populära bland ”locals”. Hörde flera som bara suckade över att vi turister stod och åhhhhh-ade oss över dem med fånflin i ansiktet;) Men de är gudomligt söta.IMG_4197

Alice i Underlandet.

IMG_4198

Och här hade ju Jamie en alldeles egen bänk:)

IMG_4200

Parken är stor. Och vi gick över hela:)
IMG_4202

Precis där vi kom in hade de nåt hundevent, och i en annan ände av parken så var det nåt annat.

Här kunde man få sig ett smakprov på vatten i kartong, som ska vara bra för miljön. Mindre plast.IMG_4205

Den stora dammen. Den orkade vi inte gå runt, såg liksom ingen större anledning till det:)IMG_4207

Vi tog oss ut ur parken efter några timmar promenerande, och gick via en sporthörna, där de dels spelade baseboll. Rätt var det var så kom en baseboll skuttande över marken och utan att fundera vidare så plockade jag upp den för att skicka tillbaka. När den snygga basebollkillen kom sen så drabbades jag av akut rädsla för att kasta bollen fel:) Men det gick utmärkt. den där rackarns bollen var lättare än jag trodde, både i vikt och att kasta. Puh!

Vi traskade vidare, nu skulle vi behöva en toalett igen, och siktade på att hitta tillbaka till Hilton. Det gick inget vidare. Men vi hittade massa fina fotovänliga miljöer:)

Jag har bara visat er mobilbilderna än, och de andra kamerorna har ännu mer bilder, men de får ni se senare.

IMG_4208

Här skulle jag kunna bo:)
IMG_4210

Vi gick och gick, törstiga och kissnödiga:)IMG_4229

Och till sist så gick vi in på ett galleri av nåt slag, låtsades vara väldigt intresserade en stund innan vi hittade toan:) det här är alltså handfatet.
IMG_4232

Och sen lunch.

På Starbucks. Som sagt, vi gör alltid så här, går och går och går, ser saker, blir förtjusta och vill se mer och mer för att plötsligt inse att vi är störthungriga;)
IMG_4233

I butikerna finns det svenska fiskar.IMG_4236

Gatuvy:)
IMG_4237

Och så skolbussen igen,. Den är så stilig.IMG_4241

När det är ont om plats så parkerar man så här, på höjden.

IMG_4243

Så hamnade vi på Times Square.

IMG_4249

Massa folk, massa bilar, massa allt….Och Disneybutiken! Dit gick vi såklart.
IMG_4253

Jag köpte den inte, men ville gärna ha Thors mugg:)
IMG_4256

Det blev en annan mugg i stället och lite julgransprydnader. Jag har inte fotat dem inser jag så de kommer senare.IMG_4259 IMG_4261

Och så mitt i en polisstation:)IMG_4264

Skymningen föll och vi stod en stund och pratade med en kille som sålde biljetter upp i det där höga huset.

Empire state building.
IMG_4267

Vi hade sagt att vi skulle åka upp i någon skyskrapa, men både jag och syrran är höjdrädda:) Vi gick dit, och kollade lite, men sen struntade vi i det, för om vi nu skulle upp så ville vi se det dagtid. Jag fattar att det är mäktigt på natten med, men det lockade med med dagsutsikt.

Vi gick in på Macys i stället. Varuhuset är ett kvarter stort… Nu hade jag så in i bängen ont i min häl att varje steg var en jäkla plåga. Fy farao vad jag hatar det. Vi satte oss för att käka lite, på …hahah McD;)IMG_4268

Macys hade sina gamla rulltrappor i trä kvar på de översta våningarna.♥ Så vackra.IMG_4270 IMG_4286

Vi fick lite nya krafter av fikat och gick runt här en lång stund, flera timmar faktiskt. Det var här de hade en hel makalös stor julavdelning, som jag visade er förut:)

Vi tänkte sen vara lata och ta tunnelbanan hem, de onda fötterna sa att det var en alldeles utmärkt ide´

Penn Station, tydligen nån värstingstation, jag har såklart sett den på film men inte riktigt fattat grejen med den, Det gör jag fortfarande inte;) På trappan här så satt det ett stort antal mindre lyckliga människor, det kändes rätt deppigt.

IMG_4290

Vi hittade in, och sen skulle vi köpa nåt att käka. Flingor var inte det vi tänkt oss, men vilket jäkla utbud:)IMG_4295

Vi hittade inget käk som dög, ovanligt nej;)

Madison Square Garden ligger här, och det var lite fräckt att se den gigantiska arenan.

Men stationen gjorde oss bara förvirrade. Vi travade fram och tillbaka, hit och dit och hittade liksom inte vart vi skulle. Helt värdelöst. Och när vi äntligen kom rätt, så var det fel, för de hade nån slags arbete på vissa stationer så tågen inte gick som vanligt. Bah.
IMG_4297

Till sist frågade syrran, som har mer mål i mun än mig en man hur det hela funkade, och han visade oss så vänligt. Det är överlag så här. Man behöver oftast inte ens fråga utan det räcker med att man ser vilsen ut så kommer nån fram och erbjuder sin hjälp. Samma med när man tar bilder. Folk frågar direkt om man vill att de ska ta en bild på oss båda. new york

Till sist kom tåget, och vi hoppade på och åkte de där stationerna.

”Hemma” så gick vi fel, för vi såg ett Mcd där vi käkade sen middag:) Jaja,

Lite omkalibrering i hjärnan och vi hittade rätt sen.

Dagens steg, enligt iPhone stannade på 26.000, det är många.

Vi köpte med oss vatten till rummet och sen satt vi i det lilla pytteutrymmet till badrum, jag på toastolen, syrran på golvet och fötterna in i duschen med svalt vatten. Jisses så skönt.

Jetlagen gjorde att vi var ordentligt trötta men kom ändå inte i säng förrän långt efter midnatt.

Den här stan alltså… ♥

Kommentarer

 1. Stina

  Det heter ”vigvatten” på svenska. Man ska fukta fingrarna med det innan man gör korstecknet med samma hand, eller bara skvätta med det lite där man vill ha välsignelse, typ. 🙂 inte dricka.

  1. familjenannorlunda

   Nä inte dricka, så mkt fattade jag 🙂
   Men brukar inte vigvatten liksom vara i en skål? Vid ingången? Iofs kanske man fyllde på en skål vid ingången med det här..? *funderar*?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing