JulenVardag

Påbörjat julklapparna:)

Jag har nu ägnat hela kvällen, en sisådär fem timmar åt att hänga på nätet och shoppa:)

I år, då jäklar ska jag vara klar i god tid. Det har aldrig sagts förut i det här huset, eller? Nope.

Haha, jo, jag försöker varenda år att vara klar till typ andra advent, och lik förbannat får man springa runt i sista sekunderna. Men, ju längre tid det går, ju mer kommer alla på att de önskar sig saker! Varje år. Först har de ingen aning, de har allt de behöver och kan väl möjligen skriva upp strumpor på önskelistan. Men sen, när man köpt allt det där trista de trodde de ville ha, då ramlar önske-polletten ner. Då kommer de på superbra saker minsann:)

Men, det skadar ju inte att vara klar ändå. Jag försöker väl i år igen då.

Säg att ni är sega ni med, please??

Och för den delen, ge mig era bästa julklappstips, till alla:)

Jag ska ger er några finfina i morgon, tror jag. Om jag hinner, för jösses vilken knökfull vecka detta blev.

 

Idag var jag i alla fall på biblioteket och lånade Selma Lagerlöf…Jerusalem, fan om den är lika seg och knepig som alla de andra, men jag har mina misstankar:) Men, läsas ska den, och läst kommer den att bli. Det blev några mer som jag inte kommer ihåg, men jag måste dit snart igen.

Vad bra det är ändå med bibblan:)

Jag läser många böcker på Nextory, som ni ju vet, men just när det gäller att bläddra fram och tillbaka i dem för att leta efter specifika stycken så är pappersvarianten oslagbar:) Jag har nån slags minne för var det stod nånstans, och det funkar inte digitalt.

Jag suger dock på att leta efter var i biblioteket böckerna står. Man kan ju tycka att det inte skulle vara så svårt, men ack jo vad man kan snurra runt sig där. Eller jag kan i alla fall:D

Idag höll jag på att leta och var så inne i det, med mobilen i högsta hugg med litteraturlistan så jag inte såg klockan, att jag höll på att missa Dau!

Holy smoke! No can do.

Men, jag missar inte saker på riktigt, utan fick bara rappa på lite, så hann jag dit precis i tid. Det är så avkopplande att lägga sig ner i hennes fantastiska våning, på en skön bädd och bara blunda, och snacka skit:) Det luktar gott, det är så härligt och mysigt, vitt och fräscht och jag blir alltid på gott humör. Och så reser man på sig en timme senare, och ser fab ut. Vardagslyx när den är som allra bäst.

 

I morgon ska jag göra något annat lyxigt, även det inom skönhetsomårdet:)

Nej, ingen botox, inga fillers. Jag kommer nog säkert att göra det framöver, när jag kollar mig i spegeln en morgon och hoppar bakåt av synen som möter en, då är det dags. Riktig där är jag inte än. Tror jag i alla fall:) Jag har åtminstone inte blivit skrämd på riktigt. ÄN:)

Jag har inga problem med att tänka mig att fuska lite, för varför inte? Folk fuskar ju med allt.

Är det inte botox så är det bröstimplantat, eller näsjobb, tatuerade ögonbryn, fransar:) fettsugning och färgade grå strån.

Jag berättar sen.

 

Före det ska jag upp och koka varm choklad och kolla på julkalendern, den är lite kul tycker jag. Vad tycker ni? Om ni tittar.

Och efter det är det skjutsa tjejerna på gympa, och då passa på att shoppa. Burn money, burn.

Brr.

För ett tag sen fick jag för mig att jag kanske skulle köpa mig en plastgran. Jag tänkte att det skulle minimera allt slit med gran – leta efter den perfekta (tar flera vändor!) och sen frakta hem, stickas, såga av foten och greja. För att sen ha en halv dags jobb när den ska ner igen – klippa av grenar, sopa barr åka till återvinningen. Nu brukar ju mina kassar med granbarr och ris stå i poolrummet till sommaren, och granens stam ligga ute på gräset ungefär lika länge, så jag jobbar kanske inte ihjäl mig.

Jag har alltid varit anti plastgran så mina kids höll på att få slag. Men jag tyckte att jag hade bestämt mig, och skulle bara leta reda på en sjukt snygg. Den fick kosta, för jag skulle ju tjäna in det på några år.

Och så åkte kan förbi granförsäljaren där jag brukar köpa mina…och i helvete heller att jag ska ha en plastgran:D Vem försökte jag lura där? Jag ska ha en riktig. Det får bli både dyrt och jobbig, men det hör till.

Så, nu önskar jag mig som vanligt en gran i födelsedagspresent. Haha.

 

Nu ska jag sova. Hann inte alls med det jag tänkt ikväll men det väntar nog. Jag kan inte minnas att hushållsgöromålen någonsin har försvunnit av sig själva, men det vore ju fint. Jag har ett ton tvätt att vika, men det får bli senare, jag har samlat den länge nu, så ingen panik.

Men, jag måste ju såklart visa att vi har tänt första ljuset. Annars är det snudd på att jag får avsked ur influencer-världen:)

 

Min ljusstake som jag köpt på en hantverksmarknad för många år sen. Jag ville inte ha mossa för det kunde ju börja brinna, hujedamig. Och köpte denna, var happyhappy över min brandsäkerhet…tills jag en dag, fler får senare kom på att den ju var i trä, och trä brinner… Jodå, ibland är man mer än lovligt enfaldig. Jag tänkte att den var i sten, kanske..? Vad vet jag. Men, skitsamma, jag gillar den.

Få se om vi lyckas elda ner ljusen mer än max halvvägs, oftast hamnar den här stackaren på undantag nånstans, bakom en gardin eller så, och så glömmer vi att man ska tända den.

Bra minne, men kort:)

 

Och nu skulle jag som sagt sova…:)

Natti natti ♥

Kommentarer

  1. Caroline

    Vi gav bort en mycket uppskattad present tidigare i höstas. Så uppskattad så att vi upprepar och ger i julklapp till de barn som blev avundsjuka då.

    Ett ”spionpaket” med

    Walkie Talkie
    Kikare
    Förstoringsglas
    Penna med osynlig skrift
    Anteckningsbok

    Vi handlade på typ Teknikmagasinet och Jula. Finns ”leksaksvarianter” på typ BR och Ica Maxi men jag bedömde att ”riktiga” grejer var bättre.

    Lycka till

  2. Cecilia

    Haha mina döttrar ville ha en silvrig platsgran. Bauhaus hade en för 149 kr. Klappat och klart kom vi hem med den i helgen, ho ho 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jo jag vet, men de duger inte på långa vägar:) Ska jag ha en plast ska det vara tätare än tätast och en riktig Disney. Och det jag jag inte hittat, även om några sett ok ut. Nä, riktig blir bra!

  3. Rille

    I staden där jag bor hämtar kommunala renhållningsbolaget granarna gratis efter jul. Bara att klä av dem och ställa ut dem vid tomtgränsen. Jättesmidigt! Något för Uppsala att ta efter, kanske?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja det vore nåt?? men här får man mer en utskällning om man råkar lägga i fel tunna?.. fast han kör nog inte här längre tack och lov.?

  4. Hanna

    Blev förvånad över att du skulle kunna tänka dig botox..min världsbild är rubbad haha nä men trodde inte du var typen utan mera jordnära och ”jag duger som jag är”…..julstaken var jätte fin!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha? Jag har varit rätt anti, men med tiden vant mig. ”Alla” fixar sig ju på nåt vis. Jag kanske aldrig gör nåt, men jag stänger inga dörrar:)
      Jag börjar ju ?bli gammal, men hittills har jag inte stört mig på rynkorna och de grå stråna som plötsligt attackerar( eller jag drar bort dem fort som faaan och låtsas att de inte finns ?)
      Men om jag gör det så har jag slutat att vara principiellt emot allt möjligt. Jag duger alldeles utmärkt och fötterna är så djupt ner i backen men nog fasen är jag lite fåfäng ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting