Okategoriserade

Vintern är grym

Att vi haft en ovanligt kall och snörik vinter i Uppsala håller nog alla Uppsalabor med om. Vad jag kan minnas så är det snudd på tio år sen som vi ens hade kallt en längre period. Sen har vi såklart några ryck med 10-15 minus då och då men så stiger temperaturen igen och det slaskar.

Nyss var jag på stan, och parkerade som så ofta nere vid ån. Det ligger en del båtar för ankar där, några är året-om-bostäder och några bara partybåtar.

Jag undrar om inte den här båtens ägare ångrar sig lite att de inte har någon plats på land under vintern.

Känns som att Restaurang Skeppet inte kommer ha så kul framöver ?

Vad jag vet har de mest nattklubb, men jag tror att den är välbesökt? Jag har alltså aldrig varit där, lite märkligt eftersom det står Rockbåt på den, och det tilltalar ju mig:) Men jag blev ändå ledsen, för båten har stått där typ alltid.

Det känns även som att Nyheter 24 inte varit på plats och sett båten…

Alternativt att Fyrisån är en halv meter djup just där;) För inte sjutton har båten sjunkit till botten. Men en rejäl slagsida, och sjunker väl när isen släpper taget och man lossar förtöjningarna. Men den ska tydligen vara uppallad med sådana där gummigrejor som håller den flytande.

Jag tycker så synd om ägarna. Av många skäl, främst ekonomiskt såklart, men även för att det ser ut som katastrof det man ser genom fönstren. Allt har liksom glidit neråt. Jag tänker såklart på vilket elände att städa skiten. Men kanske kan man inte det, allt kanske är förstört och måste kastas?

Nä fy! Det är någons drömmar i kras.

Jag vill ha en båt, typ en såndär:) Fast hel då.

Jag skulle kunna tänka mig att bo på en båt, om den står i hamn vill säga. Fattar inte varför jag är så tjusad av det när jag sen mår skit när det gungar? Å andra sidan har jag blivit sjösjuk exakt EN gång så jag kanske inte alls är det egentligen ? Det kan ju lika gärna ha varit en kedja av ogynnsamma händelser som ledde till det. Men det var så oerhört obehagligt att jag helst inte gör om det. Jag tror att det även spelar in att man är helt jävla utlämnad till havet.. man kan inte säga ”Stopp och belägg nu kliver jag av.”

Jag måste nog testa igen. Men utan barn i så fall. Det räcker med att ta hand om sig själv när man mår sådär illa?

Eller så håller jag mig ifrån båtar även fortsättningsvis. Jag jobbade ihop med en utbildad katastrofsköterska en gång. Hon hade utbildning i alla möjliga katastrofhändelser, och satte aldrig mer sin fot på en sån här stor passagerarfärja typ Finlandsbåt. Av den anledningen att det är en flytande råttfälla, fast för människor. Händer något, vilket det iofs sällan gör, så är det kört för merparten av passagerarna.

Jag är böjd att hålla med utan vidare kunskap i det hela, men tänker man efter hur den är uppbyggd, med många hytter under vattenlinjen, och smala korridorer och trappor.. så borde rimligen risken att inte komma upp vara stor.

Och är man högre upp, finns det livbåtar till alla? Nja. Hoppar man i och båten sjunker så sugs man med ner.. stannar man så blir man ihjältrampad av en flock panikslagna människor. Hoppa i och frys ihjäl eller drunkna. Eller bli uppäten av hajar;)

Nä vafan jag skiter nog i båtlivet?

Och jag har alltså inga faktiska kunskaper i detta, det är bara vad hon sa. Och det räckte för mig:)

Och nu ska jag dricka kaffe!

Vi hörs senare 🙂

Kommentarer

  1. Astrid

    Haha sånt här vill jag inte höra som har släkt i Finland och åker båt flera gånger om året :p Jag minns när jag var liten och grät när vi skulle dit för att jag var så rädd att båten skulle sjunka. Det var på den tiden jag ar extremt rädd för eld också i och för sig men ändå. Båt är det bästa alternativet, prismässigt och transportmässigt, annars hade vi nog flugit. Att kunna ta med bilen är ju ett plus med tanke på att det inte går bussar till sommarstugan och släkten är lite utspridd. Det är bara att skjuta undan tankarna och hoppas på att det går bra om något skulle hända 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Förlåt ??men tänk så här : det räcker ganska långt att vara nykter och alert 🙂
      Så har man ett försprång på många ?

    2. Lilja

      Fast det positiva med Finlandsfärjorna är ju att dem inte är på öppet hav mer än max 2-3h. beroende på om du åker till Åbo eller Helsingfors.
      men det innebär att det är inte så djupt inom skär..samt när det är öar runt om så har du möjlighet att simma.

      Den ända båt som sjunkit i mellan Sverige och Finland är väl Estonia och det var ju på öppet hav.
      sen vet jag att viking line hade något ström problem men då låg dem inom skär så dem fick boxerings båtar..

      jag har själv släkt i Finland och vi åker varje sommar med färjorna och gjort det i 28 år nu, inget har hänt så jag är rätt säker på att dem är noga med att kontrollera färjorna innan avgångarna.

      jag personligen tycker det är säkrare att åka dag tid 🙂 känns inte lika obehagligt, 😀 så vi kör morgon båten över till Åbo 😛 visst vi landar i huset runt Tolv , Ett på natten men hey fram kommer man 😀

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Nej det händer ju otroligt sällan något:)
        Jag skulle kunna åka om det var nödvändigt eller väldigt kul, för jag tror inte att något händer. Men OM och NÄR… så är det kört ??

  2. Camilla 10 barnsmamma vid 33 år

    Jag brukar kolla på program på tv där dom inreder båtar till hem,det ser så himla mysigt ut ,dom bor permanent o har fast plats men kan samtidigt åka iväg om man vill.
    Vilken dröm när barnen flyttat ut?skulle kunna bo permanent husvagn med,såna där större husvagnar,älskar sånt?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting