Åsikt

Kan vi prata om årets julvärdar?

Erik och Lotta.

Jag kanske är för personligt berörd av otrohet för att tycka att det är fräscht att de två ska sitta och tindra på julafton?

Vad man än vill säga om de där två, så hade de ett förhållande bakom hans frus rygg.

Och det får mig att vilja ruska om hela SVT. Vafan? Jag hade kunnat köpa Erik ELLER Lotta, men att sätta ihop ett par som alldeles nyss var inblandade i en ful jävla skandalskilsmässa? Vart är julefriden då? Jag kan omöjligen se dem två ihop, och tycka att det är fint på något vis. Jag tycker att om man är olycklig i sitt förhållande så tar man tag i det FÖRST, innan man kliver i säng med nästa. Man behöver inte göra det fulare, svårare och jobbigare än nödvändigt. Och har man gjort det så kan man kanske vara bannad från att bli julvärd i tv? I alla fall i något decennium eller så.

Sjukt ofräscht.

Dessutom ska det visst spelas in i förväg? Jag fattar tänket till viss del, att de ska kunna vara hemma på julafton, MEN är inte grejen med julvärd till ganska stor del att de som är ensamma ska ha en ”tröst i natten”? Lite sällskap. IRL alltså och inte inspelat.

 

Något annat som är jävligt ofräscht, det är alla de här tv-profilerna som outas som svin just nu.

Jag undrar om det bara är pengar som styr? Eller det är det ju, men ingen av de här profilerna blev det över en natt, utan de har förekommit i säsong efter säsong, program efter program. Deras folkkärhet har liksom präntats in i oss av PRODUKTIONSBOLAG OCH TV-KANALER.

Om de är så jävla vidriga som det nu vittnas om, så varför i helvete har de inte fått kicken direkt? Varför har de tillåtits bete sig som rövhål?

Jag känner mig fett LURAD. Här har jag gått och tyckt om många av dem. Tyckt att de verkar goa och rara, charmiga och som någon slags eftertraktat ideal. Och så har de hela tiden varit idioter?

Varför? Eller inte varför de är idioter för det finns det allt för många av i världen, men det finns ju även en hel massa vettigt folk. Varför välja en idiot? Och sen behöva täcka upp för den, skyla över och hålla uppe en fasad?

Vad har de som är så makalöst unikt och viktigt för att de ska tillåtas vara småHitlers?

Låt mig svara på den frågan själv, de har INGENTING viktigt.

Jag kommer aldrig att fatta sånt här. Aldrig.

Kan vi hålla kön utanför?

Det är många män som outas nu, ja! Men jag tänker att det faktiskt är så att det länge funnits massor av manliga programledare så att de är överrepresenterade kanske har sina naturliga orsaker? Alla har nu inte begått sexuella övergrepp utan det handlar ju om lite olika slag av storhetsvansinne.

Men oavsett, ett svin är ett svin och frågan är varför man absolut vill ha kvar sitt svin? Innan svinet blivit en riktigt guldko så har det ju gått ett tag, och de riktiga färgerna har visat sig. Varför inte hugga av huvudet direkt? Varför göra ett ideal av en idiot?

 

Så precis som Erik och Lotta liksom hyllas för sitt förhållande, som de inledde i otrohet på bekostnad av hans frus känslor, där de sårade och trampade på henne, så skapas ideal av idioter som vi sen matas med.

Folk som gör bort sig så in i helvete, är otrevliga, allmänt avskyvärda, tas tillbaka, skyddas, sätts på piedestal. Varför? Det här händer på alla håll i medievärlden, även inom de små produktionerna, och det handlar om att de av nån anledning anses göra bra tv.

Men är det så jävla bra när det är falskt? När det är en lögn från början till slut? Det måste rimligen finnas ett hav att ösa ur för att få fram nya, ärliga förmågor. Jag vill inte matas med falska leenden och hittepå-skit.

Då kan jag kolla på en film liksom.

 

 

 

 

 

Kommentarer

 1. Thea

  Kan inte hålla med mer. Min första tanke var just att det i det närmaste är ett hån med de två tillsammans i rutan på julafton. Jag gillar verkligen deras program ska tilläggas men på det viset att de är två roller då. Nu blir de mer ”privata” som par. Och vill Eriks barn verkligen se sin pappa med sin nya mysa i tvn på bästa sändning. Min åsikt bara.
  Jag gillar dom i sina roller. Dock INTE vad de gjort mot familjen. Två helt olika saker. Men som par på julafton. Nej.

 2. Conny

  Själv stör jag mig på Anna Book och anser att tv borde bojkotta henne. Hennes son blev dömd för våldtäkt på en 13-årig tjej, både i tingsrätten och hovrätten. Okej att en mor kanske inte kan tro något så vidrigt om sin son, men Annas reaktion var att gå ut på sitt instagram och smutskasta tjejen. Jag menar vad gör människan i sin medverkan i tv, hon bara bölar och tycker synd om sig själv. Satt och ylade och slet en häststackare i munnen i förra årets Stjärnhopparna. Förbättring för i år var att ryttarna fick ha halsband på hästarna för att inte rycka dem av misstag. Men hur som så tycker jag för tjejens skull att familjen Book borde bojkottas. Nu är sonen på väg upp i rätten igen, för att han stoppat handen innanför byxorna på en fjortonåring och för att han blottat sig på en Fritidsgård.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag vet inte. Men det är olika för olika saker, vissa saker är for life.
   Fö är otrohet snudd på skampåle för evighet, i de fall förhållandet pågår i lönndom under lång tid. Då finns det miljoners chanser att göra slut. Med sin partner eller älskare/ älskarinna

 3. Eva

  Det finns värre saker i världen
  Erik och Lotta gör bra program tycker många men alla behöver inte tycka om programmen . Men blanda inte in deras privatliv de har inte gjort något brottsligt och vi vet inget om hur deras respektive förhållanden var innan . Det Sorgliga för alla inblandande är att folk som inte känner dem verkar ha rätt att ha åsikter om saker de inte vet något om. Självklart kan man ha åsikter om vilken julvärdar det ska vara men bygg åsikterna på vad man tycker om de är duktiga/dåliga på sina jobb inget annat privat om det inte handlar om en brottslig handling.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Okey:) jag tycker inte de gör bra tv. Heller. Erik är som en ekorre på speed och Lotta skränig.
   Ogillar dem för det med.

 4. Niiinis

  Tänk, sedan jag läste Martinas bok om detta så har jag verkligen försökt att lägga det bakom mig, försökt att liksom börja gilla Lotta och hennes reklamfilmer för Coop. Men det enda jag kan tänka på är hur Erik och hon tände en kandelaber i deras gemensamma sovrum och hade sex i deras gemensamma säng.

  Så jag förstår helt och fullt din tanke med att ett uppdrag som årets julvärd ska vara ett hedersamt uppdrag, med en person som förtjänar det.

  Trist att det är förinspelat! Det har det väl inte varit förut. Så jäkla dåligt….varför undrar man ju?

  Kram på dig vännen! ❤️

 5. Mia i Stockholm

  Håller med dig till 100%! Tänker inte se en minut på deras trams, som jag misstänker att det blir. Har läst Martina Haags bok” Det är något som inte stämmer” och jag mådde fysiskt illa när jag läste pga att jag har varit i precis samma situation som hon har. Det har ingen betydelse att det har gått flera år sedan skilsmässan. Såren efter sveket finns alltid kvar.

 6. L

  Jag tycker att alla program som Erik och Lotta har gjort ihop hittills har varit både intressanta och kul. Det blir nog detta också.
  Älskar deras torra humor.
  Man måste ju kunna gå vidare efter flera år och ingen mer än de verkligt inblandade vet ju alla detaljer om Erik och Martinas uppbrott. Vi har ju bara hennes version. Det är klart att Erik gjorde fel men vi har inte hela bakgrunden. Martinas bok tycker jag f.ö. var väldigt bra och rörande.

 7. Karin

  Tja. De skilde sig för 4 år sedan. Hur smutsig deras skilsmässa var känner inte jag till. Endast den försmådda kvinnan har ju uttalat sig. Så nej, jag tycker inte att otrohetstest är ett krav för att få vara julvärd.

 8. Agneta

  Efter me too har det kommit upp mycket skit till ytan. Många tjejer som inte vågat berätta pga skam. Men man kan ju inte blunda för att det är väldigt många män som vill ha sex med 14-15 åriga tjejer. Sjukt många.Det är så vanligt i hela samhället. Vi måste våga göra något åt det.

 9. Emmis

  Helt rätt! Vad glad jag blir att fler reagerar som jag, trodde världen höll på att bli galen. Att dessa vidriga människor med sina genomäckliga handlingar mot medmänniskor/familjer ska få representera julen i SVT är heeeeeeelt sjukt. Kommer inte att slå på SVT en enda gång under julafton.

 10. Jenny

  Kom att tänka på att Charlotte Perrelli inte fick leda melodifestivalen för hon var inblandad oComqivs reklam.. Men Lotta syns i coops reklam…Hur kan det vara skillnad? Tror som någon skrev att valet av Erik och Lotta är en paniklösning av SVT…

 11. Mia

  Jag måste säga att jag blev väldigt besviken över valet av årets julvärdar. Jag undviker dessa två och deras program och jag är inte en bedragen kvinna som reagerar så utan jag bara reagerar och mår lite lätt illa när jag ser dem – särskilt ihop. Jag fattar inte storheten i detta par? Förr var det skamligt att vara otrogen och bedra – nu är det häftigt och man premieras med att få sitta i dumburken och julvärda när man ska fira julen… 2017 är ett märkligt år. Måste vara en ny fluga? Ljug och bedra, gör som du vill och du ska älskas lite till! Typ?!
  Bra ändå att det rasslar till i tv-världen och dess produktioner och att man äntligen tar tag i mångåriga arbetsmiljöproblem! Ut med översittarna, de maktfullkomliga som styr med diverse härskartekniker och in med ”behandla din nästa såsom du själv vill bli behandlad”! Plus en massa sunt förnuft! Fast SVT har ju inte begripit det där alls när det gäller valet av årets julvärdar… Tur man kan zappa och byta kanal medan det flamsas och så kan man byta tillbaka i tid till Kalle Anka för det vill jag inte missa! ?

  1. Katarina

   Jag blir alldeles stum över så många kommentarer med samma inställning som jag. Fantastiskt väl uttryckt Mia och Emmis också samt många andra. Vedervärdigt osmakligt och respektlöst är det. Frontfigurer under julafton. Lögner, svek, smussel, hemlighetsmakeri. Det är vad svt:s julvärdar står för. Jag mår illa när jag ser dem. Lider. Får fysiskt ont då jag föreställer mig smärtan de skapade. Lotta var ju gift även hon. Vi får inte glömma hennes man och barn. En sorg att inse vilken värld vi lever i. Jag är inte heller personligen drabbad vad jag vet av just detta men lite empati är inte svårt att frambringa.

 12. Hanna

  Jag avskyr också otrohet spel och lögner. Har precis själv råkat ut för något överjävligt som jag inte vet hur jag ska komma över. Kom på för tre dagar sedan att min sambo sedan 6 år gift sig i sitt hemland för 8 månader sedan och ämnar ta hit henne. Han var inte på plats själv på bröllopet utan där fanns en representant i hans ställe. Alla visste om detta. Utom jag. Dessutom hade hon i sin tur två andra män på gång samtidigt. Jag är helt nedbryten. Vi har 2 unga barn tsm och jag fungerar knappt just nu. När jag konfronterade honom med bevis på att han gift sig blev HAN arg på mig…och stack. Han har flyttat och när jag under dessa dagar bett om svar så har det bara varit ”jag vet inte, jag minns inte” förnedringen är utom kontroll och sorgen och ilskan enorm. Varför inte flytta ut INNAN man gör hela sin familj illa? Jag hade frågat flera ggr om henne. En 15 år yngre kvinna som han sagt var hans kusin. Ja sure…jag har tom pratat i telefon med henne där hon glatt pratat med mig som hans ”kusin”. Jag misstänkte direkt att det inte stod rätt till men fick alltid höra att jag hade fel. Hon bor i hans hemland och han har inte varit där under 11 år…ändå gifter han sig med henne…hittade nakenbilder på henne i hans mobil som hon skickat och kärleksförklaringar..nu står jag här och förstår inte hur han kunnat vara så jävlig. Och fått hennes nakenbilder skickade till mig som hon skickade till en av de andra killarna. Jag visade dem till honom då blev HAN svartsjuk och arg på HENNE….vidrigt är bara förnamnet..och nu står jag här med VÅRA barn som han också helt skitit i hur de kommer må nu när jag mår så dåligt..hatar otrohet och lögner och dess konsekvenser!!!

 13. M

  Håller inte med!
  Sen undrar jag om det spelar nån roll VAR de sitter och när. Om ingen sagt nåt hade säkert ingen vetat det var inspelat
  Väldans vad du vet mycket om DERAS otrohet och beteende mot Martina. Är hon guds bästa barn då som är ute på krogen och slår gravida kvinnor.
  Oavsett vad du än kommer att skriva för svar på min kommentar så kommer jag inte att svara
  De här två är jättetrevliga och roliga som tv personligheter och ditt inlägg vittnar bara om sin egen bitterhet efter att själv ha blivit sviken.
  Det är inget personligt drama vi ska se i jul utan två tv personer som ska tända ett ljus och lotsa folk till tv programmen

   1. Cina

    M
    Och vad vet du om Martina och hennes bråk på krogen? En fantastisk kvinna som hade passat BRA som årets julvärd! Tack Carola för dina åsikter, håller med dig i mycket!

 14. Ninni

  Även i år hoppades jag på Mark Levengood.
  En lugn, mysig o genuin person, och han hade gjort rollen som julvärd galant.
  Däremot trodde jag knappast det va sant när jag läste vem/vilka som skulle va årets julvärd ? Måste säja att jag blev grymt besviken iaf.

 15. Loppan

  Förstår ditt resonemang men tänker att du dömer utifrån din sits. Om du varit ensam och eländig pga du betett dig som en skit mot din familj kanske de kunde inge dig lite hopp och värme en ensam julekväll? Nån form av tanke att det kan lösa sig ändå?
  Sen är det såklart olika saker som funkar olika stunder men att gå på en massa konserter med knarkande otrogna män går bra? Och finansiera deras liv? Trots att de säkert har anhöriga som sitter och lider på julafton för att de är skitar?
  Jag vet inte vad jag tycker, försöker bara bolla tanken några varv.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Det är ju klart jag dömer efter min sits, så är människan funtad. Men, med handen på hjärtat så har jag alltid tyckt lika illa om otrohet. Vi har haft många och långa diskussioner om det och min åsikt har inte ändrats eller stärkts. Jag tycker att man kan inte äta kakan och ha den kvar.
   Tja, konserter med knarkande otrogna män..? Lika lite som jag vet om någon av de jag sett är aktiv drogmissbrukare så vet jag inget om deras ev. otrohetsaffärer. Däremot så VET ju alla att Erik och Lotta var det..och just att det är ett hedersuppdrag gör att det blir fult. Sätt dem som På Spåret programledare så är det inte lika falskt?
   Man kan vända och vrida hur mkt man vill:)
   Och man får tycka vad man vill.
   Men att nån kan tycka att de är hyvens och rekorderliga människor det går över mitt förstånd 😉
   Mitt förstånd.

 16. Annika

  Håller med dig!

  Förutom att jag inte alls gillar någon av dem (deras julkalender var en katastrof!), känns de totalt olämpliga för uppdraget.

  Dessutom försvinner ju hela syftet med julvärd om det inte är direktsänt ! Och att de är två stycken tar nog bort lite av syftet också… det ska ju vara en julvärd som är där just då – för att skänka lite omtanke och julfrid framför allt till de som är ensamma på julen. Det blir inte riktigt samma sak med två värdar… dessutom ett par med den smutsiga historiken… nej tack SVT!

  (Misstänker dessutom att SVT hade en helt annan person i åtanke, men som plötsligt inte längre var aktuell (kanske pga #metoo?) och då fick SVT hitta ett annat alternativ…tycker inte deras förklaring till varför de dröjde så länge med att gå ut med årets julvärd håller alls…)

 17. Rita

  Håller med dig, det var det första som dök upp i mitt huvud med.
  Efter att jag har läst Martinas bok och verkligen känt hennes smärta,så har jag svårt att titta på något av deras program.
  Vilket jag inte tänker göra heller!!!

 18. Prisonbeauty - En kreativ skönhetsblogg om missbruk, fängelse, kriminalitet och livet efter

  Fast café gör i sitt privatliv ska väl ändå inte påverka deras yrken? Ingen är mer än människa, inte programledare heller, att de blev kära och gjorde allt på helt fel sätt var garanterat inte för att såra sina respektive. Ibland är faktiskt kärleken så stark att man göra tusen fel för att logiken liksom faller bort. Isf skulle ju tusentals människor inte ”få” sköta sina jobb, för att dom fuckat upp i privatlivet?

  Kan det vara så att du reagerar extra för att du relaterar? Sen tror jag inte så många manliga programledare hållt på med skit för att män är överrepresenterade i branschen. Kolla på män i alla branscher.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jodå. Man ska väl vara rak och ärlig från början till slut? Vissa yrken är såklart mer utsatta men jag anser ju att julvärd är ett hedersuppdrag. Och då bör den som får det ha sin heder i behåll. Något varken Erik eller lotta har. Sen kan man bli kär bäst man vill, men man får lov att tänka med huvudet. Man ramlar liksom inte i säng helt plötsligt och råkar ligga lite. Det är ett val. Och val får man stå för.

  2. Emma

   Fast det du säger håller ju inte. Om man är offentlig profil så påverkar det såklart yrket. Annars kan vi ju slänga in allt möjligt skönt folk i tv. Nån sexförbrytare kanske kan leda barncancergalan nästa gång? Nä de hade du nog inte velat se? Fast vad dom har gjort privat borde väll inte påverka yrket, eller hur vad det? Alla som blivit utsatta för sexuella övergrepp reagerar nog bara för dom kan relatera.

 19. Kamilla

  Du säger bara vad 99% tycker…däremot är det ju inte populärt att tvinga folk stå för sina handlingar;)
  PK -maffian kommer nog klämma åt dig riktigt ordentligt för detta inlägg…du brukar ju inte bry dig så mycket om det ,eller hur:)
  Tycker det är skit att inte SVT har mer koll på vad som faktiskt är ok för ett sådant uppdrag.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag har på allvar inte hört en enda som är nöjda med valet. Inte för att jag frågar alla då förstås 😉 men när det kommer upp. Jag väntar med spänning på hur det ska vändas emot mig 😉

 20. Lotta

  Håller oftast ned dig men inte i denna frågan faktiskt. Älskar Erik Haag och alla hans program ända sedan Hassan-tiden på ZTV på nittiotalet.
  Som någon skrev ovan så är de ju där i sina yrkesroller och inte privat. Huvudsaken är ju att de gör ett bra jobb och för första gången så skulle jag kunna tänka mig att ha teven på på julafton.
  Att det är förinspelat är väl toppen,det har jag undrat i många år varför det inte har varit det. Är väl mer praktiskt för de inblandade, det finns nog med folk som måste jobba ändå på julen, däribland jag själv.
  Så jag tycker det är kul med nytänk på julafton istället för samma gamla tråkiga repertoar år efter år ?.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag tycker inte att man kan skilja på yrkesroll och privat i vissa uppdrag. Julvärd känns som ett hedersuppdrag , och då platsar det inte med otrogna människor. Hur bra tv de än gör. Ett svin är ett svin även med finkläder på;)
   Jag har aldrig gillat Erik Haag (Hassan skitbra men han var sämst) och har bara irriterat mig på Lottas skitdåliga reklamfilmer 😉 så för mig är det bara otrohet när jag ser dem.
   Dåligt beteende lönar sig.. ? det är ju så man undrar vart hållhaken finns här .. ? Vänta bara 😉

 21. Monica

  Håller fullständigt med dig om att det är helt fel att sätta Erik och Lotta som julvärdar! Och inspelat… Herregud! Då behöver man väl ingen julvärd alls!

 22. Marie

  Tycker det är för mkt av de båda i rutan nu. Julkalender, coopreklam och nu julvärd, till på köpet förinspelat. Det finns andra.. Får starta teven prick när ”måsteseprogrammen” börjar

 23. Hanna

  Jag känner ungefär samma när jag hörde att de skulle vara julvärdar.De gör jättebra program, men finns det inga andra Som kan vara julvärd. Att det sen ska förinspelas känns ju trist. Vissa jobb måste man jobba på trots att det är jul, tex julvärd i SVT.

 24. maria

  Hej! Brukar hålla med dig om det mesta, men inte om detta, Erik o Lotta har gjort många bra, sevärda o lärorika program, vilket jag tycker gör att de platsar som julvärdar, det är deras yrkesroll. Sen att de burit sig illa åt privat är en helt annan sak. Att det spelas in i förväg gillar jag däremot inte, de som är ensamma behöver känna att där sitter någon just nu ohåller dem sällskap via tv-rutan
  Maria i Skåne

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag hade inte haft något emot en av dem. Men när det för första gången är ett par .. ( varför ??) så väljer man ett sånt par? Hade varit roligare med typ vilka andra som helst..hade mkt hellre sett tex Jonas Gardell/ mark levengod, eller varför inte Anja och Filippa ? Par som inte figurerat i skandaler och utstrålar genuin kärlek 🙂

 25. Karin

  På vilket sätt hyllas Erik och Lotta för sitt förhållande menar du?
  Förstår inte alls varför man väljer att bli upprörd över det här, deras privata relation har ju ingenting att göra med deras yrkesroller.
  De har blivit julvärdar för att de kommer att göra ett bra jobb i rutan, för att de är bra tillsammans och kan göra tv.
  Att det kommer spelas in i förväg är otroligt trist dock, men kommer ändå att titta, det är tradition!

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Tja.. i min värld borde man åka på en straffrunda av det sätt som de behandlade hans familj. Inte hyllas. Oavsett om de för bra tv.. så är de inte så sympatiska i min ögon. Och för den delen, jag har nog inte sett något med dem förutom hennes reklamfilmer… som väl dessutom strider helt mot SVTs policy..
   Jag har ingen tradition att se på julvärdar. Tack och lov. Jag ser Kalle anka 🙂 och där är ingen jävel otrogen !

 26. Rille

  Tänkte lite som du när jag läste att Erik och Lotta skulle vara julvärdar. Speciellt som Martina Haag skrivit ett avsnitt i ”Det är något som inte stämmer” om hur överjävligt det var att de dök upp i en kort julhälsning i TV på julafton strax efter separationen. Kul då att de ska sitta där och gulla mellan vartenda programpunkt hela julafton.
  Men tittar man historiskt på vilka som varit julvärdar genom åren så har det varit en hel del personer som man i efterhand inte hört så trevliga saker om, inte minst nu under #metoo-kampanjen.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag har ingen direkt koll alls på vilka som varit. Men ett par över huvudtaget känns som överkurs.. och just de två. Urk.
   och håller helt med dig:)

 27. Lena

  Håller med till fullo! Kommer inte sätta på tvn överhuvudtaget på julafton. Känns ungefär som om min sons pappa och hans ”nya” skulle sitta där mitt framför oss och tindra (vi blev utsatta för samma sak som du), visa på vad som förstört min sons familj. Nej tack.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing