Allmänt

Tack för input:)

Jag visste att man kan lita på er:) Tusen tack för inputs på förra inlägget! Jag säger så här: Jag skriver boken.

Sen får framtiden utvisa hur det blir:) Fair enough.

 

Igår så hämtade jag Jamie i skolan, och sen hade jag tankar på att ta undan studsmattorna, men eftersom mamma och pappa skulle komma förbi så kändes det inte som nån idé att påbörja.

Ja, det är en förevändning, ursäkt, bortförklaring:D Jag vill inte. Jag måste, men har noll lust. Det är tusen gånger roligare ta fram dem än undan.

I stället lade jag mig för att läsa i väntan på dem, efter att vi fikat mellanmål.

Alltså, till nästa föreläsning ska vi läsa fyra böcker. Helt ärligt nu så har INGEN av alla de böcker jag läst i de här kursen roat mig det minsta. Fy satan. Jag ska ge mig på Odyssen snart och Greven av Monte christo och fast de är som de är så lär de vara rena humorn jämförelsevis. Vad är det med gamla skitklassiker som är så himla viktigt;)?

Jag laddade hem Madame Bovary från bibblan. Först, den läsplattformen suger fett att läsa på! Jag har ju läst via Nextory i evigheter och det är aldrig några problem. Bibblan laggade, höll inte ordning på sidorna, laddade inte, loggade ur och så vidare. Sjukt irriterande,

Den här boken var den sämsta hittills. Jisses i helvete vad många ord! Tänk er Stephen King som beskriver saker i evigheter, minus att aldrig liksom komma till saken. King kommer ju så småningom fram till något, medan den här boken liksom bara fortsatte och fortsatte och f o r t s a t t e….. 300 sidor skit. LÄS den inte,

Jag somnade konstant;)

Men nu har jag läst den, och är grymt stolt över mig själv som tragglade igenom hela. Jag avskyr sån litteratur men fattar ju nånstans att det är meningen att det ska GE något. Exakt vad har jag inte fattat bara;)

 

Idag var jag på bibblan och lånade Bûbins unge och Öde land , eller dyl av Elliott. Öppnade dikterna och slängde iväg dem, pallade verkligen inte med dem, jag hade ju precis avslutat Madame Bovary. Läste Bûbins unge på en kvart. Skitbok.:) Allvarligt, jag vill inte sitta och fundera på vad fan det egentligen är de skriver om, jag vill bli underhållen. Jag fattade inte ett skit. Tror det var nån som födde en unge och tog ihjäl den…? Tror alltså, det kan lika gärna ha varit något helt annat.

Tidigare har jag läst bland annat Främlingen och Älskaren. De var ju fantastiska i jämförelse med de här två. Gosh. Det kostar att ligga på topp;)

De gillar sånt här med otrohet, konstig gammeldags åtrå och passion som liksom är lika upphetsande som att kolla på färg som torkar.

Jaja. Förutom till den här föreläsningen så är det massa böcker som ska plöjas. Jag har dem utspridda, dels i paddan, både från bibblan och Nextory och sen i pappersvarianten. Ingen har funnits som ljudbok tror jag, men eftersom de ska avhandlas sen så måste jag för min egen del läsa dem, jag lyssnar inte alls på samma vis som jag läser.. ni fattar:)

 

Mamma och pappa kom och räddade mig, och vi satt och snackade ett tag. Jag underhöll dem såklart om historier från new York:) ”Ska ni åka tillbaka?” frågade pappa med det där tonfallet som mer menar NÄR:)

Oh ja, asap.

Så var det middagsdags. Som jag är less på mat! Inget är kul med matlagning. Jag lejer bort det till vem som helst som frågar om de får, och kan muta hårt för att slippa. Det är ju postivit för på så vis lär sig barnen laga mat:)

Igår hade jag kassler men hann inte göra den gratäng jag tänkt, som är supergod, så det fick bli en pastasås i stället. Skivade och stekte på kasslern, vevade ner två burkar färskost med vitlök och örter och en förpackning matlagningsgrädde. Häpp. Servera med spagetti. Ungarna åt och det tog sopslut:)

Ibland lyckas man i alla fall.

”Kan vi äta det här flera gånger, mamma?” Japp absolut, enkelt och gott och går fort, finns inget alls som är jobbigt då faktiskt.

Efter middagen var det dags att skjutsa tjejerna till gympan.

Ni som kollar på Mirkas och min live på Instagram hörde min historia tidigare idag, men ni som inte gjorde det…här kommer det:)

Jag körde på samma ställe som jag kör flera gånger i veckan, på en sträcka med en massa rondeller. Jag gillar dem för det blir bra trafikflyt. Om man inte släpper lös idioter i trafiken vill säga.

Uppsala Buss, kanske skulle ta och utbilda sina chaufförer i trafikregler kan man tycka…Jäklar så nära det var att han mosade sönder sidan på mig.

Mig veterligen får man inte köra på folk, men det tyckte tydligen han var helt i sin ordning. Idiot.

Jag hatar folk i trafiken. På allvar alltså. Finns inget annat ställe där folk tror att de är totalt oövervinneliga och beter sig som de äger vägarna. Bara tagga ner lite, var uppmärksam på övriga trafikanter och använd blinkers så blir dagen roligare för alla:) Har man inte körkort eller kör regelbundet så fattar man inte det här:)

 

Nåväl, körde vidare och lämnade av kidsen, och sen vidare till Gränby för att dels leta överdragsbyxor till Jamie, och dels använda deras nätverk för att läsa e-boken. Bibblans nerladdning funkade såklart inte;/ så var tvungen att strömma.

Hittade bara termobyxor, men jag ville ha de här tunnare varianterna och det fanns bara små storlekar, och satte mig till sist med en kaffe på Starbucks. Jag gillar att sitta och läsa sådär lite bland folk:)

Hämtade hem tjejerna och sen var det kväll.

 

Idag var det rise and shine med ungarna vid sju, jag har låtit bli att dra ner rullgardinen så det är lite av i närheten av ljust i sovrummet, jag får för mig att det är aningens enklare att vakna då.Tveksamt om det funkar men man kan ju inbilla sig:)

Skickade iväg dem, de cyklar fortfarande men det var inte jätterart i morse, kallt och frost. Brrr.

Dau messade att hon var klar tidigare med sin första kund så jag fick komma lite tidigare om jag ville, så jag pep iväg och blev georgeous:) Idag fyllde hon på mina L-fransar med D-fransar och då blev det så här:)

 

Hon får alltid fria händer med fransarna för jag vet att hon har full koll. Vill hon testa nåt nytt så får hon det, och skulle hon sätta dit fransar som var som dammvippor så skulle det med all säkerhet se skitbra ut det med:) Hon har grymt öga för vad som är snyggt och passar.

Vi snackade som vanligt massor, nu om New York eftersom hon varit där för några år sen.

 

Sen drog jag till biblioteket och därefter via Jula för att kolla om de hade överdragsbyxor, det hade de inte, så hem där Mirka mötte upp och vi körde vår live.

Det är så roligt:)

Vi jobbar på podd…jag vet att vi sagt det varje gång, men det var lite saker man behövde. Mikrofoner, hörlurar och så ska det redigeras…gosh. Om ni har tips gällande utrustning så hojta gärna, det fanns liksom en uppsjö:)

Sen ska man gärna ha något bra rum att spela in på också, lite ljuddämpare osv, så det måste kluras på.

I alla fall, det är rysligt roligt att få träffa er:D

 

Nu ska jag väl hoppa i säng förstås. Jag kan ha råkat somna en stund på soffan med paddan över näsan tidigare 😉 Så kanske att jag är onödigt pigg nu…

Men men, får väl räkna får då.

Natti natti ♥

 

 

 

Kommentarer

  1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Åh såna böcker :-o. Jag läste Stephen King (som du nämner) och hans bok Under Kupolen, det tog mig ETT ÅR! Jag som slukar böcker annars. Så tråkig att den aldrig tog slut, det fanns liksom roligare saker att göra än att läsa boken (som att städa, och hur kul är det?!). Den var nog som boken du säger att man inte ska läsa. Kommer förövrigt aldrig ge mig på någon Stephen King igen :-p

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag har läst massor av king men ska då undvika den du sa:)
      Jag har en annan av honom som jag aldrig läste klart men många som jag inte kan lägga ifrån mig.
      Testa nån annan! Typ Pestens tid, Lida, Gerards lek

    1. Malin

      Nej de går sönder.
      Har ett par gamla kvar från när de hade monstret som logga. De är hela. Men de jag köpte i våras med ett k är trasiga. Även deras mjukisbyxor som jag älskade till första sonen, har blivit sämre sen de bytte logga. Och dyrare.

      Carola: Ja att de blivit ganska mycket dyrare har jag noterat, hela det märket..tror de överdragen gick på 399Kr eller 299kr kanske? Alldeles för dyrt för att jag ska tycka att det är värt det, när jag vet att det finns bra på Jula. Dock inte nu då:/

  2. Ella

    sist jag försökte läsa från bibliotekets e-böcker var jag tvungen att bläddra baklänges?? Det var jätteskumt.

    Det var btw jag som frågade i slutet på liven om du var på biblioteket imorse, haha. Jag såg dig där men vågade inte gå fram och hälsa 😛 Kändes så konstigt att bara ”Hej, jag gillar din blogg” haha.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Aha så då är det inte bara jag som är korkad:) Det var surt att det strulade.

      Jasså det var Du? tiden gick väldigt fort där på slutet. Jomen kom fram och säg Hej, jag blir jätteglad:)
      (Jag själv skulle aldrig våga gå fram till nån, men jag är ju fegare än fegast ?)

  3. paulina

    kolla efter överdragsbyxor på jula ? vi har köpt till 3 av våra barn och dom är fortfarande hela efter 1,5 år ? tror dom kostar 129:-

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting