Okategoriserade

Myggjävlar och trädgård

God morgon 🙂

Eller lunch om det passar bättre?

Jag sover med gott samvete vidare efter att kidsen gått till skolan för som jag stökar på just nu. Måste få vila nångång 😉

Hela dagarna spenderas i trädgården, igår uppflugen i ena äppelträdet som sågades ner till 80%?

The way real women works, handsåg och friklättring. Givetvis utan säkerhetslina, thats for pussys?

Eller de som klättrar högt på riktigt 😉

Varför såga ner det? Jo, för att alla äpplen växer tio meter upp i luften, och enda gången man ser dem är som mosig fallfrukt som mördarsniglarna kalasar på. Vi totalkapade ett träd i vårt förra hus, vi ville inte ha det kvar men sparade mindre än på detta för att kunna sätta en klättergrej i det. Den som ligger på marken, numera tippen.

Det trädet tog sig och blev ljuvligt, med goda äpplen och det mådde kanon. Min tanke är att antingen så dör det, eller så blir det bra:)

Det spelar ingen roll vilket 😉 Dör det blir det ljusare, överlever det når vi frukten.

Egentligen skulle det sågats av ännu längre ner, men jag var helt jäkla slut i armarna. Nypet i händerna är så trött att jag fick be Patricia om hjälp för att skruva av korken på mjölken i morse 🙂

Ni ser ju hur ljust det blev! Min tomt får plötsligt massa sol.

Och ja förresten jag vet att det är fel tid att beskära äppelträd. Men det här är mer av en amputation 🙂

Idag jobbade inte bästa killen på tippen men första vändan var det helt tomt, bara att köra fram. Jag kör med släpkärra utan problem, kopplar av och på och sådär, men backa..? Det är fan svårt alltså. Jag vet hur man ska göra men det blir ändå fel. Oftast kan man ta ett extra varv i stället. Jag ska lära mig vid tillfälle, handlar ju bara om att öva:)

Jag vill ha ett eget släp, stort med grindar. Om nån inte vill ha sitt, eller behöver nånstans att förvara det så kan ni tänka på mig;) Nu får jag låna Anna och Lasses när jag behöver ❤️

En lunch..

Ett tag när jag satt där uppflugen i trädet med solen gassande och sågade så svetten lackade, på riktigt alltså, kom Patricia och sa att det var 30 grader varmt. Okey kanske därför det var så överjävligt jobbigt då? När jag klättrade ner var mina byxor helt genomvåta. Såg ut som jag hällt en hink vatten över dem och kissat på mig. Satt som klistrade och det var bara att gå in och byta allt in på bara kroppen. Underkläderna var så blöta att det hade gått att vrida ut dem… lökigt !!

Nästa gång jag ska köpa en stege kan nån komma ihåg att säga åt mig att ta en med platta steg? Min är gammal i metall och runda stegpinnar. Det gör så ont i fötterna!!

.

Myggen sen då.. jomen ja, det kliar. Skitmycket.

Ni sa allergitablett och tack!! Det funkade;)

Så piller och alsolgel och man överlever i alla fall. Tur man inte är överkänslig ?

Fast mellan varven kliar det så jag blir tokig och det ser ju smittsamt ut;)

Nu ska dag fyra inledas, sen får det vara nog:)

Hörs senare !!

Kommentarer

  1. familjenannorlunda

   Andas. Den för texten är där i 1,5 sekunder:) Filmen kan tryckas bort. Eller kollas på:)
   Reklamen kan inte jag styra över alls, men den är min enda nästan fasta inkomst från bloggen, och även om den inte är stor så är den viktig för mig. Jag får be er ha överseende helt enkelt. Det går att ladda ner adblockers eller så bara andas man och väntar den där dryga sekunden:)
   Jag är inte på Loppi längre utan ligger på en portal under Cure, Här har vi alla ungefär lika med reklam och kan alltså inte styra över den.

 1. m

  Lite sent nu när du börjar bli klar. men en fogsvans är inte bästa sågen för detta. En bågsåg, grensåg, japansk såg….det blir lättare då 🙂

  1. familjenannorlunda

   Har andra sågar, men fogsvansen hade bästa bettet:) Och var Enklast att hantera med en hand uppe i trädet 🙂
   Jag drömde dock om en fin liten motorsåg ??

 2. Camilla,10 barnsmamma vid 33

  Duktiga ni varit med trädet?
  Vi gjorde så med en väldigt stor buske,sågade ner så mycket vi kunde o det var bara pinnar kvar.
  Alla bara sa att ni har haft död på den ,den kommer aldrig växa upp,man ska inte klippa buskar så långt ner.?
  Tänkte att ja då får den dö då .
  Sommaren efter hände inte mycket o jag började tro dom men sommaren efter det började den ta sig o jäklar va den blommade sen ?

 3. Gamlan

  Vilken kämpe du är !! Det hade kanske varit snällare mot dig om du skaffat en liten bågsåg (brukar vara röda eller gulorangea ),det är lättare än med fogsvans !! Prestationen alltså ännu mera beundransvärd !!
  Håller med dig ,en lättmetallstege med fyrkantiga steg är bra mycket skönare att stå på och säkrare (köp en som går att förlänga )
  Jag fick för längesedan lära mig att backa med släp genom att hålla med båda händerna nertill på ratten och vrida mot höger om släpet ska åt höger och tvärtom . Funkar ganska bra med lite småjusteringar !!
  Lycka till med skrivandet !!

 4. Veronica

  Håller med Caroline.
  Hur ska man lyckas om man inte vågar misslyckas.
  Detta med att det är fel tid att ansa träd är inte helt riktigt, de brukar säga m j j, dvs maj, juni, juli. Du har också vågat ansa ordentligt, och öppnat upp i kronan så ljuset kommer ner i hela trädet.
  Förstår om du inte orkar nu efter allt slit i värmen (ingen är mer än människa). Men det är ju också bra att se hur det blir innan man kapar mer.
  ÄR SÅ IMPONERAD AV DIG:
  Du fixa nio barn med allt det medför, fixa hus, studera, ekonomi mm
  Glöm inte att försöka få egen tid och vårda och ta hand om dig själv.
  Kram

 5. Caroline

  Jag är så imponerad av dig, Carola! Finns det nåt du inte klarar av?

  Jag tänker på ett Pippi/Astrid Lindgren citat: ”Det har jag aldrig gjort så det klarar jag säkert”.
  (Eller nåt liknande.) Så upplever jag som bloggläsare dig. Du fixar allt och räds inte att ge dig på sånt som du inte testat förut. Heja dig! Du är en förebild ???

  1. familjenannorlunda

   Tack ❤️❤️ just det citatet är något jag ofta tänker på. Man måste ju testa för att veta om man kan eller inte, ibland går det käpprätt åt skogen men ofta kan man ju:)
   Resultatet blir dock ofta inte riktigt lika bra som man tänkte sig ? Men okey:)
   Tack snälla du ??

  2. Amanda

   Håller också med! Wow Du är min förebild ? you go girl?????
   bra citat, så ska jag försöka tänka oftare!??

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing