Allmänt

OM sopor och städ:)

Igår var det sol hela långa dagen:)

Jag kan inte nog poängtera hur jäkla mycket jag njuter, hur livsandarna vaknar och allt blir roligare nu när våren är här på riktigt. Vi hade ju en helt makalös dag på Parken Zoo i lördags, och rent spontant tänkte jag att det var ren tur, men vädret verkar hålla i sig lite.

Det exploderar ju direkt naturen, det skira gröna är överallt, och tusen nyanser av grönt omger en. Magiskt.

Mindre magiskt att städa i trädgården och poolrummet kan jag meddela:)

Bah.

Jag satte ju upp alla studsmattor på lördagkvällen och plötsligt kommer man åt lite bättre i poolrummet. AKA förvaringsrummet… eller stökrum.

Där hamnar allt skit, som återvinning. Doris (och räven)river gärna ut det, och man får göra om jobbet. Ja, eftersom jag inte tar det direkt.;)

Jag har packat en omgång i bilen och kört iväg, tog inte grovsoporna utan det som vi har återvinning för här vid affären. Massa metallburkar, plastförpackningar och kartonger. Och batterier. Men eftersom jag hade shitloads, typ hundratals så orkade jag inte stå där och peta i tre i taget i den lilla luckan så jag tog hem eländet igen. På tippen kan man bara vända upp och ner på lådan:)

Jag tar en sväng dit idag tänkte jag.

Sen plockade jag skräp, röjde i carporten, som är ett förråd det med, den står på sidan av garaget och jag vet inte om det någonsin varit en bil som stått där, det går liksom inte att köra in. Nu har jag sopat massa grus från plattgången där, och hängt upp redskapen, snöskyfflarna och allt annat som hamnat fel. Ställt upp alla miljoners snöåkdon på sin hylla, tittat på alla cyklar som står där och tänkt att jag måste ha en kärra för att få bort dem, så jag blundade sen:)

Däremot såg jag att min ”vedbod” är på glid.

Men vafan??

Det är inte jag som byggt den, öven om man skulle kunna tro det. Det är förra ägaren till huset och den har säkert stått där i alla år, sen 60-talet;) men varför kan den inte fortsätta stå då? Va? Det är säkert inga avancerade åtgärder som krävs, det är lastpallar på högkant och nån spik här och var, och fult var det ju redan innan så;)

Jag messade till syrran och frågade om hon var sugen på ett projekt, så det får bli till helgen. Jag har ingen ved där i just nu, det som finns kvar ligger till vänster, men det är lite. Med andra ord borde jag ta ner lite träd. Å andra sidan igen eldar jag inte, så då behöver man ingen ved. Logiskt:)

Men hellre en ful vedbod/skjul än en hög med brädor.

Min baksida ser ut som fan. Ja kanske inte min min, som i ändalykten, även om den passerat bäst före datum;) men trädgården. Det är alltid skugga på den sidan och ganska nära grannen, och deras kaxiga hönor;) så det är inget nöje att sitta där. Jag är bara där när jag måste röja, och då gör jag det snabbt som fasen för att kunna gå därifrån. Min framsida är mer presentabel. Jag har dock ett gäng träd på baksidan som måste kapas. Grannen är landskapsarkitekt och sånt där, och jag får prestationsångest:) Det finns ju bra och dåliga säsonger för att beskära äppelträd och jag vill ju inte framstå som korkad och göra fel;) Hon är supertrevlig så det är bara löjligt att tänka så, egentligen handlar det mer om lathet. Jag vet hur mycket jobb det blir med alla grenar och kvistar. Träden ger inte speciellt mkt äpplen och de som finns sitter tio meter upp så de är till absolut noll nytta.

 

Jag sopade och sopade, och plockade och plockade och sen orkade jag inte mer utan satt och jäste, men då var det kväll så solen försvann.

Jag fick hem husvagnen i lördags också:)

Jag lyckades glömma bort Doris när vi skulle till Parken Zoo. Det är nästan alltid någon hemma, och är det inte det så kan jag ta med henne. Men till djurpark funkar det inte. Plötsligt insåg jag att alla antingen skulle med eller jobba. Hur ska detta lösas? Jag visste att mamma och pappa skulle hämta vagnen, den står hos deras vänner. Jag tänkte att de kanske kunde svänga förbi och bara ta en promenad med Doris innan de åkte, så skulle hon bara vara ensam i max fyra timmar i stöten. Precis när jag scrollade på mobilen efter mammas nummer så ringde hon:)

Hennes ärende? Jo de ville ta med Doris:) Hon hade fattat att jag inte hade hundvakt och hittat en lösning:) Men att vi ringde exakt samtidigt? SÅ märkligt.

Doris hade skött sig utmärkt, så det är tur så man slipper skämmas för henne. Hon älskar att åka bil, så det är inga problem, och de som de hälsade på är gamla bönder så djur är de ju vana vid.

Husvagnen ska nu ses över, jag tänker städa ur den på campingen för den är packad med alla saker som ska upp dit, som måste lyftas ur innan man kan sopa och sådär. Måste bara kika så ingen mus byggt bo i kökslådorna. Det hade de gjort en gång förut, och det var inte så kul. Det fick snickras en ny låda:)

Vi kör upp den, fast jag får inte säga ”upp” för det är tydligen västerut säger min bofaste kompis och suckar över mina geografiskills;) Jag hävdar envist att så fort man lämnar Uppsala så är det Upp, eller Ner. Inte väster. Trams:)

Vi kör alltså upp den till helgen, sen kan man börja campa. Helt galet, men ska bli härligt:) Det är ett annat liv. Lite enklare.

ÄH, nu måste jag fixa lite, men vi hörs snart igen:)

Kommentarer

  1. Linda D

    När du säger poolrum vad menar du då? Finns det en pool i rummet, varför använder ni den inte. Låter underbart ju…

  2. Weronica

    Om du inte har nytta för skjulet så är det nog lättare att riva det än att förska få det att stå igen.Skulle nog bli snyggare utan, ser inte ut att va så mycket material att frakta bort?

  3. Sandra

    På Furuvik får man ta med hunden! Det är toppen! Det enda stället hunden inte får följa med in är till kängururna och i aphuset. Men då kan man ju turas om.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja, jag vet det, toppen;) Vi är dock alltid så mkt på tivolidelen att kah tror Doris skulle få psykbryt ?

  4. Tessie

    Det finns alltid något att göra när man bor i hus, eller hur? 🙂 Nu bor vi i ett radhus, så inte fullt lika stort – men det finns alltid något projekt att ta sig an. Inte har man tråkigt iallafall 🙂

    Önskar dig en fin måndag!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja alltid. Man blir aldrig klar? Och skulle det hända så är det bara att börja om från början igen 😉

  5. Carina

    Du kan fortsätta säga att du ska köra upp husvagnen,haha. Min man säger nämligen upp till typ Stockholm……bara det att vi bor i Piteå i norrbotten,haha, det är ännu värre.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha:) tack, då vet jag att jag Inte är ensam om taskiga geografiskills? men din man tar priset;)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting