Okategoriserade

Annandag – dags att bränna kalorier :)

I går på juldagen så kan det hända att jag åt mer eller mindre konstant?

Först oxfilé och potatisgratäng, sen bär och glass och sen.. sen börjar liksom frossandet i godis. Jag ställde fram allt vi hade för att få hjälp att äta upp det;)

Jag suger på att hejda mig när det finns godis och godsaker hemma. Sämst i hela världen. Så vi åt och åt och åt. Och sen kunde jag inte sova för jag mådde lite tjuvens.. helt medvetet så jag ledsnar sen:)

Vi hade en fantastisk juldag! Janelle och Simon kom, mamma, pappa och syrran. Marcus. Alla respektive är välkomna om de kan och vill, och det beror ju på hur de firar i sina familjer. Vi åt, och sen spelade vi spel i flera timmar. Vi hade massa nya spel att testa, och har ännu inte hunnit med alla, så vi har några kvar. Cluedo bland annat. Jag vet vad det är men har aldrig spelat det. Ser fram emot det:)

Så här ser det ut när det ska förklaras nåt 😉

Vi hade så kul och trevligt och jag kan inte riktigt fatta att man kan få ha en så här fin familj 🙂

Efter midnatt gav vi oss och sa godnatt.

I dag var det sen dags för lite kaloriförbränning?

Jag hade bokat in oss på AirHop, en trampolinpark som är ganska ny här i Uppsala. Alla kids älskar att hoppa, och jäklar så jobbigt det är!!

Och svinkul:)

Man kan spela basket.

Eller fajtas som gladiatorerna 🙂

Eller spela Dodgeball, hoppa över eller ducka under WipeOut pinnar, eller bara volta ner i en skumgummigrop. Och hoppa trampolin såklart 🙂

Finns några filmer på instagram, carolawetterholm (följ ???)

Det är som sagt vansinnigt jobbigt men extremt kul, och något man kan göra hela familjen ihop. Dodgeball är jag en riktig sopa på;) men ännu sämre på att hoppa och ducka ? Fasen Jamie som är en tvärhand hög är en fena på det, men jag har verkligen ingen studs i benen;)

Alldeles för tjock om röven kanske ?

Men snart blir det ändring på det, snart är det dags att sluta äta skit och jäsa i soffan 😉

Nytt år, nya tag. Egentligen bryr jag mig inte ett dugg om När man gör sin nystart bara man gör den. Jag gillar allt godis och fika som hör julen till och det märks 😉 Att jag sen nog inte slutat fika och äta godis sen förra julen gör ju inte saken bättre ?

Men nu är det dags. Dags att återgå till vettiga kostvanor och skippa ungefär 95% av skräpet. Kommer bli bra:)

Vi hoppade och lekte oss trötta och sen åkte vi hem och drack kaffe 🙂

Så småningom lagade vi middag och förutom kycklingen så åt vi upp de små resterna av oxfilé, idag var det ingen som klagade på rester?? Märkligt 🙂

Jag röjde köket och sen var klockan dags att slå ner rumpan i soffan och kolla på Twilight. Har ni sett de filmerna? Om Bella och Edward? Gillar ni dem? Om ni bara tycker att de är det minsta bra så läs böckerna !! De är så galet mycket bättre än filmerna 🙂 Jag sträckläste dem när de kom ut, och fick vänta långa veckor och månader på de sista i serien. Ja det är ungdomsböcker men vem bryr sig? De är suveräna.

Har ni sett min snögubbe?

Jag köpte den i London förra året, och den heter The Melting snowman.

Varför ? Jo för att han smälter 🙂

Och så bygger man upp honom igen ??

Skitgullig! Jag visste inte vad det var riktigt när jag köpte den, hade jag gjort det hade jag lugnt köpt ett gäng till och gett bort för den är så söt.

Men… jag får väl åka till London och köpa fler då ?

Nu ligger jag här i min soffa, med levande ljus, julgran som tindrar, massa julmat och godis i magen och fantastiska julklappar av alla de slag att njuta av. Ungarna har eller ska gå och sova och jag tänker ligga här och bara glo på en film.

I morgon är det en vanlig dag igen. Det kunde få bli lite roligare väder, plusgrader, regn och dimma är inte så julkul, men annars ska vi bara ha det bra. Jag ska läsa lite böcker och skriva på min Läsrapport, vad fasen det nu är 😉

Mirka och jag planerar som vanligt vår live på instagram, hur sjutton jag nu ska orka upp till dess … Öhh tolv på dagen 😉 men vafan lite nyvaken har väl ingen dött av att visa sig 😉

Kollar ni? Ni vet att ni har 24 timmar på er va? Den ligger kvar så länge.

Vi har ju snackat om podd.. och det är inte bara tomt snack, men vi har haft massa annat att stå i så det har fått stå tillbaka lite. Men det ligger högt på vår gemensamma Att-göra-lista:)

Tills dess, vi hoppas att ni tycker det är lika kul med live som vi, för det är otroligt kul att få möta er så här!

Men nu, jag ska koka lite te, ta på min nattskjorta och min nya morgonrock och gosa ner mig med Doris i soffan:)

Vi hörs såklart i morgon!

Kan ni inte berätta om hur er jul varit? Det är alltid lika kul att få höra:)

Okey!! ( fast lärarna på skolan tycker man ska skriva Okej…?) vi hörs snart igen !!

Natti natti

Kommentarer

 1. Niobarnsmamman

  Vi är nöjda med julen. Främst för att alla har varit friska till skillnad från ifjol då en efter en däckade i influensan. Nu har vi kunnat fira med två av min mans familjer på julafton och 5 av mina tio syskon på juldan. Många vuxna då alla är gifta och många barn i olika åldrar. Härligt! Julannandagen fortsatte med att vi träffade två andra familjer från min mans sida och där var det många vuxna barn och flera ingifta så det var också en härlig blandning av stora och små. På kvällen hade vi det lugnt och stillsamt med besök av en av mina systrar med familj. Jag är så tacksam över den här julen. Vi har verkligen stannat upp från vardagens sysslor och firat med våra familjer. Det är så underbart att vara många och att vi alla har fin kontakt. Nyåret kommer att firas med vänner men julen firar vi alltid med våra familjer.

 2. Gunilla

  Jag jobbade kväll på julafton och förmiddag juldagen. Sen fick jag fira jul med familjen. Nån måste ju jobba så vården fungerar.

  1. familjenannorlunda

   Jo så är det ju. Jag har nog aldrig jobbat en julafton men alla andra dagar har jag stått till landstingets tjänst. Tråkigt, men nödvändigt. Hoppas du hade ett mysigt firande när det än blev 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing