AllmäntShopping

Lidl, popcorn, kronärtskocka, hälsosamtal och sånt:)

Innehåller reklamlänkar för Cervera

 

Någon frågade vad den bästa popcornmaskinen heter:) Jag pratade om det i ett tidigare inlägg, och det heter Pocorn maker Le´kue` Alltså, sorry jag får inte ordning på apostroferna:)

(Lekue utan streck). Jag googlade och hittade den på Cervera , den kostar där 299kr och är ett av de bästa inköpen jag gjort.

Det är alltså en silikonskål, som man enkelt trycker ihop så den bara bli en halv decimeter hög när man ska förvara den. Man häller i popcorn, salt eller annan valfri krydda, och lite smör. På med locket och in i micron. PÅ min sätter jag den på full effekt i 3,5 minuter, men LYSSNAR efter när det är ungefär en sekund mellan poppen, då är de klara. Kidsen som tror att man alltid kan lita på klocka och tid har bränt popcorna i den några gånger, medan jag alltid får kritvita, stora välpoppade korn. Som är precis så lite saltade som JAG vill. Hatar för salta saker. Om det inte är godis;)

Jag har haft ett otal popcornmaskiner och ätit säkert en miljon micropopcorn, men den här slår allt.

På hedersord.

 

Så, nog om det!

Idag ringde det på dörren och utanför stod ett bud från Lidl:)

Jag ska visst plantera lite…:)

De öppnar en ny butik i Uppsala, i morgon, eller idag för det är torsdag nu ju.

Som av en händelse så ligger den perfekt till för mig:D
Jag gillar Lidls grejor. Men jag har inte haft en butik på bra läge från mig utan den ena ligger i andra änden av stan från mig, och den andra längs en högt trafikerad väg där jag gärna undviker att köra för att slippa sitta fast i trafiken. Men nu…tadaaaa:)

Jag är mycket nöjd. I morgon tänker jag att jag ska dit och kika in, man vill ju vara först.

För ett tag sen fick jag kläder från Lidl, deras kollektion som Heidi Klum designat. Jag kan som vanligt bara buga och bocka för kvaliteten för den är toppen. Nu sa nån av er att de kommer ha mammakläder, så jag har tipsat Janelle som blev glad:) Även bebiskläder har de ju då, såg jag på nätet. Jag köpte filtar/handdukar/snuttefiltar där åt Jordan innan han föddes, och de använde jag till allt. Som filt, solskydd, amningsskydd osv. Ju mer jag tvättade ju mjukare och gosigare blev de.

Jag gillar Lidl. Dessutom har de ju ett stort och bra sortiment av både ekogrejor och mycket ”rena” varor, alltså står det yoghurt så är det typ mjölk och yoghurkultur, inte shitloads av socker och tillsatser. Det gillar jag:)

I korgen så var det både kronärtskocka och sparris. Jag har nu för första gången i mitt liv kokat en sån skocka. Jag köpte en för ett tag sen, men när jag insåg att den skulle koka i hundra år så blev den liggande.Det tog tid och jag vet inte om jag gjorde rätt men det blev gott. Corrinda var den enda som höll med;) Trixie smakade men Novalie vägrade, övriga sprang sin väg. De tyckte det var korkat att äta en blomma. Jaaa, den ser ju så ut;)

Sparrisen blev god den med, och jag åt upp det mesta av den. Med:)

Till det här hade vi torsk, som jag lite fint skulle ugnssteka. Jag lade den i en ugnsform och ringlade på olja och saltade och pepprade, in i ugnen och ställde klockan. Så förberedde jag riset, och sparrisen som jag skulle baka i ugnen den med. Inte riset förstås, sparrisen. Jag ställde en annan klocka när Novalie, som satt precis intill, skulle slå på riset och ställa in sparrisen.

Själv pluggade jag. Man kan säga mycket bra om Novalie, men att ha bra koll på maten på spisen som hon satt en meter ifrån, det kunde hon inte;)

Fisken blev så djävulskt torr att den enda som tyckte om den har fyra ben och heter Doris.  Bah. Synd på så fin fisk. Nu åt vi den ändå, det gick an om man dränkte i currysås, som jag egentligen inte gillar, men nöden har ingen lag.

 

Innan middagen så var det ju en hel dag:)

Mirka och jag körde våran live på instagram. Lika kul som alltid. Det tror jag att jag skriver varje gång, men det är verkligen så. Toppenkul att komma er närmare:)

Sen pep hon och Selina som var med, iväg för att handla och jag till skolan för att hämta Jamie. Sen skulle vi på ett hälsosamtal hos skolsköterskan. Han skulle fylla i några frågor först, som jag totalt missat, men det hann vi fint eftersom vi hade en halvtimme till godo.

Deras skolsköterska är så himla trevlig. Mil ifrån vad jag själv hade, då var det ju en mardröm att gå dit. Antingen bara pinsamt, eller så gjorde det ont. Nu är det ju lite mer som ett trevligt besök:)

Hon frågade Jamie hur han trivs i skolan, och det är ju bara bra. Hemma då? Jo bara bra där med. Så kom hon till de här lite jobbigare frågorna. För mig.

”Pappa då, finns han med i bilden?”

Tja, vad ska man svara? Det gör han ju, men på avstånd. Jag sa som det är att han kommer varannan söndag och är lekfarbror. Hon förstod precis;)

På frågan om han äter mediciner svarade han glatt JA! Men hallå här? Du äter inga mediciner:) Han menade sina påsar med laxerande pulver som han fick i julas när han hade problem med magen. Om han någon gång har ont i magen nu, så hämtar han en påse, dricker upp den och så är det bra. Nu funkar det ju inte så, men placeboeffekten är grym:)

Hon sa att han jättegärna får komma och använda hennes toalett eftersom det ju var för att han inte går på toa som han blev förstoppad. Något barn låste in sig och kom inte ut, och ni vet hur det är, storyn eskalerar deluxe. Han vågar inte låsa, och han vägrar ha toavakt, för han litar inte på de andra. Helt förståeligt, ungar rycker ju upp dörren för att fråga nåt eller säga något annat.

Hennes toa har bättre lås, och ville han fick han be henne så skulle hon vakta 🙂 Som sagt, hon är himla bra!

Han vägdes och mättes, och enligt vad genetiken och hans kurvor säger så kommer den här gossen att bli lång. Närmare 190cm:)

Känns ju kul att veta att man kommer hamna i rejält underläge. Jag är 169cm och pappa 182, och hur de nu räknar och så med hans bvc kurvor fick hon fram runt 188cm. Sånt här tycker jag är skitkul, man kommer ju att få facit så småningom 🙂

Janelle och Patricia stannade på 164cm, medan Corrinda är nånstans runt 176cm och Robban vete fasen, men han är lång. Vi brukar mäta alla på en dörr, och så skriver vi upp siffrorna. Alla får vara med, även pojkvänner, och Doris. Smulan har för mycket stolthet för att gå med på nåt liknade.

Jag tror Robbans senaste längd var runt 186cm.

Novalie är nästan lika lång som mig, medan Trixie och Lovelia växer och växer. Får jag tippa så kommer Trixie hamna på ungefär som de största tjejerna medan Lovelia nog blir längre. Jordan bör även han bli lång, han och Jamie är väldigt lika i sina kurvor, men jag tror att Jamie alltid legat lite högre.Återkommer om några år med facit:D

 

När vi satte oss i bilen så messade syrran.

”Amen vafan skjut mig! Påminn mig om att aldrig ta en lånecykel igen. Den har hjul som Jamies hoj och typ stannar i nedförsbackar om jag inte trampar, orkar du hämta mig?”

Inte ordagrant, men ungefär. Hon lämnade in sin bil för att byta ruta i morse och var käck och cyklade hem, vilket helt uppenbart inte var så kul. Jag hämtade henne såklart. I mitt huvud så var lånecykeln typ en minicykel, kommer ni ihåg dem? Med små fjuttiga hjul, men till en vuxen, man kunde vika ihop dem med, vilket gjorde dem ”perfekta ” att ha med på camping. Vi hade en grön, som vi kallade för Hulken:) Den lyckade vi alla sju ungar som campade ihop att åka samtidigt på. En på styret, en på varje trampa, två på pakethållaren och två klängdas på ramen. Ja, det var i princip omöjligt men vi lyckade åka några meter i alla fall. Allt för att slippa gå:)

Nu var det en Sjösala, eller vad de nu heter, cykeln. Fullstora däck så hon måste varit stentrött;) Men det rullade inte speciellt bra, jag testade såklart. Sen tyckte vi in den i bilen, jag fick fälla alla säten jag kunde, och körde till Carglass. Där lämpade jag bara av henne och cykeln och så hem igen.

 

Jag har ett problem.

Ni vet att Patricia håller på att lära sig göra naglar, så vi ”måste” ställa upp som hennes modeller. Det är ju inte ett dugg tråkigt:)

Men nu har jag råkat bryta en nagel, den har inte gått av men det syns ett streck i den där jag bröt till, jag skurade säten i min bil. Inte nailproof tydligen. Det kan hon fixa så det blir snart snyggt igen. De ska fyllas på om två veckor, då ska hon göra sånt som man gör vid en påfyllning. Vad vet jag inte, men slipa och göra om kanske.

Mina egna naglar har ju vuxit en bit. Jag har bra naglar i mig själv, de växer snabbt. Jag fick relativt korta från början eftersom jag inte haft långa på evigheter. Förut lät jag dem alltid växa sig långa, men med ungar och blöjbyten och sånt så kortade jag ner dem. På framför allt pekfingret och tummen har jag gärna lite kortare eftersom jag har linser som jag ska i och ur med varje dag.

I är inga problem, men ut…! Men holysmoke vilket elände det är med långa naglar:) Bara den här lilla biten de vuxit nu gör enorm skillnad. Jag måste fila ner dem lite i morgon. Det är högst oskönt att gräva sig i ögat med naglarna. Brr.

 

Ja, men det är i morgon det. Nu ska jag sova!

Vi hörs i morgon:) Natti natti

Kommentarer

  1. familjenannorlunda

   Då ska du få ett tips, jag tror iofs att det följer med en tipslista, men testa att krydda med örtsalt, eller paprika – supergott ?Men godast med vanligt salt?

  1. familjenannorlunda

   Varför det?? Ris och torsk är svingott, helst med broccoli till men den var slut? Curry och fisk är väl ändå en klassiker ?? Eller är det bara i mina hoods? I Uppsala skolorna fick vi blodpudding ovh äppelmos något som vi tydligen var rätt ensamma om, jag har haft den diskussionen ofta med ”utsocknes”? De har aldrig hört talas om den kombon.

   1. Karin

    Ris och fisk har jag nog bara ätit i fiskpudding, men det är ju iofs gott. Curry, vanlig gul alltså och fisk har jag faktiskt aldrig hört talas om! Äppelmos till blodpuddingen var också något nytt, här nere i Göteborgstrakten fick vi lingonsylt till. Eller lingonsylt blandat med riven vitkål, och alltid potatisbullar!

    1. familjenannorlunda

     Potatisbullar TILL blodpuddingen ? Fasen vad lyxigt isf? Jag gillade blodpudding men inte lingonsylt, tycker fortfarande inte det är gott. Men potatisbullar är ännu godare!! Här serveras de ofta med bacon 😉

    2. Ida

     Jag har heller aldrig hört någon äta fisk och currysås tillsammans, och det låter inte särskilt gott. Ris till fisken är väl inga konstigheter även om potatis passar bäst till. Fisk är förresten det enda vi i vår familj äter kokt potatis till.

     Carola Men vad äter ni currysås till då? OM inte fisk? Man kan ju inte ha det till kött…? Kyckling möjligen:) Jag har en svingod fiskgryta jag gör, med torsk, massa curry och paprika, det är helt makalöst gott:)

 1. Fia

  Jag har också linser och gelénaglar. Tricket är att liksom få kanten på nageln mellan ögat och linsen. Har man väl fått in snitsen är det nästan svårare att få ut linserna utan de långa naglarna ?

  1. familjenannorlunda

   Aha.. verkligen gräva alltså ?? men jag testar det ikväll!! Mina naglar är runda och mjuka så jag fattar att det borde funka ?❤️

 2. Camilla, mamma till 2

  Kul att höra längden på barnen ? Hur gammal är Robban? Min pöjk fyller 15 i oktober och är 187 cm lång och har stl 46 i skor, tycker det räcker nu! ? Men jag är 180 cm och pappa är 190 cm lång så vore konstigt om vi fick korta barn ?

  1. familjenannorlunda

   Haha ja ni är ju rejält långa så klart sonen tar efter:)
   Robban fyller 18 i maj, helt otroligt, känns som han är max åtta.. han föddes ju nyss ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing