Allmänt

Hemma igen :) och flyttar !

Jag kommer flytta bloggen 🙂

Det är dags nu ? och väldigt väldigt snart kommer jag finnas på carolawetterholm.se

Så jag hoppas såklart ni följer med!! Givetvis bjuder jag på flyttgröt fast i en annan form:)

Det är inte riktigt klart än men jag säger såklart till!!

Den kommer nog se ut så här! Är det bra?

Det känns otroligt kul! Lite nystart och nya tag:)

Så till dagarna som gått;)

Som vanligt är det dränerande att vara på skola. På ett kul sätt såklart!

Eftersom jag alltid pluggat på distans så är de här träffarna som är, viktiga inte minst för att få ansikten på kursare.

På mina Hälsocoach utbildningar och även journalistiken så hade vi träffar som var 2-3 dagar. Det gav såklart väldigt mkt mer i form av vänskap eftersom man då ruggas ihop tätt tätt under två eller tre intensiva dygn. Vi äter frukost ihop, fikar, lunchar och sen middag och kvällshäng.

Jag fick vänner för livet:)

Framför allt den första Hälsocoach som var uppe utanför Kramfors, den gav mig på ett kanske högtravande sätt – Livet tillbaka 🙂

Jag lämnade för första gången mina barn och åkte tåg norrut i flera timmar, tog mig till den lilla vackra byhålan Hola. Där fick jag för första gången sen jag började ana att något var på väg åt helvete med mitt förhållande, AVKOPPLING OCH SÖMN❤️

På allvar nu så hade jag inte sovit en hel natt på många många år innan jag kom dit. Dels pga ammande bebisar och småbarn såklart. Men amningen gör så att man klarar av sömnlöshet. Det har aldrig varit ett problem.

När exet drog började katastrofsömnen.

Från början av 2013 sov jag ytterst lite, och den sömn jag fick var av usel kvalite’

Jag började på Hola hösten 2014 så det var ju snudd på två års tortyrsömn.

Jag bytte mobil abonnemang till 3 precis innan jag åkte dit första gången, de lovade att det skulle funka men bullshit ?

Absolut ingen täckning alls så jag var helt avskuren från omvärlden . Nä, det fanns wi-fi så jag kunde ha kontakt men ringa funkade inte. Så det innebar förutom att mina biljetter hem inte ramlade in förrän jag var inne i Kramfors, )fick planka på bussen 😉 )att jag inte kunde ringa hem och snacka med kidsen. Eller mamma.

Mamma har en gammal stenåldersmobil så ville jag henne nåt fick jag gå via ungarna, vilket kan ta en minut eller en dag lite beroende på deras dagsform;)

Så, alltså blev det i princip ingen kontakt:)

Jag litar till 100% på att mamma klarar allt som kan inträffa på hemmaplan så det var bara ren avkoppling .

Som att vara i en bubbla. Inga nyheter, inga vardagsproblem. Bara undervisning i sånt jag är intresserad av, ihop med roliga människor.

Och för första gången sen Janelle föddes 1994 så kunde jag krypa ner under täcket och veta att jag absolut inte skulle behöva göra en insats av något slag under natten.

Jag har aldrig sovit så gott som där, funderar på att söka skola där igen bara för den sakens skull 🙂

Haha. Nä, nu är det Växjö som gäller.

Här är det dock bara en dag. Och föreläsningar hela tiden, så förutom fika och lunch blir det inte så mkt tid över att umgås. Förra gången hängde jag med några, och den här gången med några andra. Lära känna folk några åt gången liksom:)

Man kan plugga vidare på detta flera år så om vi alla går vidare så kanske man känner alla så småningom:)

Jag har tappat en förmåga som jag förut tyckte var lite jobbig. Nämligen att förr när jag träffat en person en gång så kände jag igen den for life.

Nu har jag nån slags teflonbeläggning på hjärnan – allt rinner av direkt ?

Sjukt värdelöst.

Och namn!!! I samma sekund nån sagt vad de heter så har jag glömt det.. Jag tycker det är en usel egenskap! Handlar definitivt inte om ointresse utan om att det bara inte fastnar.

Har ni samma ?? Några knep för bättre minne kanske??

Jaha. Vad var det jag skulle säga nu då??

??

Jo!! Just ja.

Det här slottet – Teleborgs slott. Jag kan inte släppa det. Så magiskt pampigt.

Jag sov som en prinsessa, inga spöken. Inga som lyckades väcka mig i alla fall 😉

Jag hade ju sovit kasst i tre nätter innan så helt ärligt hade jag nog inte vaknat ens av en flock vilda elefanter.

Men.. När jag krupit ner under täcket så insåg jag att det skulle kunna ligga någon under sängen.. den hade sådana där sängkappor hela vägen ner till golvet. Nu är jag ju inte harig nånstans när det gäller sånt där, men drog ändå in handen under täcket, just in case;)

Så inget spöke som eventuellt bodde under sängen skulle kunna sträcka upp handen och peta på mig ?

Jag lät gardinen vara uppdragen så att morgonljuset skulle lysa in.

Och sov från midnatt till 8.00. Vaknade av klockan och var rätt pigg och utvilad:)

Toa i korridoren innebar lite meck med morgontoaletten men jag bor ju på camping på sommaren:)

Här slapp man iaf gå utomhus?

Gick nerför de pampiga stentrapporna till Riddarmatsalen och frukosten.

Lite folk, kan vara att alla andra är morgonpigga 😉

De hade croissanter ! Tio poäng.

Som sällskap läste jag nån ekonomidel av en tidning som låg på bordet. Kände mig sjukt cool när jag satt där och bläddrade bland aktiekurser och annat obegripligt 😉

När vi åkte hem sen så snackade jag med en kursare som visst också bott här;)

En våning under mig och hade gått från frukosten strax innan jag lallade in. Typiskt. Men nästa gång kanske vi kan sällskapa, om jag bestämmer mig för att bo kvar.

Dagen rusade på med föreläsningar om de böcker vi läst.. jag har oerhört svårt för att analysera böcker. Eller ens fatta när de liksom refererar till andra verk.. begriper väl inte jag att Leonard cohen refererar till Bibeln i sina dikter.. gamla testamentet är nu inte min paradgren ?

Men lärorikt !

Eftersom hela dagen innan spenderats på resande fot så var det lite skönt att jag hade en hel timme att slå ihjäl innan tåget hem sen. Man blir plattrövad av att sitta still och det rycker i benen av att få röra på sig. Promenerade runt i Växjö en stund men ledsnade på att dra rullväskan . Ni vet hur det låter : *tuckatuckatuckatuckatuckatucka*

Tills sist hör man bara det. Och så är det makalöst jobbigt att dra en resväska! Den är liten och lätt men blir bökig ändå. Ont i armen, ryggen och nacken ?

Stod ovh snackade med syrran i telefon en stund i stället, innan tåget kom.

Sov mestadels på tåget. Vaknade av att killen innanför petade försiktig på mig när han skulle av. Insåg att jag nog både snarkade och hade munnen på vid gavel och såg sådär skönt korkad ut;)

Pappa hämtade mig i Uppsala och sen var det bara raka vägen i säng. Somnade på en grisblink fast jag slumrat på tåget.

Helt klart är sömnkontot inte i balans.

I kväll är det konsert!

Thåström ❤️ och alla säger att den är magisk så jag förväntar mig att bli blown away.

Det blir man alltid av honom iofs.

Vad ska ni göra i helgen?

Vet att nån av er påbörjade en renovering förra helgen så kanske att det är slutfix där ?

Oavsett vad så hoppas jag ni får en fin helg!

?

Kram på er❤️

Kommentarer

  1. Ah

    Jag fick ett supertips av en tjej en gång på hennes (Elaine eksvärd) föreläsning!: när personen tar i hand och säger sitt namn så säger du: Hej xx, trevligt att träffas/hoppas du ska trivas (kanon på jobbet när nya förmågor kommer)Då har du både hört namnet och sagt namnet, testa och se!
    Kul med bloggflytt!! Jag hänger med:)

  2. Mia

    Har också jättesvårt för ansikten & namn. Var på en kurs i veckan, satt på samma plats och småpratade med samma granne i två dagar. På sista fikat innan kursen var slut så pratade jag med en tjej, tyckte hennes armband såg bekant ut men inte mer än så. Blev därför väldigt paff när vi gick tillbaka till våra platser och hon då satte sig bredvid mig… pinsamt!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting