Huset

Köksbilder! De gamla:)

Idag är det söndag, precis som för en liten vecka sen:)

Jag och min syster funderar på att åka slalom i morgon, men har inte löst logistiken än. Vi hade ju planer att åka alla umgängessöndagar men tja, det sket sig ju. Och på nåt vis så känns det lite taskigt att dra iväg på roligheter när inte ungarna får göra sitt roliga. Syrran fyller år i morgon och att fira sin födelsedag på skidor är vad hon önskar sig, så det får man ju försöka uppfylla:)

Idag så har vi varit på basket, Jamie och Loppan, först den ena sen den andra.  Det är himla skönt att deras tider ligger så intill varandra!

 

Igår var det ju då mello, andra chansen. Eftersom jag faktiskt genomlidit hela eländets alla deltävlingar så visste jag att alla låtar var usla. Den enda som var hyfsad var Mendez, men då har jag lite problem med att han sjunger på spanska. Ska vi kanske inte begränsa oss med vilket språk man får sjunga på? Förr var det ju landets inhemska språk och sen okeyades engelska. De allra flesta förstår engelska så det kan jag köpa, men spanska? Jaja, skit samma:)

Ungarna satt och snackade och spelade på mobilerna mesta delen av tiden, och småkillarna stack nästan direkt. Jamie kom ut ibland och dansade loss lite, men sen försvann han in till datorn igen.

Själv satt jag och skruvade på mig mest:) SÅ dåligt! Var har de gjort av alla riktiga artister? Känns mer som en casting till Idol;)

 

När det äntligen var slut så skuttade jag ut i köket och gjorde en delikat grej, hackade frusna hallon med kvarg och frös på igen. Det blir som glass och är skitgott:) Nej jag bryr mig inte om att man måste koka hallonen…då blir de ju inte längre hallon utan nån slags sörja och det vill jag inte ha:) Jag chansar helt enkelt på att inte bli sjuk. Och det är en skitstor grej när man har kräkfobi.

Eftersom jag liksom tryckte in en hel jäkla 200grams chokladkaka kvällen innan så blev det inget annat lördagsgodis för min del:) Det kan man gott ha när man svullar i sig! Jo jag käkade en påse sockerärtor också:)

Vi hade ju tränat i alla fall, ett nära-döden pass med…just det, David, men det gör inte så att 1000kalorier bara ramlar av en. Men de var jäkligt goda:)

Förresten så hittade jag bilderna från köket:)

Ni kanske inte är ett dugg intresserade men då får ni scrolla… de hamnade i lite oordning, men så här såg det ut efter att radontapeten satts upp och spacklats.

Här var disk och spis osv. Vi förlängde väggen där öppningen är med en halv meter för att få rum med ett skåp till:)

När vi höll på att plocka ut allt vi kunde innan byggarna kom så satte vi upp kidsen i skåpet:) Det är Jordan Corrinda Patricia och Lovelia

Jag sa ju att vi bodde i gillestugan? Det funkade:) Det här bordet gillade jag så himla mycket, men inte att det var i fulfuru. Och för litet:)

Det här är ingången till det som är Patricias rum idag. Spegeln sitter på väggen där det  var kyl, frys och städ, skafferi.  Snygga tapeter va;) Ingången till köket syns längst till höger i bild.

Badrummet och killarnas rum.

Köket innan.

Jordan sopade allt och alltid:)

Här var ytan man hade till buds för att laga mat. Alla sidor har olika höjd på bänkarna;) Vi flyttade på diskmaskinen, men annars är det ungefär lika planlösning. Allt var så slitet. Luckorna ramlade ner, gångjärnen gick av, golvet var fult och repiga och gick inte att få riktigt rent, väggarnas tapet var sunkig och ful. Det var Pettsson-lösningar på mycket;)

Skåpet satt där när vi flyttade in, då var det grönt, samma som kökssoffan som vi också fick överta. Bakom väggen, till vänster om skåpet är Robbans rum.

Jag kan ändå inte säga att de här skåpen var värdelösa, det är rätt behändigt att kunna plocka ut från båda hållen, men de tog massa ljus och arbetsbänken under var inte så bra att jobba på, man slog huvudet i skåpen:)

Och bakom väggen så kunde man gömma massa….öhh skit:)

Motljus är trevligt;)

Skillnaden på ljus och rymd är liksom enorm.

Jag ville och vill, måla dubbeldörrarna vita, men blev nedröstad…men jag kanske ska göra det nu?

Japp, jag älskar mitt kök!

Så, det var dagens dos av köksbilder. Jag lovar att det inte kommer att bli några fler:)

Jag minns att jag bara njöt av att kunna gå rakt fram från vardagsrummet och till badrummet utan att behöva väja för väggen som var där. Och det kan jag fortfarande göra:D

 

Nejmen nu kommer snart min syster hit! Vi ska smida lite planer, som ni får höra mer om senare.

Ha en kanonbra söndag hörrni♥

Kommentarer

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Nej aldrig:) Det är så makalöst skönt att kunna stänga till när man vill se på tv och kidsen grejar i köket. Eller tvärtom, de kollar youtube på hög volym och jag ska plugga i köket. Jag har haft kök och vardagsrum med helt öppet i mellan och vill aldrig ha det så igen. Dessutom tycker jag det är fint med dubbeldörrar 🙂

 1. Ewi

  Vilken basket går Jamie på? Har en lååång 9-åring som länge velat prova, men har inte sett något barnlag.

 2. Agneta

  Älskinlägg! Jag satt uttråkad och väntade på bussen och detta räddade mig. Ja,du måste måla dörrarna vita,tycker jag.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting