Vardag

Grått igår, snö idag:)

Hello darlingsarna:)

Jag ska snart laga middag men det är knappt nån som vill äta, alla har proppat i sig mellis lite för sent, så vi avvaktar.

Jag skulle ju haft en me&i visning ikväll, men fick lov att flytta fram den. Så kan det bli ibland:)

Så länge det inte beror på att min familj är sjuk så är det lugnt. Ta i trä.

I går så försvann dagen i nån slags grå dimma. Jag skickade barnen till skolan och sen hämtade jag Jamie vid halv två. Mellan det så vete sjutton vad jag gjorde faktiskt. Jag skulle skriva, men det gjorde jag inte, inte en rad. Men jag hade det i alla fall i huvudet och funderade och försökte klura vidare på storyn. Det tar tid det med:)

Jag snackade med en kompis, fixade lite med tvätt, röjde i köket…och jamen jag vet inte. Jag satt i alla fall inte still i soffan:)

När jag hämtat Jamie så åkte vi och handlade, det kommer jag ihåg:)

Jag fick inte ta en bild på honom, men när jag kom såg jag ett lertroll i sandlådan, ett lerigt troll med gula galonbyxor som var så skitiga att de var helt grå. Jamie var smutsig i hela ansiktet.. och det enda jag kunde tänka på var att det var en jävla tur att jag slapp ta med de där skitiga kläderna hem:)

Fy farao! Jag brukar hänga hans blöta galonbyxor på en annan krok än hans för det känns så elakt att skita ner de andra barnens kläder. De krokarna sitter bakom en dörr, där de hänger lite av varje.

Han var trots att han såg ut som en krigsmålad indian i nyllet torr på de kläder han hade under, så jag behövde inte åka hem och byta kläder på honom.

Det var slut på massa basvaror så det blev tunga kassar. Jag skulle ha lax, och kom på att jag förut gjort hel lax i ugnen. Alltså med skinn och allt. Jag köpte alltså en hel stor fisk, som sen knappt gick in i min fryslåda;) Jag brukar undvika att köpa fisk med skinnet kvar för jag avskyr fjäll! De klistrar fast sig överallt, och ingenstans, och man har de där glittrande genomskinliga små plastiga fjällen kvar i evigheter. Och så luktar skinnet illa i soporna. Fasen, kanske var dumt.. Jag får tajma laxätandet med soptömningen:)

Hemma så plockade jag in i kyl och frys, och varje gång så måste jag göra en städning. Alltid alltid. Jag blir knäpp på att det är hel omöjligt att ställa saker på de ställen som jag bestämt:)

Sen var det dags att ta med Jamie och Lovelia till Friskis för Familjefys. Vi körde en supersnabb gymvisit innan, eftersom familjefys inte är jättejobbigt. Jobbigt är det, för man gör saker som man aldrig annars gör. Combatcrawla på golvet till exempel, när gjorde du det senast?

Ungarna tycker att det här är jättekul:)

 

Idag så hade jag bokat in cirkelfys klockan 12. Det är en väldigt bra tid för då kan jag tajma att hämta Jamie direkt efter. Idag har det snöat igen, och är nån minusgrad så det var bara att borsta av honom snön. Det är sån skillnad, vädret gör mycket. Snö och minusgrader är hundra gånger trevligare än slabb och slask.

Jag hörde förresten på radio att forskare forskat fram hur ofta man ska tvätta sina ytterkläder för att minska risken för virus. Jackan ska man tvätta ett par gånger per säsong. Gör ni det? Jag tvättar enbart mina ytterkläder om de är synligt skitiga eller luktar illa:) De slits ju, och impregnering osv nöts bort. Jag kanske är hyperäcklig? Då får jag vara det då.

Däremot om ens barn har någon form av halsduk, så ska den tvättas…och håll i er nu – VARJE dag. Det gör jag inte heller:D Mina tre minsta har varsin buff som de har som halsduk, mössa, hårband, och lite annat med, man kan hitta på många sätt att använda den. Jag tvättar den, men inte direkt dagligen. Tror inte jag kommer börja med det heller, men kanske lite oftare i alla fall.. Den känns ju ändå mer rimlig att tvätta ofta, för den har man ju uppe i munnen/näsan, men jag slickar otroligt sällan på min jacka faktiskt:)

 

Igår kväll efter att jag kollat på Elementary, och första timmen av Con Air, en favoritfilm eftersom jag är löjligt svag för Nicholas Cage:) så fick jag ändå till en hel del skriva. Jag tror att det kan ha blivit en fem sidor i alla fall, och det är rätt okey. Jag har som allra enklast att skriva på nätterna, det vet ni ju redan i och för sig. Det är tyst och lugnt, inget som stör och inga direkta intryck runt omkring. Nackdelen är ju att det blir trögt att kliva upp, men allt har ju en baksida;)

Jag siktar på samma i kväll, minus Elementary och Con Air, men plus Hawaii 5-O. Jag älskar den serien:) Det är en helt vanlig actionserie med två snubbar som munhuggs men jag gillar sånt:) och som grädde på moset är den inspelad på fantastiska Hawaii så man får sol, hav, surf och vackra människor på köpet.

Och nu ska jag traska ut i köket för att se vad jag ska hitta på med kycklingfärsen jag tänkt till middag. Vad äter ni idag?

Hörs snart ♥

 

 

 

Kommentarer

 1. Rebecka

  Tips om du vill ha inspiration till skrivandet är att kolla sidan fanfiction.net. Det är som sagt fanfiction där man kan skriva /läsa andras versioner av egentligen vilken bok /film som helst. Jag tycker det är skitkul då jag försöker utveckla mitt skrivande på engelska men man kan hitta berättelser på typ vilket språk som helst. Sidan finns även som app, iaf till andorid.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja vad heter den?? Typ – att skriva kreativt. Och Att skriva fantasy.
   Räcker med högskolebehörighet och ett arbetsprov på cirka 10 sidor vill jag minnas. Jag hörde att det var över 800 sökande så det känns ju extra kul att ha kommit in:)
   De är på 50% vardera så totalt läser jag heltid. Testa och sök 🙂

 2. Jenny

  Åhhh,Con Air är en stor favorit hos mig med:-) Sett den säkert 6-7 gånger.
  Om du gillar Hawaii 5-0 så kanske du gillar dödligt vapen också? En serie som är baserad på dödligt vapen filmerna. Ganska mycket munhugg där med:-) Rätt bra faktiskt.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing