Vardag

Bäst på bilkörning, japp:)

Fredag! Väl?

Haha, man blir dagvill när det är röda dagar, några vanliga och så röda igen. Mitt plugg har inget lov, men eftersom det är på distans så gör jag det ju när det passar mig, vilket gör att jag känner mig rätt ledig. Idag läste jag Homeros, Odysseus sjätte sagan, eller vad det heter.

Det var … annorlunda;) Jag förstår att man kanska bör ha läst de gamla klassikerna, men jag behöver för den sakens skull inte gilla dem. Jag har älskat historierna om Scylla och Karybdis exempelvis, när de berättades av mina lärare i skolan. Men att läsa boken… njääää!

Okey lite kuriosa-skryt här. När jag gick i fyran, femman eller sexan, så läste vi just om Odysseus. Vi skulle måla något ifrån den, och jag, som inte alls kan måla, valde att göra en färgstark bild av Scylla som käkade upp sex sjömän. Ni vet vem hon var? Nåt slags monster med sex huvuden som käkade sjömän som åkte förbi:)

Min bild var i orange och rött. Skitful. Men, en väninna till vår lärare var konstnär. Hon fick se våra målningar och av nån outgrundlig anledning så tyckte hon att min var tjusig. Så tjusig att hon gjorde en stor väggväv av den, flera meter lång och hög:) Hon hade fått en beställning från min skola, samma skola som ungarna går i nu, och där i matsalen hängde den sen. I massor av år:D

Jag har sett den hänga där, men jag gick inte i den skolan då, tack och lov för det hade säkert varit pinsamt som ju det mesta var på den tiden;) NU är den däremot borta, nu när jag skulle vara stolt, haha.

Tänk om man kunde begripa saker.

 

Tillbaka till Odysseus. Vi behövde inte läsa hela boken, tack och lov, så jag kommer inte göra det:) Däremot ska jag nu sätta tänderna i både Dante och Selma Lagerlöf.

Vad gillar ni att läsa?

Är det någon av er som gillar de här klassikerna, skrivna på ett språk som är uråldrigt? Eller dikter som man inte begriper, utan gissar och tolkar lite som man vill?

Jag vill läsa utan att tänka så mycket:) Jag menar, jag kan gärna fundera på vem mördaren är eller så, men jag vill inte fundera på om mordet kanske inte ens är ett mord utan bara en metafor i någons tankar, kanske har det inte ens skett? De flesta av böckerna vi läst i år har jag inte gillat, men likafullt tragglat mig igenom. Madame Bovary tex…eller Bûbins unge….fy farao. Eller Emily Dickinson! Jisses, att det svamlet kan anses ens vara något…;) Jag begriper mig verkligen inte på poesi.

Men, nu är det slutläst för denna gång, ja efter de här då, men hela vårterminen går ut på att skriva eget material:) Och läsa andras då. Jag hoppas att ingen i min grupp ska skriva poesi! 😉

Nädå det är det ingen som gör, tror att de som valt det är i samma grupp. Vi har fått lämna in en beskrivning av vad vi ska skriva, och jag är nyfiken på allas.

Ni har frågat var jag sitter när jag pluggar. Och eftersom jag har en laptop så sitter jag överallt. Ibland har jag ju inte ens datorn, utan en bok och då ligger jag ofta i soffan eller sängen. Eller sitter ute om det är sommar:) Men oftast sitter jag här.

I soffan, med alla böcker och block jag behöver utspridda överallt:)

Ofta halvliggande med en filt upp till hakan också.  Ser ni mina pälskuddar?

De kommer från Cellbes och är så himla mjuka och goa, och jättefina. Jag tycker de passar perfekt på vintern. Ihop med den där ”lovikamönstrade” och julöverdrag så är soffan i vinterskrud:)

Cellbes har fått in massa vårnyheter nu…. för er som vill städa bort julen:) Men de rear även finfint:) HÄR

Mina julkuddar har jag nog köpt på Hemtex eller så, möjligen Rusta, men de är gamla.

 

Idag tog jag med Lovelia, Jordan och Jamie för att handla mat. Vi åkte till Citygross och ”alla var där” Holy smoke! Och vad är det som gör att folk tappar all intelligens i bilen när det blir trångt? Jag fastnade med fyra bilar, där två absolut skulle backa ut från sina parkeringar, i stället för att låta de andra komma förbi. Så det blev värsta sortens tetris, där först den ena fick flytta sig två decimeter, så den andra kom fram, sen backa en halvmeter, så den tredje kunde köra fram en bit, och så tillbaka igen. Herregud! Om folk bara kunde använd insidan av skallen ibland.

Ja, jag vet att jag må låta som jag är världsbäst på att köra bil, men det är jag tamej sjutton också:)

Jag hävdar inte min rätt in absurdum, jag stressar ingen och jag klarar att hålla mig till trafikregler. OCH jag använder blinkers!  I går tex. när vi körde hem från Friskis. Jag stannade för att köra ut på stora vägen, det kom bilar som jag hade väjningsplikt mot. Bakom mig stannade en bil. Och så TUTADE han, för det är alltid en Han 😉 På mig? För att jag inte körde ut när HAN tyckte att det var fritt. Jag Övervägde att vara barnslig och stå kvar där extra länge;) men valde i stället att köra femtio lite extra länge efter sjuttioskylten;) Jag är ju aldrig barnslig, hehe. Nädå, det gjorde jag inte, men jäklar vad irriterad jag blev. Det är jag som avgör när jag kör ut. Ingen stressputte bakom.

Det regnade, det var kolsvart och dimmigt. Det är en sjuttioväg med tillfälligt nedsatt till femtio vid utfarten, men många skiter i det. Min bedömning grundade sig på erfarenhet, väderlek och trafikregler. Hans på att han hade bråttom, var kissnödig eller hungrig eller nåt.

 

Jaha, tillbaka till Citygross då. Packat med folk, varför? Har folk inget vettigare för sig en fredag klockan tre:) Att jag inte har det är ju en sak, men alla andra? Jamie fick ont i magen, (för att få sitta i vagnen) och folk körde in i varandras kundvagnar. Jag ville mest bara åka hem. Folk är jobbiga:D

Men vi handlade, och åkte hem. Jag behöver era tips på nyårsmat! Som vanligt har jag ingen inspiration, jag måste skaffa mig en kock 2018, det här går inte;) De stod och hade provsmak på nåt som Jordan gillade, halloumi med bacon rullat runt och så stekt. Det var riktigt gott så det kanske vi kan ha som förrätt, tillsammans med snittar av olika slag. Vi har haft hummer flera år, men alltså… är det så himla gott egentligen?

Vad ska ni äta??

I kväll åt vi ..tacos:)

Kolla Doris stil..

Idag bara en liten skara, Patricia, Simon, Corrinda, Marcus och de fem minsta. Men det var ändå trevligt:) Vi satt kvar och snackade några timmar, idag mycket om körkort, köra bil och sådär.

Corrinda ledsnade 🙂 och så småningom dukade vi av, röjde och bänkade oss i stället framför Twilight.

Åh de är så bra! Jag vill ha en egen Jacob, och en egen Edward såklart. Fast eftersom jag läste böckerna innan filmerna var gjorda så ser min Edward ut som Johnny Depp och Jacob ser nog mer ut som Keanu Reeves:D

 

Nu sitter jag här och kollar med ett halvt öga på NCIS och messar med en kompis som har ett ex som är ett kränkt stackars elände som hotar och  har sig, samtidigt som jag lyssnar på ungarna som kollar på Youtube. I vanlig ordning så har vi vänt på dygnet:D

Love it! Ja inte kränkta eländet förstås;) men resten:D

Snart dags att sova, men vi hörs snart igen!

Natti natti ♥

Kommentarer

 1. Ewi

  Jag läste engelska på universitetet och åkte på rätt mycket klassiker. Inget jag gillat öht. Däremot var engelsk krigspoesi typ Wilfred Owen från världskrigen riktigt bra. Sorglig, men bra.

 2. Marie

  Det är konstigt att butiken får hitta på en styckningsdetalj som inte finns …? Fläskytterfilé ? Finns bara en file o den sitter inne i djuret ! Det andra är alltså benfri fläskkotlett ! Lurendrejeri …

 3. Josefin

  Förrätt blir egenfriterade räkor med sweetchilisås, huvudrätt stekt röding, kantareller och potatispuré.. efterätt creme brulée :)))

 4. Helena Olofsson

  Vi ska göra smördegsinbakad fläskytterfilé, där man helstekte köttet, delar den på längden, nästan igenom och sedan sätter canatadou vitlök och örter. Sedan rullar man in den i smördeg och in i ugnen så den får färg.

 5. ¨Magdalena

  Jag gillar Selma Lagerlöf, har läst delar av Dante min hund heter Dante för övrigt. Jag har läst madame Bovary men den gillade jag inte!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing