AllmäntTräningVardag

Hämta i skolan, feta bilar och träna ute:)

Jag vill börja inlägget med : Jäklar vilket ljuvligt väder vi har!! Men det känns lite som att jag sagt det varje dag på sista tiden, så jag gör inte det:)

(men det ÄR ljuvligt!)

Mirka kom hit för våran insta-live, och idag bestämde vi oss för att sitta utomhus. Jag drog fram grillen som stöd för mobilen och så satte vi oss tillrätta. Hela luften var full av maskrosfjun som seglade runt, snacka om att hela trädgården kommer vara full av maskisar snart. Jag har inte sett en ena boll med fjun så var det kom ifrån vete sjutton. Janelle i andra änden av stan hade lika, så det är väl en sån dag. Vi satt i skuggan, men solen flyttar sig ju och efter en stund hamnade Mirka i solen, svettigt värre, men det är svårt att flytta på oss när vi väl pallat upp på ett sätt som funkar. Hon härdade ut, men jag tror att hon nog fick smörja med after sun ikväll.

Nästa vecka är vi i Danmark, så då kommer vi inte kunna sända mellan 12-13, vårt schema är tokspäckat ( det är en pressresa så vi bestämmer inte själva). Vi har dock för avsikt att försöka få till den på kvällen, och kanske även de andra dagarna:) Eventuellt blir det kortare snuttar, och eventuellt är det usel täckning och wi-fi så då blir det inget alls. Sist jag var i Danmark hade jag usel täckning, men nu har jag bytt leverantör. Vi har olika så något borde funka!

 

När vi snackat klart så åkte Mirka hemåt, medan jag tog Doris och hämtade Jamie.

Kolla vad mycket liljekonvaljeblad!

Snart slår de ut. Jag älskar doften av de här.

Jag har inga problem med liljekonvaljer, hyacinter, och sånt där som doftar starkt. Så länge det luktar gott gör det mig inget. Inte heller parfym eller after shave. Om det däremot luktar illa…då jäklar storknar jag:) Illa är avlopp, döda sniglar, hundbajs och sånt där som är läskigt på riktigt. Men det jag ville säga med det var att så snart de sagt ut så kommer jag plocka in massor:)

Jag band fast Doris i stuprännan på hörnet där alla andra binder fast sina hundar, och hon lade sig snyggt ner på marken. Jag sa att hon var duktig och fattade inte ett skit, när jag gick därifrån och hon inte sa ett pip. Normalt brukar hon skälla så hela skolan hör att vi är där. Jag misstänker att hon var varm och svettig och behövde en paus:) Sen skällde hon till några gånger, men inget tokliv. Najs:)

Jamie kan kombinationen till Jordans cykellås. Jag är så smart, och sifferblind;) att jag har köpt kombinationslås med fyra siffror till alla ungar. Sen bestämmer jag att deras kod är deras sista fyra siffror. På så vis kan jag alltid klura ut den, för ja, jag kan allas personnummer, och de lär sig sina  sista easypeasy:) Nu har Jamies lås tydligen försvunnit så de delar på Jordans, men då lär han sig hans siffror med.

Vi gick hemåt igen, och vid ett av de nyare husen, som är byggt på en styckad tomt för kanske nåt år sen, står en fet bil. Camaro. Inte lika skinande blank som den brukar vara, men det är ju pollen och damm. Man skulle kunna tro att i det här huset saknas det inte direkt pengar…och det är ju kul för dem:) Gissningsvis gick tomten på 1,5 – 2 miljoner, huset på 4, sen är det pool, garage och en nyplanterad tujahäck med plantor som är runt två meter höga. Och den här bilen plus minst en till lika fet, men mer SUVig:) Och eftersom man ser finfint in i huset när man går förbi, speciellt kvällstid, så kan man notera att det liksom inte är Ikea där inne:)

Nej, jag är inte avundsjuk på riktigt, möjligen på bilen då;) Det är trevligt för de som bor där, och man kan ju hoppas att de gör något gott för de som inte har det lika bra:D Är världsföräldrar och Valfaddrar tex.

Doris är ju jättenöjd över att stå still och vänta;)

Hemma igen så sprang hon och lade sig i skuggan, efter att ha skällt på hönorna på baksidan, och tagit ett varv runt huset för att kolla så allt var som det skulle.

Jamie och Jordan käkade lite mellis och jag stökade runt med vad det nu var.

Sen fick jag en strålande idé. Egentligen så har jag funderat på den i flera dagar men varit för lat för att göra det. Men eftersom vi inte hann till Friskis varken igår eller idag, så ville jag träna. De där 100 passen före midsommar är uppnåeliga:) Sist jag kollade var det typ 45 dagar kvar, och jag hade 38 pass kvar. Reggade på Friskis då, men sen har vi ju åkt slalom och gått milslånga promenader som räknas in så jo, det kan gå.

Måste bara komma ihåg att skriva upp lite mer noga.

Jag hojtade på killarna om de ville boxas, och det ville Jamie, så han drog på handskarna och jag mitzarna och så boxade han och jag höll emot. Jäkla tryck i de där små nävarna kan jag säga:)

När han ledsnade var jag varm och svettig och körde igång med tio intervaller a´ en minut med lite olika övningar, och vila 30 sekunder i planka i mellan. Gosh. Skitjobbigt:)

Jag pustade lite när de kvar klart och sen på det igen med burpees 30 sekunder och vila 15. I fem minuter. Det orkade jag inte alls. Helt slut!

Efter att ha fått ner pulsen och slutat flåsa som en blåsbälg så testade jag att hoppa jämfota upp på bänken vi har där. Syns på en av bilderna. Vanlig bänksitthöjd, vad nu det är, och den var aningens för ranglig;) Sist jag hoppade jämfota upp på något så ”högt” var i Norberg. Då hade vi inte värmt upp ordentligt, det var småkallt och regnade och jag drog på mig värsta ryggskottet. Det bara small till, så jag tror syrran hörde. Det var inte jättekul att ligga i tält sen;)

Jag har inte ens vågat testa, förrän nu. Och det gick ju utmärkt:) Av bara farten hoppad jag upp och ner en 20-25 gånger, ja med paus i mellan. Det är kul att hoppa, men jobbigt.

För att göra nåt som avslutning så hämtade jag hopprepet, men orkade inte alls, så det var bara att lägga ner. Fick till en 45 hopp i rad kanske, som max, sen slog jag hopprepet i rumpan på mig själv;) så det snärtade rejält. Aooouch.

Det var varmt som tusan, vindstilla och kvavt, så det var extra jobbigt, men kändes å andra sidan extra bra efteråt.

Minus övre låret där jag snärtade repet;)

Låg kvar här en lång stund och andades innan jag reste på mig, blev yr som sjutton, (mitt blodtryck är lågt,) och sen masade jag mig in för att laga mat.

Bara delar av familjen var hemma och åt, men övriga droppade in allt eftersom. Jag skuttade in i duschen, sen gjorde jag mig i ordning för att gå på en me&i visning hos Jenny. Mötte upp syrran och Janelle, och vi snackade och hade det trevligt förutom att vi kollade kläder. Jenny var Janelles lärare på mellanstadiet, så det är så kul att världen är mindre än man tror. Idag fick hon en jättefin filt med Nalle Puh på av Jenny, som hon inte längre har användning av, så här recyklar vi:)

 

Hemma igen så var det röj och byta plats på tvätten i maskinerna innan jag hamnade i soffan, och nu ska jag resa mig och förpassa mig själv till sängen:)

Vi hörs i morgon igen, natti natti 🙂

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Va?? Ett- det är inte min granne. Två- är det fult/fel att tjäna pengar ?
      Vad exakt är fult i att jag tycker bilen är snygg, och är lite småavis på deras ekonomi?? Med stor betoning på LITE;) Jag kan omöjligt tycka att jag gjorde något fel, men så här är det alltid?Nån blir kränkt å nån annans vägnar..
      För att förtydliga – jag är glad för deras skull! Det är väl skitnajs att ha bra ekonomi och dessutom ha vett att njuta av den;) Men bilen alltså … den vill jag ha ??

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Precis, du fattar:) Jag har mitt liv, jag har valt det alldeles själv, tja nästan då;) och med valet att skaffa nio barn och vara hemma med dem tills de börjar skolan så ingår en ekonomi som inte tillåter Camaros och det är helt okej 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting