Allmänt

Tvillingar, kyckling och assietter:)

Innehåller reklamlänk för Cellbes och Matsmart

 

Klockan har passerat midnatt, vilket innebär att mina tvillingar fyller 18 år idag. ♥ Det är för mig jättekonstigt att det gått så många år, jag kommer liksom ihåg hur lång tid det tog innan jag själv blev arton…och för dem tog det en grisblink:) Jag minns såklart mest de bra stunderna, det är ju så hjärnan funkar, jag vet att det var tufft ibland, men jag vet också att jag inte tyckte att det var speciellt besvärligt just DÅ. Det är i efterhand, med lite perspektiv jag fattat:)

Jag skulle kunna skriva en avhandling varje gång nån unge fyller år, och med tvillingar dubbla:) men jag tror jag gör det lite senare idag. Jag bör ha tid, hoppas jag. Jag blir alltid så sentimental, och gråter gärna en skvätt:) Det är glädjetårar såklart, för jag är så glad att jag fått alla de här fantastiska ungarna. Vi kommer väcka dem med sång och paket, något som är besvärligt med tvillingar. När de var små delade de rum, så då var det inga problem, sen kunde man få dem att sova i samma rum natten till födelsedagen, men när de blev större så vägrar de. Corrinda har flera gånger varit iväg på basketturneringar och då har det löst sig ändå:) Men nu är de båda hemma, dessutom bor de på olika våningar:) De har själva bestämt att först sjunger vi för Robban, (Han är tvilling ett, född först) sen följer han med ner och sjunger för Corrinda (14 minuter yngre) och så öppnar de sina paket där. Jag har bara köpt en liten grej till dem var, vilket de kommer tycka är märkligt, men det kommer få sin förklaring på söndag när vi ska ha släktkalas:)

Jag ska komma ihåg att bjuda in folk bara!

Sen blir det skola för de flesta. Novalie och Trixie har friluftsdag och Lovelia och jag ska till polisen för att fixa pass. Jamie var seg som sjutton idag på kvällen, det har varit umgänge så jag skyller på det;) men han får eventuellt stanna hemma.

Idag möttes jag upp med min syrra på stan för att köpa presenter. Varmt och härligt väder, solen stålade, perfekt shoppingväder…;) Men nu har jag inte hunnit tidigare. Vi strosade runt, kollade, snackade och flanerade. Jag köpte en bok om skrivregler som mina kursare säger är så bra. Nog för att man kan googla allt, men det är rätt najs att ha allt på samma ställe. Jag tycker ju att jag äger på skiljetecken och sånt där, men sen kommer lärare och kursare och börjar peta i texten och man ba – va? Haha:) Men ju mer man lär sig ju mer fattar man att det är svårt det här med språk.

Till sist, med uträttat värv så belönade vi oss med en värsting  glass.

Jag hade moijto,valnöt och amerikansk cheesecake på min. Syrran moijito hasselnöt och nån mangosorbet. Svinigt goda, och tusen kalorier typ. Man blev stoppmätt:)

”Vi skiter i att träna va?” försökte syrran och jag bara skakade på huvudet. ”Nope” 🙂

Så vi åkte hem, bytte om och drog till gymmet, där det inte var direkt trångt. Körde ett svettigt och tungt pass och så lekte vi en stund på mattan, stå på knä på bollen, töja och böja och sånt där.

Det var inte så varmt på Ultuna, där vi var idag, men jag vet att även deras passalar är syrefria. Men gymmet helt ok:)

Det kan vara så att vi får gymma i morgon med, eller så blir det familjefys. Lovelia ska på avslutning och Jamie tycker det är jobbigt….eh, ja? 🙂

Jag åkte hem, in på Ica, och handlade en pizza till Novalie. Det var bara hon och jag som skulle äta. Trixie, Jordan och Jamie var ju med den andra föräldern, Lovelia på väg hem från Göteborg, och övriga i huset åt på annat håll. Jag köpte för ett tag sen sådana här:

Kycklingbröst på konserv, från Matsmart 🙂 Jag tänkte att de borde kunna funka precis som en burk tonfisk, man bara öppnar och äter typ. Så till middag skar jag mozzarella, tomater och blandade i kycklingen och kryddade lite. Så jäkla gott!! Tjejerna som ska ha friluftsdag och matsäck gjorde en sallad med sån här kyckling och pasta, det var tydligen smaskens det med.

Jag ska beställa från Matsmart i morgon när jag är pigg, men då ska jag lägga med en massa sådana här, det är perfekt efter träningen och även i husvagnen. Konserver äger:)

De har även nån ”vårstädning” där de sänker priset ytterligare såg jag när jag länkade, men jag är för trött just nu. Hoppas det finns kvar senare idag:)

Jag vårstädade inte, men jag vårshoppade de här från Cellbes.

Assietter i blått, de finns i svart med. Jag trodde, för jag är kass på att läsa mått:=) att de skulle kunna rymma en rostad macka, som ett underlägg. Mina barn har alltid sin macka på en tallrik, alltid. Varför? Oklart:) Jag skrattade gott när jag öppnade dem, för det får förvisso plats en liten macka, men de var lite mindre än jag tänkt. Men å andra sidan med aningens högre kant så de passade perfekt till tex nötter.

Och lördagsgodiset blev alldeles lagom på en sån här. Jag är nu svårt sugen på att beställa de svarta, för jag är helt superförtjust i dem:)och det gäller övriga i huset med. De kommer i sjupack och alla är i diskmaskinen konstant:) Det går inte att få ett bättre betyg i den här familjen:)

 

Jaja, nu ska jag sova. Jag hann inte duscha förrän sent eftersom jag var lite osäker på när Lovelias tåg skulle komma in. Det var försenat, så det blev ändringar. Jag väntade så jag kunde hämta henne först, och så mysigt att få kramas igen:) Hon har haft det så kul, fast de förlorade alla matcher utom en;) De hade varit på Liseberg och hon har åkt nåt som heter Atmosphere(?)…Europas högsta fritt fall….hon är galen. Och Helix. Och säkert allt annat med:)

Men de här messade hon i vår familjechat att hon åkt och alla syskon var mäkta imponerade.

Hon var så trött men kunde ändå inte sova, precis som det ska vara. Munnen har gått i ett  och helst ville hon berätta för Corrinda som ju vet exakt hur det är, eftersom hon varit där själv.

Nejmen, nu är håret hyfsat torrt så det bör gå att hoppa i säng utan att se ut som en rufstufs i morgon:)

Vi hörs såklart senare!

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. HelenaJ

  Ser att produkten säljs även på hälsokost och gymsidor pga bra protein och näring. Det står att det är frigående kycklingar men hittar ingenting om från vilket land. Behöver ju inte vara sämre för det. Praktiskt men själv klarar jag inte äta ex kött och fisk konserver eftersom det både doftar och ser ut som mat som min katt får. Vill se köttet/fågeln eller fisken när jag handlar och tillagar maten.

   1. HelenaJ

    Bästa inläggen ju. Alla får tycka och skriva. Just därför gillar jag bloggen😀 kan du inte ha en blogg träff så att man får prata med dig irl?

 2. Rebecka Svensson

  Smidigt med konserver men var kommer kycklingen ifrån? Hade aldrig köpt sådan… tycker det är hemskt tråkigt och ledsamt att djuruppfödning utomlands stödjs och dessutom görs reklam för på din sida. Vi har de högsta kraven på djurhållning i världen i Sverige o ska man äta kött (som jag tex inte kan klara mig utan) så tycker jag också att man ska köpa svenskt.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja så tycker du 🙂
   Jag har inga större problem med det, även om jag föredrar svenskt och ännu hellre närproducerat. Men mat är mat. Alla får ha sin åsikt och leva efter sina ideal, men man får lov att respektera andra också. Så tycker jag 🙂

  2. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Kopierar : kycklingbröst, av höns uppfödda i bergen i Zaragoza, Spanien, inlagd i solrosolja samt olivolja. . Frigående.
   Rent allmänt tror jag de flesta kycklingfabriker är lika kassa i sin djurhållning oavsett Sverige eller Spanien… men jag väljer ändå att äta både kyckling och ägg. Mitt val, mitt samvete.

  3. Pia

   Inte för att vara sån. Men lagstiftningen om kycklingar i sverige är bland de sämre. Vi har mycket mindre burar och sämre levnadsstandard. Därför är t.ex kycklingen på IKEA restaurangen från Tyskland, då kycklingen har det mycket bättre där.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing