Vardag

Live, vinter och regn.

Idag är jag riktigt trött!

I morse när klockan ringde så flög jag upp. ”Vad var det?” Herregud! Jag har sovit som en stock hela natten, och det är ju trevligt:)

Upp och skutta, och vet ni en sak som jag är så jäkla glad över?

Jo, vi har gamla element i det här huset. Eftersom kåken är byggd 1966 eller nåt så är ju elementen sen dess med. Vattenburna och precis varenda vinter tidigare, i de elva år vi bott här, så har jag frusit. De har liksom tagit en evig tid på sig att fatta att de ska hoppa igång. Det sköts ju automatiskt via nån sensor och värmeväxlaren. Tror jag:)

Varje vinter har jag sen fått springa runt och lufta elementen, utan större effekt. Till sist googlade jag och lärde mig att man ska ”motionera” sina termostater. Plocka bort den där runda grejen med siffror på,

 

och smörja upp den lilla piggen som sitter där under. Den puttar till termostaten och….nävafan jag vet inte riktigt hur det funkar! Men den där lilla piggen ska kunna röra sig.

 

Vips spred sig värmen i elementet. Magi. Den hade alltså inte slagit till som de ska. Eftersom vreden är i nån gammal hårdplast som med tiden smulats sönder så har jag haft sönder fem, sex termostatvred. De finns att köpa nya, och kostar drygt 300kr om jag minns rätt. Svindyrt för en plutt som man typ aldrig använder.

När den i badrummet vaporiserades i handen på mig förra året så motionerade jag upp piggen och skulle sen köpa en ny, men det blev aldrig av. Det är ju en specialbutik såklart som jag inte direkt är på varje vecka, eller ens en gång om året. Det elementet var inställt på hög värme, och varje morgon som jag går in där nu så flinar jag lyckligt. Förr har man knappt velat slå ner röven på toasitsen för det har varit så kallt. Men nu…som att kliva in en varm och go bastu.

Ja, med viss modifikation så klart:) Det är varmt och skönt där inne. Guld värt!

Morgnar speciellt har det varit pest att kliva ur den varma goa sängvärmen och in i Antarktis. Brr.

Och apropå ”motionera”… ni vet att man måste gör det med sina  vattenvred och sådär? Så fort det kommer en rörmokare hit i nåt ärende, så pekar de  mot ett nytt jäkla vred jag aldrig sett och frågar, eller mer konstaterar: ” Motionerar du den här? Nä, inte. Nä.”

 

Jag skickade iväg barnen till skolan och hade en kort överläggning med mig själv om jag skulle sova en stund till, eller vara uppe. Märkligt nog stannade jag uppe:) Jordan var hemma med huvudvärk och låg och sov inne i vardagsrummet, så jag satt i köket och läste reklamblad och surfade. Jag försökte samtidigt strukturera upp mitt skrivande i huvudet. Oftast så har jag absolut ingen aning om vad jag ska skriva när jag sitter med en uppgift. Jag börjar skriva, det funkar inte. Hoppar ner några rader och skriver nåt annat. Funkar inte heller. Tar en tredje variant och börjar klippa och klistra och där nånstans brukar det ofta utkristalliseras nåt jag kan spinna vidare på. Nu har jag två, eller egentligen tre storys på några sidor i var som ska skrivas. I Fantasy var det givet att huvudpersonen skulle vara gravid, men man fick inte skriva ordet. Personen/figuren skulle hysa en känsla och befinna sig på en plats som man skulle beskriva utan att namnge. Man ska öva sig på att beskriva miljöer och känslor. Jag skrev klart den i kväll, eller den ska fixas det sista såklart, men ett i stort sett klart utkast. Skickade det till Corrinda och Patricia och frågade om de kunde urskilja tillståndet, känslan och stället. Båda prickade helt rätt.

Corrinda utbrast att det var JÄTTEBRA! så jag hoppas att det duger i lärarnas ögon.

Bara två kvar:)

 

Innan Mirka kom strax före tolv så hann jag skriva, surfa en jäkla massa och tvätta lite.

Sen körde vi live på instagram:)

Det roligaste som finns är när ni skriver ”Åhh äntligen, har längtat sen förra veckan!” då vet vi att det vi gör är något som uppskattas:)

Idag pratade vi verkligen om både högt och lågt, och det blev många gapskratt. Superkul! Den där timmen går så snabbt:) Liven ligger kvar ett dygn, så till 12 i morgon.

 

När vi var klara var det som vanligt hejsvejs, ses snart, och så drog vi åt olika håll. Jag hämta Jamie och hon…öhh vem det nu var:)

Jag höll på att stå på öronen deluxe vid skolan. Satan så halt det var på ett ställe, givetvis precis där jag skulle trava. Med en vighet som vilken akrobat som helst skulle avundats mig om de sett det så räddade jag upp situationen. Förblev stående på två ben, och ljudillustrerade det hela med ett högt IHHHHH!

Ibland önskar man sig katternas smidighet:) Fina Smulan ♥

Hem, och koka gröt till lunch. Egentligen var jag sur på Corrinda som gjorde pannkakor, men bara en halv sats. Borde Jordan och Jamie var hemma, och jag. Så min mannagrynsgröt var i protest mot att jag blev utan pannkaka. Fem pannkakor räcker ju ingenstans.

Kokade såklart över gröten…i micron.

Sen skrev jag, med lurar i öronen och barnen runt omkring. Jamies kyrkis var klockan 16-17.30 så jag fick avbryta och köra dit honom. Kaffet var på väg att ta slut så jag åkte in på affären för att köpa bara det. Kom ut därifrån med potatisbullar, glögg, tvättmedel, disktrasor, såpa. Världens spretigaste handling. Gick runt där och undrade vad jag skulle ha, och inte förrän på väg till bilen kom jag på kaffet. Fan! Men är man så jäkla korkad så får man skylla sig själv. Jag får klara mig på det som finns tills i morgon;)

När jag hade hämtat honom igen så började det regna. Nu öser det ner och har så gjort under flera timmar. Jag sa att studsmattorna ska undan så fort de inte är frusna längre, oavsett om det regnade småspik…men nu känns det inte som en bra idé:) Låter som nån spolar med en slang där ute…

Men, vem vet? I morgon kanske solen skiner…

Nu är klockan massor, jag var på väg i säng för flera timmar sen, men en konflikt som måste lösas seglade upp. Samma konflikt som tusen gånger förr och med samma person. Jag blir så matt ibland. (Nej, exet är oskyldig. Till just detta…eller nä, hans gener är inblandade, så det är nog ändå hans fel, ha!)

 

Jag är så trött! Börjar dagen på samma sätt som jag slutar. Eller tvärtom kanske?

Jaja, sov gott nu:)

Natti natti ♥

 

Kommentarer

  1. Agda den förste

    Jag beundrar dig för att du klarar att rodda allt ensam med alla barnen.
    Läser bara din blogg sporadiskt tyvärr, för jag tycker det blir för jobbigt med allt för långa inlägg.
    Kan du inte dela upp dom till två eller tre kortare istället ? Eller är det bara jag som tycker så här ?
    Hälsningar Skåne.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag har aldrig fattat att man klagar på för långa inlägg? Antingen vill man läsa det jag skriver och då borde man vara happy över att det finns att läsa. Eller så borde man välja en bloggare som skriver stödord 😉 Om man inte gillar långa texter liksom.
      Så här skriver jag. This is Me. Vissa gillar, andra inte. Jag är som jag är. Ibland är det kort men oftast långt. Det är så det kommer fortsätta vara:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting