Vardag

Födelsedag, basket och adventsfika:)

Igår flaggades det på bussar och torg, det firades med stor baluns och massa prisutdelningar, och allt bara för att jag fyller år:) Det är fint tycker jag, att ställa till med så storslaget firande för lilla mig.

Jag har förstått att det finns något som kallas Nobeldagen samma dag, men eftersom jag tror att jag är universums mittpunkt men ändå är rätt ödmjuk så antar jag att det bara är en cover-up för att inte alla andra ska bli avis.

😉

Hehe, jag driver, lika bra att förtydliga det annars tror väl nån att jag är allvarlig. Vissa människor har extremt svårt att fatta ironi:;)

Men, jag fyllde i alla fall år igår.

I lördags fick jag ett samtal tidigt på morgonen, jag sov ju så jag missade en blombukett, de hade redan haft sin budbil där när jag ringde dem sen när jag fått ett sms. Men, det innebär att det ska komma ett blombud här idag:)

 

Jag började min födelsedag med att åka med Jamie och Lovelia på basket. Loppan hade avslutning och det skulle spelas föräldramatch. Jag har inte spelat basket på evigheter, men jag var inte helt usel sist så jag såg fram emot det. Vi började med att leka lekar för att värma upp, som att dribbla bollen och springa fram och tillbaka, öhhh det var kanske inte jätteenkelt;) Sen skulle vi stå på rad och kasta bollen mellan benen på alla, den sista tar upp den och alla andra lägger sig ner. Den sista hoppar över alla andra och så reser man sig upp, skjuter bollen mellan benen och så lägger man sig ner. Typ burnes alltså fast lite roligare:)

Och sen spelade vi. Men holy smoke vad jobbigt! Det är ju värsta intervallträningen och man studsar och vänder på en femöring hela tiden. Ungarna är 10-11-12 år och det är såklart på liv och död:) Här ges ingen pardon bara för att vi är vuxna. De är betydligt kvickare än vi, men det blev en rätt jämn match. Jag satte ett så jäkla snyggt skott i korgen, bara sänkte det med ett kast från vänster, helt fel håll, fel hand och fel i ansatsen, men det satt klockrent. ”Du har spelat basket förr va?” Jaja, absolut:)

Haha, nä jag spelade fotboll, men gillade de flesta bollsporterna. Det är vansinnigt roligt med lagsport!

Sen fikade vi och snackade lite om en kommande turnering i Göteborg. Det är ju superkul att få åka med, men jag har ju ett gäng hemma med så måste fundera över logistiken.

Men å andra sidan.. basket är djävulskt högljutt…i fyra dagar vete fan om jag pallar. Med kids som skriker;)

Jag får ont i huvudet varenda gång jag sett en match. I lördags skulle Lovelias lag vara sidekicks till damlaget, de fick springa in och bli presenterade och sen spela i pausvilan som lite underhållning.

Samtidigt som Lovelia skulle samlas så skulle Jordan vara på ett kalas. Vi åkte och handlade present, sen skjutsade jag henne till samlingen så hon var där tio minuter tidigt och sen var det plattan i mattan för att hinna i tid till kalaset. Och det gick ju utmärkt:)

Sen tillbaka igen. Jamie var med, och lite surt betalade jag 80 spänn för att kolla en basket match jag var noll intresserad av, alltså sakerna man gör för sina ungar..;) Jag satte mig sen intill två miffon som gapade och skrek, som varje gång motståndarlaget skulle skjuta en straff skrek till i avsikt att störa…alltså jag tycker sånt är så barnsligt och får irritationsklåda i hela kroppen. Heja gärna men att skrika ”MISS” när motståndarna ska skjuta..nä.

Men det var när den ena killen applåderade som jag höll på att få spräckta trumhinnor, jäklar vad han tog i. Och sen är det en ful, skithög, lång signal när det är slut på anfallstiden (tror jag) som skär i öronen och definitivt ligger över smärtgränsen, Jag har aldrig fattat varför, för man behöver ju inte bli döv för att fatta att tiden är slut. Men ingen annan verkar höra lika bra som jag;)

Men, jag får ont i öronen och huvudet, varje gång, och det är ju trist. Nu letade jag reda på mina lurar och ploppade i dem i öronen:) Haha, nöden har ingen lag.

Uppsala torskade stort, men Lovelia var kul att se:)

 

I går efter basketavslutningen så åkte vi hem, jag drack en kopp kaffe, hade ätit en banan till frukost, och sen blev det fika för hela slanten;)

Vid tre samlades vi oss syrran som bjöd på adventsfika, i kombo med födelsedagsfika. Så skönt! Bästa att slippa rodda ihop det själv.

Min syster är pysslig:) Jag orkar inte hur söta de här är, notera att den ena har en röd mule:)

Det är en morotskaka och den var så god!

De här små granarna som inte alls gick att få bra på bild, var svinigt goda. Med grädde, dulce de leche och jordgubbar:)

Och fatet som jag stod och höll i på Biltema det året syrran köpte sitt, men valde ett annat, och såklart ångrar jag mig, det är så fint:)

Paket!

Jippie!

Vi fikade, snackade och hade det bara gott. Jag älskar det.

Syrran skjutsade sen hem mamma, pappa var skruttig och inte med, och jag och kidsen diskade och plockade undan. Sen tyckte jag att vi kunde strunta i att äta middag, men se det möttes med total oförståelse:) Så på vägen hem svängde jag in på affären och köpte middag. Den blev sen, så det var sovdags nästan direkt efter. Jag hann leta reda på lucialinne till Lovelia som ska ha genrep idag. Men det är ostruket deluxe så jag hoppas hon kommer ihåg att ta hem det så jag får stryka.

Jag avslutade sen kvällen med Sons of Anarchy i soffan:)

En födelsedag helt i min smak!

 

När jag sen gick in i badrummet för att borsta tänderna så blev jag happyhappy. I lördags hade jag städflow och fick dels ungarna att göra en del, och själv städade jag badrummet. Det blir så gräsligt dammigt där inne, på nolltid. Det är svart tjockt äckeldamm dessutom, och så fort man torkat av är det tillbaka. Jag rensade alla burkar och skit, och kastade mattan i badkaret för att skura av den. Där ligger den i blöt fortfarande:)

Bytte toasits, för nån hade lyckats med konststycket att spräcka locket? Hur är det möjligt liksom. Men, eftersom jag av oklar anledning köpte en ny sits precis efter att jag satt dit den gamla så hade jag en ståendes i garaget. Bytte vitt mot svart:)

Jaja, varsågoda att förfasas över badrummet! Det ÄR grön plastmatta och gult kakel, till det bruna skåp..

Men sen jäklar…sen skruvade jag bort den trasiga ljusrampen som suttit ovanpå skåpet över handfatet. Den har varit trasig sen i våras nån gång, men eftersom det krävde elarbete har jag dragit mig för det.

Nu hade jag ledsnat färdigt:)

Lossade eldosan och fick loss rampen. Hej då. Hämtade en lampa i garaget:) Ja, det kan hända att jag har saker som bara ligger och väntar på rätt tillfälle där ute. Den här lampan skulle vi ha i hallen, men sen kom den aldrig upp. Nu gjorde jag en McGyver/Pettson.

Ovanför skåpet satt en bräda för att gömma hålet där elen kommer ut ur väggen. Den var lös, stod bara fastkilad mellan väggarna. Den plockade jag ner, borrade hål i och skruvade upp. Det fanns ett borrhål med plugg i som jag använde. Jag har ingen kakelborr så jag vågade inte borra nya. Sen skruvade jag fast lampan i brädan och brädan upp på väggen:)

Häpp!

Bara en kortslutning:)

Nej, inte det snyggaste jag gjort, men vafan silvertejp löser det mesta:)

Den sitter där tills jag har borrat fler hål, efter att jag hämtat pappas kakelborr. Brädan sitter alltså fast i väggen, men jag måste ha både byxor och livrem:)

Men! Vi har ljus över handfatet! Efter att ha borstat tänderna i mörker i ett år nästan så är det så härligt! Vi har två lampor i badrummet, så det är inte helt mörkt, men just vid handfatet har det inte funnits lyse.

Varje gång jag slår på lamporna där inne så ler jag nöjt för mig själv:)

Jag är rätt bra ändå.

 

Och nu börjar det bli bråttom, jag ska laga stenskott om 50 minuter och har inte vare sig klätt på mig eller ätit frukost…!

Dags att sätta fart kanske:)

Vi hörs senare ♥

Kommentarer

  1. Jenny k

    Här förfasas inte…kul att det är nån mer än ja som har dessa ”ljuvliga” färger på toa?,fast ja har brun toastol o brunt handfat. Ja har väl tänkt att nångång byta ut toan o handfatet mot vit…men tanke är en sak o handling en annan…tanken har funnits där sen vi köpte huset för drygt tio års sen, (10 år går ju fort,inte lätt att hinna med allt?), ja nångång händer det att ja tar tag i saken,men tycker väl inte det är högsta prioritet att lägga pengar på en ny toastol,den gamla bruna funkar ju utmärkt,är ju inte på min lilla toa som ja tillbringar mest tid av dagen. Finns mycket roligare saker att köpa till huset☺. Ha en bra kväll?.
    Oj,ser visst att kvällen nästan är slut o gått över till natt,när man väll har ramlat ner i soffan så går timmarna fort. Ja ”råkade” somna en stund i eftermiddags så blir ett par timmars slösurfande till med musikhjälpen på TVn i bakgrunden. Sov gott i ha en toppen dag imorgon ☺.

  2. Madde

    Ett litet badrumstips. Torka av allt porslin med sköljmedel så dröjer det läääänge innan dammet kommer tillbaks. Mitt badrum håller säg dammfritt i över 1 vecka .

  3. Sandra

    Tänk bara på att lampan måste vara IP klassad för att få sitta i badrum. Olika ställen i badrummet kräver olika hög IP. Annars snyggt jobbat!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting