OkategoriseradeTips

Hjältevadshus – premiär för nytt hus:)

I samarbete med Hjältevadshus

Jag fick en fråga:

”Har du lust att  gå på en premiär av en helt ny husmodell, med inredning av Maria Celin, kika lite och skriva om det?”

Alltså jamen ja! Hur kul är inte det då:)

Jag älskar hus. Jag tycker det är så kul att gå på visningar för att få se hur folk har det hemma, hur de har löst saker och hur de väljer färg och inredning. Jag har köpt två hus, och en (två)lägenhet i min egen bostadskarriär, men jag har aldrig byggt helt nytt. Det ligger på framtiden:)

Nu skulle jag väl mest troligt dö beslutsångestdöden om jag skulle bygga ett nytt hus, för man kan ju välja hur mycket som helst, välja bort och till, byta, vända, vrida, sätta upp en vägg, ta ner en vägg osv i all evighet. Men slutresultatet är ju då ett hus precis format efter ens egna önskemål, behov och drömmar:)

Vid Arlanda så finns en hel by av olika visningshus från många olika husleverantörer, och igår var det premiärvisning av ett helt nytt, det enda som finns ännu, hus från Hjätevadshus. Modellen heter SOL och är 187kvm stort.

Vill jag flytta dit? Ja.

Gör det nåt att det är ett visningshus och att det springer besökare där? Nej, jag kan bo där ändå:)

Bered er på bildkavalkad.

Så här ser entrén ut. Jag är oerhört svag för altaner som går under tak längs med hela huset på det här viset. Så fint och så praktiskt:)

Jag kom tidigt så jag smet in i huset när de höll på att fixa det sista, tänkte slippa ha en miljard folk på varje bild:) Det lyckades delvis.

Sen skjutsades vi ut, och in i ett annat hus där det var lite mat, musik och information.

Det röda bandet skulle såklart klippas, annars är det ju ingen riktig invigning.

Jag är lite osäker på vilka som var på den här premiären, men det var folk på något vis kopplade till Hjältevadshus. Mäklare, säljare, försäkringsfolk osv.

Så släpptes vi in:) Inredare Maria Celin, som ni kanske sett i Arga Snickaren, hade fått fria händer med önskemålet att ”ta ut svängarna” Att skippa det vita och gråa som överlag alla visningshus har. Badrummet nere var ju allt annat än vitt. Och jag älskar det:)

En dusch intill toan. Väldigt rymligt.

Bredvid låg tvättstugan, med alla tråkapparater, ni vet, värmeväxlare eller vad det nu är, vatten och sånt. Kolla GOLVET!

Visst ser det mjukt ut:) Det var en plastmatta, men såg ut som borstad cement.

Huset har en ganska öppen planlösnng, något som jag inte är så förtjust i, men här funkade det, det var inte inrett med någon tv utan med en liten umgängesdel och en matdel.

Men först, kaklet…..Det syns inte, men det har olika struktur. Jag fick lov att känna på det för att verkligen fatta att det var så och inte bara såg så ut.

Jag har ett fönster över diskbänken i mitt hus, och det är något jag verkligen tycker om. Man kan se ut och ha koll fast man måste vara i köket.

En riktig ”släng-dig-i-väggen” köksö!

Ungefär hundra meter lång:)

Massor av förvaring. Givetvis Mieles maskiner:)

Hela insidan av köksön har förvaring.

Här syns det lite hur strukturen är olika.Jag blev riktigt kär i det här kaklet och när jag nån gång renoverar badrummet så kanske man kan komma ihåg det. Vart det kommer vet jag dock inte. Jag frågade, om en annan sak, men de visste inte. Maria själv hade födelsedagsmiddag så hon kunde inte vara med.

Matdelen. Jag måsta säga att jag aldrig i hela världen skulle titta i en sekund på de där tapeterna i en katalog, men alltså…. det funkar ju:)

Jag har ett gäng sådana här lådor, och se vad man kan göra med dem..

Det avlånga fönstret är ju härligt, släpper in en massa ljus.

På andra sidan köket låg umgängesdelen.  

Jag är extremt tudelad till sådana här fönsterväggar. Det är vansinnigt snyggt och släpper in ljus vilket jag älskar, men blir det inte lite som att bo i ett akvarium? Här har hon ju satt gardiner som man kan dra för och då kändes det väldigt mysigt.

Sovrummet nere hade även det en tapet jag aldrig skulle välja själv, men jag ser ju att det blir hur coolt som helst:) Jag skulle våga släppa loss henne hemma hos mig:) Även här det långa smala fönstret.

Ja, jag skulle nog sova gott här:)Sen gick vi upp en våning. Det är ett loft över. Om man vill. Man kan välja att ha öppet i nock även i sovrummen. Man kan ha det som ett extra rum, eller som förvaring. Det ska upp räcken och stege:)

Trappräcket är jättefint och eftersom jag inte har småkids längre skulle jag känna mig trygg i att de inte klättrar över, ramlar ner och slår ihjäl sig 🙂 Hade jag småbarn skulle jag nog hitta på nån lösning på det.

Okey, om nån vet vart man hittar den här tapeten, så skrik. Högt. För den var riktigt mysig tycker jag! Jag vill ha den i mitt vardagsrum. Det ska ju göras om inom hyfsat snar framtid.

Vem vill inte ha en gungstol i taket? Jag vill det helt klart! Men jag har inte det här utrymmet.

Bakom mig en klädkammare där man kan ha förvaring i loftet som är lika på den sidan.

Noterar ni bänken?

Med böcker som ben. Så här har jag gjort i nån unges rum för länge sen, som en nödlösning, men nu kan man ju lugnt göra den permanent 🙂

Taklampan var ju helfräck. 

Och tapeten igen. SÅ fin! Hela rummet var fint, luftigt och mysigt.

Det finns tre sovrum på ovanvåningen. Den här tapeten gillade jag också. Och sänggaveln! Jag har några lastpallar som ligger och skräpar….:)

Det är så kul, för exakt så här gjorde min pappa till mig när jag var liten.Syrran och jag hade varit avlångt smalt rum, och det fanns inte plats för skrivbord. Han satte upp konsoller och vips hade jag ett med massor av hyllor ovanför. Och tydligen var han mer inredare än han trodde:) Det är suveränt smart. Går att anpassa exakt efter det utrymme man vill ha det på.

Nästa sovrum. Ni ser att det är en härlig tapet även här ( i spegeln) och även här får böckerna en ny funktion 🙂

Tredje sovrummet.

Samma trälådor. Smart och fint.Sen badrummet.

Väggarna ser ut som sten, men jag tror de sa att det var Norskt högtryckslaminat… jag hörde även att summan 25.000kr nämndes för hela badrummet, för att visa att man kan göra ett billigt, men snyggt.

Jag har samma dusch, fast i krom:)

Visst är det fint? Golvet är plastmatta.

Badrummet på nedre botten var väldigt påkostat, där nämndes 125.000kr. (ish) Men jag kan inte säga vilket som är finast? Vi blev kvar här betydligt längre än vad vi trodde, det var så härligt att bara gå och kika:)

Jag fick massa inspiration för att både städa lite hemma; ) och göra om både här och var.

När de berättade hur mycket ett sånt här hus kostar så tänkte jag ”svindyrt” men de sa att huset gick på ungefär 2,5 milj. Men sen tillkommer ju platta och allt sånt där som hör till, så slutsumman var 3,5milj. Man måste ju ha en tomt att bygga på då, som tillkommer, men med tanke på vad alla hus kostar idag så känns det ändå rätt … törs man säga billigt:) ?

 

Vill ni se det här live så finns det på Nybygget ute vid Arlanda, det är öppet onsdag, lördag och söndag.  Det här huset heter Hjältevadshus, modellen SOL och det är alltså 187kvm.

Det är inrett av Maria Celin.

Jäkligt bra inrett tycker jag!

Hjältevadshus är den hustillverkare som ökat mest senaste åren. De bygger prisvärda, snygga hus med superkort byggtid på fem veckor. Jag säger det igen – fem veckor!

De kommer åkandes på stora stora långtradare, sådana där 24 meters, och husen är i princip klara. Det kallades för Volymhus om jag inte missminner mig.

Vad tycker ni?

Kommentarer

 1. Monica

  Bor i ett Hjältevadshus sedan snart 20 år..
  Jättebra hus o prisvärt..vi gjorde grunden själva..Och sedan kom vårt helt färdiga hus med färdigkaklat badrum och färdigt kök..ja allt var klart utom mölerna på plats då??..huset kom en onsdag på 3 långtradare och vi flyttade in några dagar senare..bra kvalitet på allt ..vitvarorna har hållt kanonkvalitet..vi har fortfarande kvar kyl o frys..Vår diskmaskin höll tills i fjol och då var den ändå 17 år och har gått i stort sett dagligen..Förra året byttes spis o ugn,men inte för att det gått sönder utan vi kände för det?
  vi bor i ett Hjältevadshus som heter Sofiero. .men osäker på om det finns kvar..enplanshus på 147 kvm..trivs alldeles utmärkt..nu har barnen flyttat ut så några rum står ju tomma men finns alltid plats för besök?

  1. familjenannorlunda

   Låter ju toppen! Just att de kommer färdiga på lastbilar är så kul 🙂
   Bra vitvaror !!! ?
   Jag kanske tar dig på orden och kommer förbi ?

    1. Malin

     Åh, kommer från Strömstad… Längtar fortfarande eftet 20 år i skåne ofta ”hem” ♥ Vackraste platsen på jorden ?

 2. Agneta

  Trevlig helg .Roligt inlägg .Och du Siv,nu var Carola också på gratisevent,utan barnen,är du avundsjuk?

 3. Anna AB

  Varnar för Hjältevadshus. Vi köpte hus från dom för några år sen och det blev ingen solskenshistoria. De har än idag inte fixat saker varken från slutbesiktningen eller från garantibesiktningen. Alla sakerna har vi fått fixa på egen bekostnad vilket blev en dyr historia. De har inte tagit något ansvar överhuvudtaget. Jättefina hus, men mycket oseriöst företag.

 4. Ellen Berglund

  Kaklet du blev förälskad i men inte fick svar på tror jag är Konradsson.com som Hjältevadshus har samarbete med, och serien heter Diesel Industri!
  Tråkigt att du inte fick svar på en del frågor, men Hjältevadshus hjälper gärna till i efterhand, så bara släng iväg ett mail till säljaren som kontaktade dig från första början så finns alla svar redo!
  Men en riktigt härlig ”recension”, värmer i hjärtat för alla som jobbat med detta projekt!

 5. Rebecca

  Mattan i tvättstugan har vi i vårt badrum med en tapet som ser ut som ljus marmor. Älskar det! Det mörka golvet mot ljus vägg men som har grått i sig. Så nöjd med att ha valt plastmatta.

  1. familjenannorlunda

   Bra val 🙂 Den är grymt snygg!! Plastmatta är mysigt att gå på, mjukare och varmare än stengolv 🙂

   1. Stina

    Fast inget är ju ljuvligare än varmt stengolv…. vi har bygger nytt hus nu, vårt första hus! man får väldigt mkt för pengarna tyckte vi, jfr att köpa befintliga hus med budgivningarna går crazy. Vi fick vänta ett år men får nu snart äntligen ett hus för samma
    pengar som äldre husen runt omkring säljs för. Men precis som VI vill ha det. Känns häftigt.

    1. familjenannorlunda

     Ja, att köpa ett ”gammalt” hus för miljoner, här i mina krokar går de för minst 4milj, och sen behöva rusta och renovera och byta tak, dränera om osv för många hundratusen … det är rätt stört. Förvisso kostar en tomtjäkel här några miljoner utan hus så det blir dyrt att bygga också, men.. att få det helt nytt efter sina egna behov… ja det vore nåt 🙂
     Förstår dig!!
     Och stengolv.. ljuvliga när de är varma men jag med mina onda hälar försöker avhålla mig?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing