Vardag

Bildag:)

Idag har jag kört bil fram och tillbaka. Vissa dagar blir det mer köra än andra, och idag var det väldigt så illa det gick att tajma:)

Lovelia och Trixie skulle på ett gympaevent som jag trodde var mellan 13-16.

På Fyrishov som ligger i andra änden från där jag bor. Jag och Jamie körde dem dit till 13.00, parkerade och gick in, kollade så allt var ok och så åkte vi hem igen. Via Lager 157 för att kolla på lite saker. Varje gång jag åker dit, det ligger på ett ställe jag sällan är på, så tänker jag att det är korkat att inte åka dit oftare:) För de har verkligen saker jag gillar, till väldigt bra priser.

Nu hittade jag massa julklappar, och så drog vi hem. Syrran mötte upp mig och så gick vi till Jenny, som visar me&i här hemma. Nu hade hon sin julutförsäljning med tillhörande fantastiskt fika. Det vill man inte missa:)

Vi snackade, provade kläder, fyndade och fikade. Lite fattigare gick vi hemåt igen för nu var det bråttom till klockan fyra när tjejerna skulle hämtas! Jamie ville följa med igen och vi susade iväg, parkerade  prick fyra och gick in. Tjejerna kom precis ut för att dricka och meddelade mig att det var slut om en timme. Men vafan..! ”Jag sa ju det” sa Lovelia, och menade på att hon sagt det när jag sa att det slutade fyra. Det gjorde hon säkert:) Men jag lyssnade inte eftersom jag var säker på att jag hade rätt.

Ja, men det var ju bara att lomma iväg.

Jag mötte upp syrran igen, den här gången vid Gränby för att kolla gran.

Svinkallt ute, lite duggregn och inte det minsta mysigt. Det första jag såg när jag klev ur bilen var en gran som det stor SYRRAN på. Hon vill ha en ganska smal julgran för hon har lite trångt där den ska stå. Den här var smal, men inte för smal, och otroligt tät och vacker.

Det blev den:) Men jag hittade inte min Perfect. Så det får väl bli en vända i morgon med då. Jag ska ända till tippen och kasta en miljard saker, kan ta det på vägen:)

Nån av er sa nåt om beställa på nätet och få den hemkörd.

Det är ju toppen, för folk som inte har preferenser:D

Jag skulle aldrig kunna låta någon annan välja min gran. De allra sista åren som gift så hade jag nästan kunnat låta honom välja en, men det tog typ 23 år innan han var färdigupplärd;)

Och då stack han..fan vilket slöseri. På granupplärning vill säga;)

Jag har vissa år haft superperfekta, men ofta så är de okey. Den riktiga Disneygranen är sällsynt.

Här är förra årets. 2016

2015 års gran:)

2014.

Ja, jag har fler än en ljusslinga. Tror det är åtta, eller nio:) Helst ska jag ha en som blinkar också men den är trasig och jag har inte kunnat motivera ett köp av det när jag har så många andra.

Och 2013. Den här är en favorit:)

Japp, ni ska slippa se resterade års granar;)

Vad har ni för tankar runt julgran?

Jag vet att många tar in en redan till advent, något jag tyckte var helt galet för några år sen, men som jag börjar fundera på mer och mer. Det är ju så väldigt vackert och stämningsfullt.

Men jag vill ha min kvar till minst tjugondagknut och det skulle ju inte vara möjligt om man tog in den så tidigt. Plast möjligen. Något jag också var inne på i år, av rena bekvämlighetsskäl, och också för att granen är så jäkla viktig för mig. Om jag inte får tag i en fin så  blir jag deppig. Köper jag då en i plast så hade jag kunnat lägga ner en ordentligt slant för en Disney. Men hittade ingen som dög;) Jo i USA, men nja;)

Och apropå USA tror jag minsann att jag missat berätta om sist dagen och resan hem? Jag får skriva det sen då:)

 

Jaha, men när syrran valt sin fab gran så åkte jag tillbaka igen då till Fyrishov, och hämtade upp tjejerna, och sen hem. Via affären för att köpa lördagsgodis och även ingredienser till morgondagens planerade bak.  Vi ska ge oss på diverse julgodis och pepparkakor. Jag har laddat med extra tålamod:D

 

Patricia hade rivit av soffans klädsel och slängt i maskinen så i morgon kan vi kränga på det igen. Jag har ett grått överdrag och det är kemtvätt på det. Det upptäckte jag efter att ha tvättat det och det var så in i bänken trångt;) men det gick på. IKEA har ju liksom aldrig kemtvätt? Jag har flera överdrag, men bara det gråa är extra fjolligt. Nu har jag ju tuktat det så det blir vanlig maskin och det funkar, men man får dra lite. Jag skrev ju om mina gardiner, och vill ju gärna ha min soffa grå för att höra ihop med dem, och sen med mattan. Allt är grått:)  Det är en favoritfärg, jag tycker den är sober och fräsch, och lugn och vacker. Alla nyanser. I köket har jag kökssoffan klädd i grått fårullstyg, och jag brukar lägga ut grå fårskinn lite här och var.

 

Jag började riva i matkällaren efter nåt, och det slutade med att jag fyllde flera soppåsar med dels lampor, fungarande och ickefungerande (varför sparar jag???) och en miljon kablar. Bra att ha, jajamen men man behöver ju inte ha åttahundra av samma sort. Lite skräp åkte med, och en och annan spindel i förtorkad form, innan jag ledsnade och gav upp. I morgon ska jag försöka samla ihop kläder som ungarna rensat och köra till tippen. Nån gång mellan allt bakande ska det väl hinnas. Nån unge skulle skjutsas nånstans också.

 

Nu är Patricia hemma:) Det gör så att jag får hjälp med allt här. Hon är så duktig på att städa, fixa och sortera. Kanske inte alltid som jag vill ha det, men då får jag blunda. Det är alltid bra:)

Idag har hon förutom att fixa soffan, hjälpt tjejerna att röja och sen bädda rent, och även bäddat rent hos killarna. Plus att köket var fint, men det tror jag var Novalies förtjänst. Hon dammsög en massa och häromdagen skurade hon golven. Jag älskar att få hjälp:)

Nä, men n u måste jag ladda datorn, och sen ska jag berätta om USA:)

Hörs snart, eller i morgon kanske om ni går och sover:)

Snart tillbaka ♥

 

Kommentarer

  1. Katie

    Jag är glad att jag har kommit tillbaka hit! Har knappt följt några bloggar alls under det gångna året då jag har varit sjuk, sjukskriven och mycket på sjukhuset. Glad att jag har funnit tillbaka och har massor att läsa igen! =D
    Jag har följt er sedan 2008/2009 =D Önskar er en riktigt God Jul! =)
    Kramar om, Katie

    http://www.novembermedn.blogg.se

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Välkommen tillbaka Katie! Jag känner inte många med det namnet som hängt med så länge så du måste vara du 🙂
      Härligt att ha dig tillbaka !! Hoppas att du är frisk, eller på god väg nu ❤️❤️

  2. Syster yster

    Jag är likadan när det gäller gran, när jag skulle fira den första julen med exet så var han ut i skogen och högg en gran. Kag lovar säng stortjöt när jag fick se den. Fulare gran finns inte, han erbjöd sig då att borra i lite grenar så den inte skulle vara så gles. Efter det fick han aldrig välja gran. men nuvarande make och yngsta sonen är duktiga på att hitta perfekta granar så de får gärna bistå när det är dags att köpa gran. Lycka till i din granjakt.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting