BarnbarnHögtiderVardag

Ultraljud:)

Idag var Janelle och Simon på ultraljud. De hade såklart sett fram emot det, och eftersom de redan gjort ett i v.13 så visste de att det såg bra ut, så fokus låg lite på att de gärna vill veta vilken sort som bor där inne.

Och det får de vackert vänta på:D

Jag som vet hur icke-samarbetsvilliga bebisar kan vara är inte direkt förvånad, och messade till henne att det är bara att acceptera att ungen redan från start visar vem som bestämmer;) Vill man inte bli mätt och synad så gömmer man sig. Vill ni läsa om det så finns Janelles blogg här

.

Idag är det påskens första dag, skärtorsdagen. Har ni koll på anledningen att vi firar? Jesus och hänga på korset och återuppstå:)

Jag har bra koll, eftersom påsken efter julen liksom är det man har koll på. Och för att det gjorts massor av filmer om just det här. Alla är mer eller mindre tuffa att se, för det var ju inte direkt nån trevlig händelse. Första delen i alla fall, sen blev det ju roligare:)

Sen har vi ju Life of Brian, men Monte Phyton.. holy smoke, den är ju helt i sin egen klass, men så jäkla rolig.

Nåväl. Jag och barnen firar ju inte påsk för något annat än att det är så man gör, men tydligen har Trixie i läxa att gå på en gudstjänst, och så även Novalie som läser till konfirmationen antar jag. Tur att vi har vår kyrka på gångavstånd 🙂

För mina barn innebär nog påsken mest godis. Och att gå påskkärring. Det, tillsammans med Halloween är det roligaste de vet:)

Jag och Patricia hämtade Jamie på skolan, och sen hämtade vi paket innan vi for till nästa butik för att shoppa shitloads av godis.

Patricia körde:)

Fyra kilo godis, plus smaskiga saker till husdjuren, senare så var vi hemma igen, och Patricia påbörjade mina naglar. Hon ska göra på tre personer, och Corrinda fick igår.

Fila, fila, fila, fila, fila och fila. Det är ungefär var det är. De ska använda manuell fil, inte el-fil och då tar det ju en hel jävla evighet..

Funderade på att göra en Wolverine och ha de så här långa så hon skulle slippa fila;)

Men nä:)

Jag har inga större problem med att ha långa naglar, mina egna växer ofta snabbt, men det är skillnad på långa och snyggt:)

För min egen personliga del så vill jag bara storkna lite när folks naglar är som klor. Det är en fin linje mellan vad som är godkänt i mina ögon och inte. Sen gör ju folk som de vill såklart. Idag skulle det göras mandelformade. Hon fick göra dem rätt korta, de är nu i den längd jag brukar ha dem om jag inte bryter av nån. Vilket jag gör hela tiden eftersom det inte direkt är viktigt för mig:)

Hur kan man ens jobba i hemmet med sån här-ish längd? Torka sig i rumpan, diska, lägga in tvätt i maskinen, laga mat, ta upp saker? Obegripligt:)

Det tog tid. Inte själva byggandet, men filandet.

Hon har fått fyra lack från skolan, ett brunbeige, ett grått, ett rött och ett superljust rosa. Eftersom jag tycker att jag själv ser ut som ett…ehhh..tja, alltså, ett.. fnask.. med röda naglar så gick det bort. Alla andra är fina i det, men det här gäller mig alltså;) Det fick bli det ljust rosa.

Mitt i fick vi göra ett avbrott för att hjälpa Lovelia och Jamie att klä ut sig, och sen ännu en när Jordan skulle iväg.

Lovelia älskar den där onepiecen. Hon fick den i julklapp förra julen och har använt den så himla mycket. Jamie är ju Jamie:)

De traskade ut i lite omgångar, och som alltid kommer de hem med massor av godis. Patricia och jag körde en annan variant av påskgodis.

Mycket godare 🙂

Jordgubbar, hallon, blåbär och björnbär. Och en smaksatt kvarg – chocoblance;)

Och så småningom, efter avbrott för påskkärringar och middag så var klockan sent och naglarna klara:) De är jättefina, men svårt att fota. Formen och färgerna är ju inte valfritt, man får ta det som det ska övas på:)

Patricia har ont i nacken, och jag som bara suttit och glott i flera timmar utan att göra ett endaste dugg är trött:D

Livsfarligt att göra inget, helt klart.

.

Kidsen har testat outfits till påsken och jag funderar på att köra med det enda gulaktiga jag äger:)

Kan det funka? Leopard är ju ett gosigt djur, mjukt och rart, och så är ju även kycklingar, som hör ihop med påsken så det blir ju typ same same, visst? Tofflorna ska bort;)

Gult är inte min färg. Jag passar inte i det och jag gillar det inte, om det inte är solen för då älskar jag det. Men sätter jag på mig ett gult klädesplagg så ser jag ut som jag är genomskinlig, med en lätt sjösjuk ton. Speciellt om jag inte är brun, då kan det gå an. Så det är möjligt att jag kan dra på en Sverigetröja när det är matchdags i sommar. Men inte troligt;)

Jag har en garderob som mestadels går i svart. Men jag försöker vänja mig vid både färg och mönster, det är ju fint på alla andra.. men det går sådär. Jag har svårt att inte känna mig utklädd.

Svart däremot, det är aldrig fel, och rosa funkar för det mesta. Pasteller på sommaren.

Vad har ni för favoritfärg på kläderna? Syns det i garderoben?

Jag insåg idag att det är en vecka kvar till deadline på skolan. Jag ligger finfint till med mina egna texter, men sen ska det skrivas 6-10 sidor om hur man jobbar, analysera och grotta i det. Fy farao, där har jag inte ens börjat, mer än i huvudet:) 6-10 sidor gånger två då..brr. Den biten är inte så kul, men i slutänden väldigt lärorik.

Nu ska jag hjälpa pojkarna att ta bort sminket i nyllet och sen stoppa dem i säng, men vi kanske hörs om en stund, jag har en liten sak jag funderar över;)

SJ….prepare yourself 😉

Hörs snart!

Kommentarer

  1. Tess W

    Gult funkar inte med min hy heller. Fast håller ju på Brynäs så då får det funka ändå ibland 🙂 passa dig lite för tvätt maskinen, lätt att slå i naglarna i den! Älskar att ha långa färgglada naglar, just nu är de mintgröna med lite pärlemor i.
    Hoppas ni får en fin glad påsk. Stora kramar Tess W

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting