Okategoriserade

Mitt i veckan

Idag var det arktisk kyla 🙂

Alltså typ, det var minus 15 vid sju i morse. Nu kanske det kan bli en aning liten smula kallare men jag tror inte det;)

På morgnarna när jag väckt ungarna så brukar jag släppa ut Doris för att kissa. Samma på sena kvällen innan jag går och lägger mig. I går natt så låg hon i sin korg och sov, med magen i vädret

Normalt brukar hon skutta upp så fort jag närmar mig hallen, mycket väl medveten om vad som är på gång. Igår låg hon kvar och tittade på mig. Jag öppnade ytterdörren, i mina pyamasshorts ❄️och hon masade sig dit. Stannade en bit ifrån. Sträckte fram nosen så hon blev s u p e r l å n g och snosade i luften. Sen vände hon och sprang tillbaka till korgen och kurade ihop sig till en luten boll, och blundade hårt:)

”Jag tänker inte gå ut.”

Samma visa i morse. Fast då sprang hon och gömde sig under mitt täcke:) och ja, jag kröp ner efter henne sen.

Smulan gick inte heller ut.

Det var en strålande dag, sol och gnistrande snö. Men kallt.

Killarna gick iväg till skolan och även Corrinda Novalie och Trixie. Kvar hemma var Robban och loppan som är krassliga.

Jag kröp ner igen för att läsa lite. Jag fryser så himla mkt mellan varven, sådär inifrån så det känns som man är på väg att bli sjuk. Men bara jag blir varm igen så känns det bra igen 🙂

Men det kräver varma drycker, tjocka tröjor och helst en skållhet dusch.

Mirka kom strax före tolv för vår live:) och eftersom hon varit ruggigt sjuk så vi inte har kunnat träffas så var det extra kul idag. Jag har aldrig *ta i trä* haft en influensa och efter att ha hört henne så hoppas jag slippa det för evigt. Jag fortsätter ta i trä men så frisk som jag varit denna vinter var det länge sen jag var den här årstiden. Bara att tacka och ta emot ?

När vi var klara så åkte hon vidare och jag for till Dau för nya fransar. När jag går från bilen så går jag längs höga gamla hus, som hade fina skyltar på trottoaren där det stod RISK FÖR RAS.

Åhh det är läskigt med istappar och snöras! Jag steppade genast ut så långt mot gatan jag kunde. Framme hos Dau var det som vanligt en stunds avkoppling och pampering och härligt snack. Vi löser typ världsproblemen varje gång 🙂

Hennes salong är en paradvåning som är så vacker 🙂

När vi var klara så viftade jag med de nya fina fransarna och sa hejsvejs och åkte hem.

Jag hann bara äta lite innan det var dags för träning, och idag var det tufft. Men kul:)

Jag kan lugnt koka några ägg till middag om det inte finns mat kvar, men Corrinda är lite mer krävande:) Hon bestämde att Halloumifajitas var perfekt.

Och det var så GOTT!! Halloumi som stektes på med kryddor, olika grönsaker, stekta champinjoner och guacamole. Jisses vilken bra idé av henne:) En given favorit.

Jag tyckte halloumi var skitäckligt för inte så länge sen, kändes som det smakade noll och bara gnisslade mellan tänderna, det gör det ju iofs men jag har ju en förkärlek eller lite lätt äckel över konsistenser så jag har ändrat mig:) Sillkonsistensen där emot går inte.. har försökt så många gånger eftersom ”alla” älskar sill. Utom jag?

Chiapudding – slemmigt härligt gott.

Halloumi – gnisselost.

Rom/kaviar – poppar så härligt i munnen.

Haha, japp så är det, konsistensen är viktig 🙂

Apropå chia…???

Det må se lite läskigt ut, men är vansinnigt gott!

Jag gör den på en burk kokosmjölk, 6-7 msk chiafrön och kakao tills det blir gott. Barnen vågar oftast inte prova men de som gör det, de gillar:) Idag Trixie som kom efter en stund och bad om en egen skål.

Chiafrön är supernyttigt på alla sätt och vis, kokosmjölk tar jag lightvariant för att slippa röra ihop grädden som skiktar sig:) Kokos är nyttigt det med och kakao har massa goda egenskaper. Sammantaget är det en finfin godsak 🙂

.

Jag har en undran. Först kanske jag måste säga att jag har inga dåliga avsikter eller så, jag är bara nyfiken:)

I alla kriminalserier osv så pratar de om DarkNet, eller The dark web.

Hur funkar det? Hur kommer man dit?

Jag känner ju spontant att det är tillräckligt med spänning, kränkning och living on the edge på sidor som Flashback och Bloggbevakning;) men jag hade en konversation om det häromdagen och insåg att jag verkligen inte har en aning.

Och det stör mig 🙂

Och för den delen så ligger mitt internet fortfarande nere:/ jag är så sur! Och kidsen är ännu surare såklart eftersom deras surf är slut. Usch. Jag mailade IP- only i måndags och IDAG kom ett autoreply att de tagit emot det och skulle återkoppla inom 48 timmar. Samma sak säger Boxer.

Bah. Men bara att vänta vidare då.

Nu ska jag ta en runda och sen sova lite, vi hörs i morgon igen !

Natti natti ❤️

Kommentarer

  1. familjenannorlunda

   Där ser man:) Jag hittade en kostrådgivare som inte satte nån gräns:) Men allt med måtta, är en mkt bra devis att leva efter 🙂

  1. familjenannorlunda

   Jag googlade nu, och hittar inget sånt, däremot om man inte låtit de svälla i vätska innan man äter dem så måste man dricka mkt vätska till:)

 1. Kalla

  Darknet… Du når det via Tor webläsare. Fungerar annorlunda än vanliga ’internet’. Inget ställe jag skulle rekommendera efter alla historier jag läst, du kan köpa allt och ingenting där. Allt från vapen, knark till att beställa mord osv. Ett anonymt internet som används av kriminella

  1. familjenannorlunda

   Ja jag vet, typ?vad det är men undrade mer hur det kan vara så okänt för ickekriminella? Tor webbläsare ?? Aldrig hört talas om:)
   Hur kan kriminella vara så bevandrade i internet.. eller man lär sig väl det man behöver förstås ..
   Känns bara så konstigt att det kan existera ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing