ShoppingVardag

Lite dagvill, franska och tips från coachen:)

Innehåller reklamlänkar för Matsmart

 

Vet ni, det känns som en helt ny vecka? Och det är torsdag:) De här lediga dagarna ställer till det väldigt mycket i huvudet på mig. Är alla lediga sista april, eller är det bara Uppsala?

Förr, när jag var tonåring och gick i skolan på stan, 7-8-9an, så lade lärarna så fiffigt in ett franskaprov kl.10.00. Exakt när forsränningen började. Givetvis för att vi inte skulle skolka och gå dit. Det gjorde jag heller aldrig för jag skulle aldrig ha vågat:) Om jag kan någon franska idag?

Oui, et non, mon ami c ´est un  garçone. Voleuz-vous coucher avec moi. Med reservation för stavningen, STOR reservation;)

Nej, jag kan inte mer än möjligen enstaka ord:) Jag kan mer spanska, vilket jag inte läst en lektion i, men jag har förhört ett antal läxor:D Där kan jag såklart beställa öl, det kan ju alla, men även prata om familjen och husdjuren. Sen behövde de inte hjälp längre, eller så kan det ha varit att deras kunskap vida översteg mig. Typ så ja. Jag funderar lite på att söka språkkurser, för det är ju väldigt roligt, då i första hand engelska, sen spanska.

Nåväl.

Jag är lite off, och inte på banan vad det gäller veckodagar helt klart, men jag har i alla fall skickat iväg en beställning till Matsmart precis. Lite sånt här bland annat;)

Nyttigt så det förslår. 😀 Men det är bara chips på fredagar här, i alla fall.

Sen har jag sett att de har lite boxar, där de plockar ihop varor till värsta kanonpriset.

Man sparar ju rediga pengar på dem.

Matsmart är ett sånt här ställe som man måste kika in på ofta, det varierar en del i utbud. Vissa gånger så hittar man inte så mycket man vill ha, men andra gånger massor. Jag har beställt mycket kakor nu, för att det kommer så mycket avslutningar och picknickar och sånt där det behövs. Så skönt att ha (gömt) i skåpet:) Sen majs, det älskar mina barn, och så fläckspray! Det är ju sommar nu, vilket innebär shitloads av gräsfläckar, och annat smuts. Perfekt att förbereda sig:)

Jag måste städa lite i min matkällare så jag får rum med att bunkra lite mer. Just nu står det flingor i en kartong på golvet:) Jag kan liksom inte köpa flingor och musli till fullpris på butik längre, när jag vet hur mycket billigare det är på Matsmart. Plus att man gör miljön en stor tjänst när man faktist köper och äter upp det som producerats. Även efter BästFöre datum:)

Förresten vill jag tipsa om de här. En matlagningsprodukt av mjölk och vegetabilisk soja, jag säger matlagningsgrädde:)

De kräver inte kylförvaring, finns även med kantarellsmak som är supergod och de kostar två kronor:)

Jag köper alltid 10 stycken av varje sort och vi använder dem som matlagningsgrädde, i grytor, köttfärssås och sånt. De är dessutom laktosfria om man behöver det.

Japp, Matsmart alltså!

 

Jag som skulle skriva idag.. Nog för att jag skriver nu med, men tanken var mer på historierna som ska bli böcker, men jag har fastnat:) Det är en liten tuva på vägen, inte en som som stjälper stora lass hoppas jag:) men en sån gör så hjulen fastnade lite. Jag tror jag promenerar och hämtar Jamie idag så kanske det lossnar. Å andra sidan måste jag handla så bil vore ju bättre på så vis. Hm.

Jaja, jag återkommer senare ikväll, såklart.

Nu ska jag till min Fantasyvärld, och skapa lite drama:)

Hörs sen!

Kommentarer

  1. Ann

    Jag tycker det är bra pris på varorna men sen tillkommer ju frakt o då blir det lika dyrt som i vanliga affärer….

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det beror ju på hur mkt man handlar;) jag lägger en beställning på 500kr ungefär och då äter inte frakten upp vinsten. Handlar man för 100kr så blir det ju annat. Köp mer när du ändå shoppar 😉
      Sen måste det ju kosta, det blir ju rätt tungt. Bor man i närheten kan man hämta själv:) Det gör dock inte jag

  2. Ella

    Det är bara i Uppsala som valborg är låtsasröd. (Eller ja, jag jobbade iofs på valborg även i Uppsala, men det beror nog på att de som bestämmer mina arbetstider inte bor här ?). Kanske typ Lund också eller så? Men innan jag flyttade hit var valborg en helt vanlig dag, enda skillnaden var typ på mellanstadiet då vi alla elever stod på skolgården och sjöng vintern rasat.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting