ÅrstiderVardag

Första maj :)

Maj ♥maj♥ maj♥ maj ♥maj ♥

Jag älskar maj månad:) OM jag fick bestämma så skulle maj, juni, juli och augusti vara sextio dagar istf de fjuttiga 30-31 som de är nu. Tänk att få sträcka ut de här ljuvliga underbara månaderna! Det är ju liksom då man LEVER, resten av året är det mer överleva. Jag kan gå med på att april och september är okey, men resten är mer skräp.

Jag har så mycket positivt som händer/har hänt just i maj. Tre majbarn är ju det absolut viktigaste. Jag rekommenderar alla att föda barn då, helt klart årets bästa månad:) Sen fyller mamma år, och barnens farfar och det är Kristi himmelsfärd och pingst och grejor.

I år blir mina tvillingar 18 år. Jag kan ju erkänna att det var svårare i år än någonsin att argumentera för en vit Valborg för dem, de får ju inte dricka, men om två veckor är det fritt fram att gå på krogen och supa skallen i bitar. Min absoluta övertygelse och inget som är värt att ens snudda vid en diskussion, det är att innan man fyller 18 så är det noll alkohol. Har man fyllt så kan man få gå på krogen, men man sköter sig. Som att jag kan bestämma det, men än så länge så kan man i alla fall skrämmas lite;)

Jag skulle aldrig köpa ut till minderåriga, det finns inte en chans.

Däremot så tycker jag att det är väldigt märkligt att vi inte höjer myndighetsåldern till 20, eller sänker åldern för att handla på systemet till 18. Jag föredrar den högre:) Att de inte är samma är bara knepigt. Så, fram för myndig vid 20. Mycket bättre på alla sätt och vis.

Jaja. Två 18 en 15. Holy smoke vad åren går:)

Jag bäddade in våren idag. Ut med det juliga bäddsetet som jag inte haft sen jul;), och som inte är juligt mer än att det går i rött;) men det lät kul när jag sa det till ungarna. ”Byter du bara en gång per årstid?” Ja just det, precis så;)

Och in med det helt ljuvligt galna, nya med flamingos från Lidl. 149kr för ett dubbelt.

Och nej, jag tvättar inte textilier innan jag använder dem. Jag vet att man borde för att få bort alla kemikalier, men jag gör det inte. Dels för att jag inte orkar, sen har jag inte riktigt fattat hur mycket skit som finns i det, men framför allt för att jag älskar påslakan direkt från förpackningen:) Det är barndom på nåt mysko vis. Mormor manglade alltid våra lakan och det slår ju allt, men näst efter det kommer fabriksnya. De är släta, luktar gott och är bara nya:D

Jag är mysko själv det fattar jag;)

För övrigt… jag kan upplysa er om att helt vanliga kvitton är värsta kemikaliebomben. Och sådana hanterar man gladeligen.

Jag är inte så kinkig, det har jag sagt förr. Jag har inga problem med att gå på allmänna toaletter, så länge de är fräscha. Jag lägger inte massa papper på toaringen för jag tänker att min ändalykt är ett ställe på kroppen där jag inte direkt är med mina fingrar och petar och OM jag nu får med mig något läskigt så stannar det där. Där bak;) Men jag fuskar aldrig med handtvätt, oavsett var jag är. Alltid noga handhygien.

Jag håller i ledstänger, och jag trycker på knappar, jag åker kommunalt om det så krävs, jag tränar ihop med andra och storknar inte av att krypa runt i andra människors svett. Även om jag inte direkt gillar det och helst undviker det, men det är mer för att det är blött och blir halkigt;)

Jag kan dricka ur samma glas som nån annan, så länge det ser fräscht ut. Inte små barns bara för de sköljer ju liksom munnen när de dricker något, men större ungar och vuxna inga problem. Jag kan tappa min grillade korv på marken, ta upp den, borsta av den det värsta och sen sila grus mellan tänderna. Jag sköljer inte blåbär jag plockar i skogen..eller inte de man äter direkt från busken i alla fall.

Äh jag är inte så himla noga helt enkelt. Det är aningens konstigt med min kräkfobi jag vet, men jag har varit manisk på det mesta av vad jag räknade upp, minus tvätta textilier:) Nu har jag tagit tillbaka min avslappnade attityd, utan att för den sakens skull göra ofräscha saker. Ja, de där svettdropparna på Friskis är ju snudd på ofräscht, men å andra sidan..svett är vad? Just det, typ vatten. Så så farligt är det inte.

Vilket samtalsämne:)

Vi går vidare!

VALBORG / Sista april i Uppsala är fullt av traditioner. Som jag valt att hoppa över. Jag tänker ibland, typ varje år, att jag borde gör det och det och det med ungarna, de måste ju få de här traditionerna. Men sen blir det aldrig av. Forsränningen vore kul, men det är så hiskeligt mycket folk, man måste vara på plats supertidigt för att se nåt, speciellt om man är en tvärhand hög. Den börjar tio så det har inte ens hunnit bli varmt. Stå och frysa, nääääe. Lägg till det den enorma fylla som är på stan den här dagen och jag känner att det gör inget om de missar det. Sen är det mösspåtagning, champagnegalopp och allt vad det är, men jag har aldrig studerat i min egen stad och har egentligen ingen känsla för det. Självklart har jag kört hela grejen ändå, med champagnefrukost, forsränning, rumla runt på stan, somnat vid tre och varit bakfull vid fem och sen aldrig kommit iväg vidare:) Men det är sådär i ärlighetens namn.

Något jag aldrig tummat på, och gärna ser själv varje år, det är majbrasan. Kase, våreld. För barnen har det blivit jätteviktigt och det är det enda de tjatar om. ”När ska vi gå och titta på elden?”

”Klockan nio, kids, klockan nio, det måste bli mörkt”

Och varje år så är det vackert, vemodigt och mäktigt.

Jag är skytt. Stjärntecknet alltså. Vilket jag inte tror ett dugg på, men skyttens element är Eld. Och det tror jag är rätt, för eld gör mig lugn och behaglig till mods. Jag har den största respekt för eld samtidigt som den lockar. Att sitta, eller som här, stå, och titta in i en eld, det är sysselsättning i timmar. Föränderlig, förrädisk, fascinerande:)

Vi har de senaste åren åkt till en majbrasa en bra bit hemifrån, eftersom de lagt ner den vi alltid åkt till. Det är lite fikaförsäljning, vårtal och sånger och det är så otroligt mysigt. Även om man fryser och det luktar skogsbrand i hallen en vecka sen. Jag vill inte missa majbrasan. Är det riktigt katastrofväder så tvekar jag, men hittills har vi alltid åkt iväg och tittat.

Nu är det vår på riktigt. Jag har sett majbrasan, vintern är officiellt uppeldad.

Och det ösregnar utomhus nu;)

Jag ska lägga mig, efter att ha burit in Jamie som somnade på kökssoffan när han skulle göra något:)

Och Doris, hon ligger redan och tronar i sängen. Uppskattade de rena sängkläderna.

Självklart kudde:)

Natti natti ♥

Kommentarer

  1. M

    Skulle aldrig falla mig in tvätta nya sängkläder
    Att ta dem från förpackning till säng, det är ju det som gör de känns nya.
    Håller helt med att myndighetsålder borde vara 20!
    Men att gå på krogen vid 18 och supa sig stupfull men inte få handla på systemet förrän vid 20,det är svensk dubbelmoral i ett nötskal det

  2. Veronica

    Så härligt när ljuset och våren gör sig påmind.
    I Umeåtrakten var det för två veckor sedan de orörda snön dryga metern, och de uppskottade snödrivorna upp till fyra-fem meter. Idag finns det ingen snö kvar på ytorna som var dryga metern och snödrivorna är inte ens en halvmeter höga.
    Så skönt (det finns hopp att även vi får gröna ytor trots snömängden vi haft denna vinter)
    Som återinvandrad Umebo ”efter tjugo år som 08-bo” skulle jag önska att jag haft möjlighet till delat boende ”regionalt!.
    Vår&sommar månaderna i södra Sverige, höst och vintermånaderna. Det bästa bästa natur/väderupplevelser från vårt underbara land Sverige.
    Ang. manglade lakan: Finns det något härligare än att inta sängläge mellan nytvättade (doft och känsla) manglade sängkläder.
    Rätta mig om jag har fel: Så mycket mindre plats sängkläderna tar i linneskåpet, och det känns som de även håller sig rena från damm och smulor lättare.
    Håller fullständigt med dig om denna kluvna/tvetydiga lag/förhållningssätt till våra ungdomar.
    De ska ha från 18 år vara mognad/ta ansvar för att rösta för hur Sverige ska styras men samtidigt inte vara mogen för att själv handla/ta ansvar för att inhandla den alkohol som den vill/ska dricka.
    Samtidigt kan den gå på lokal och i stort sett dricka hur mycket den själv vill. Det vi glömmer: i och med detta regeringsbeslut överlåter vi till någon annan tonåring ”anställd som bartender” som arbetar på den puben/krogen” får bestämmer vad ”vår” omyndighetsförklarade systembolagsköpare kan/få inta för alkoholmängd. Det kan inte vara rätt: 18åringar anses ha mognad för att kunna välja vilka/vad bästa beslut som ska tas för vårt lands styre och framtid. Men de anses inte ha mognad för att ta ansvar för sitt egna intag/inköp av alkohol.
    Dags att vår regiring tänker till: TÄNK TILL OCH GÖR OM OCH GÖR RÄTT.

  3. Carina

    Nä! Aldrig bädda med nya lakan utan att tvätta dom först! ? så har jag alltid gjort! Där i mot har jag ”slarvar” med nya kläder. Tills jag för nåt år sedan kom på!?att säkert nån provat tex byxorna innan mej och som bytt byxorna efter att gått runt lite hemma för att känt efter om dom passar. Innan dom byter/skickar tillbaka. Så nu tvättar jag allt innan jag använder! Inte så trevligt att gå runt med byxor som andra har provat? men alla gör vi som vi vill?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha fast sånt bryr jag mig inte om:) Så länge saker ser fräscha ut så gör det mig inte det minsta?

  4. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Söta flamingos :). Tvättar inte heller när de är helt nya, man borde ju men det gör jag inte :-p.

    Gällande myndighetsåldern tycker jag den ska höjs till 20, även med körkort då. Idag är det ju mer ovanligt än vanligt att flyttat hemifrån när man är 18, och innan någon börjar med ”jag flyttade hemifrån när jag var 15, som man själv står för normen” är det inte speciellt vanligt ;). Är väl runt 20 många försöker flytta som mest aktivt och vissa blir tvingade att bo kvar längre, då känns det ju rimligt att man får bli myndig vid 20 med. 🙂

  5. Carina

    Jag tvättar aldrig nya sängkläder,det luktar ju nytt. Sedan så är jag också född i skyttens tecken,och precis som du så tror jag inte att jag är speciellt mycke skytt, om man läser hur man ska vara, men ju eld tycker jag också är väldigt fashinerande. Kan sitta länge och bara titta.

  6. Marie

    Du är inte ensam om att inte tvätta sängkläderna när de är helt nya, gillar ochså känslan av helt rena och nya sängkläder 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting