FamiljegrejorUtflykt

Familjekväll på Exploria Center:)

Innehåller reklam för Exploria Center

.

För nästan precis ett år sen (och några dagar) så var vi på Exploria Centers invigning. Det ligger i Norsborg, Stockholm, så det är ju en bit att åka för oss. Men, barnen har tjatat om att få åka dit igen för de älskade det. Jag med:)

Det är ett stort superfint lekland, som även har brandskola, dinosaurieland, trafikskola och olika teatershower. Det finns en alldeles ny trampolinpark, och en trappa ner finns aktiviteter för de lite större – bowling, lasergame, go-cart, shuffleboard, och sådana där interaktiva grejor så man exempelvis kan skjuta med gevär.

Man kan ha olika företagsevent och barnkalas. Det finns flera jättefina lokaler för event tex detta ♥

De är superbäst på att sy ihop specialpaket för olika grupper, bara att kontakta dem.

Men, vi ville ha en helt vanlig Familjekväll:)

Vi höll på ett tag med att bolla datum mellan oss innan vi fick till den 8 juni. Alla utom Robban var med, för han  var tvungen att göra annat. Vi blev tretton stycken:) Syrran jobbar i Solna så hon åkte direkt och jag och Patricias Simon körde varsin bil hemifrån oss. Vi startade i GOD tid hemifrån. Men vad hjälper det;)? Nästintill totalstopp i trafiken. Men skjut mig. Jag som krypkört runt i Stockholm dagen innan fick nu göra samma lika igen. Janelle som var min kartläsare fick messa Madeleine som var vår kontakt och be om ursäkt men vi var sena:/

Jag får myrkryp i hela kroppen av att bli sen, men hon svarade att det var lugnt. Ta det lugnt bara:)

Ja, det är ju bara att gilla läget, men jag svor en hel del över trafiken innan vi äntligen rullade in på parkeringen. Whihooooo:)

Nu kör vi! Kalasrummet Superhjältar. Passade oss tyckte vi:)

Vi började med att gå på toa och sen kastade vi oss direkt ut i leklandet. Vi var där en fredag och då har leklandet öppet ända till 22, och aktivitetscentret till midnatt. Det gillar jag, och det var väldigt lugnt och skönt. Det här leklandet är snyggare än många andra jag sett:) Dels rent och fräscht som tusan, men även utformningen. Älskar den här vintriga delen:)

Här är utanför kalasrummen.

Vi kastade oss med liv och lust in i en kamp på liv och död, för i den här familjen så är vinnarskallarna många:) Vi sköt bollar på varandra, lite oklart vilka lag vi var, mer alla mot alla och så teamade man ihop sig med nån som just då var lämplig.

Syrran 😉 ”Kill em all!!”

Janelle höll sig på sidan, hon är i v 30 och kunde inte riktigt krypa runt och plocka upp bollar och härja runt i labyrinterna, men hon hejade ivrigt på. Efter pinsamt kort stund var man både genomsvettig och andfådd så lungorna skrek;)

Vi körde på en lång stund till innan vi gick vidare för att hoppa i Trampolinparken. Den fanns inte för ett år sen, så det var väldigt nyfikna barn som skuttade in. Mina ungar bor ju på studsmattorna hela somrarna, men att få hoppa ner i skumgummi är extra kul. De voltar och skruvar och jag står bredvid och bara gapar över deras fenomenala kroppskontroll. Riktigt så bra har ju inte direkt jag…:)

Ja, det fanns en trapets. Den satt ungefär hundra meter ovanför foampiten. Minst alltså:) Tror ni att jag vågade svinga mig ut? Jag har gjort en liten video där ni ser svaret:) Den kommer i slutet.

Och även lite av kidsens coola trix finns med där.

Att studsa på trampoliner, och hoppa ner i skumgummi är jobbigt. Men, att ta sig UPP ur skumgummigropen är ett mission impossible:D Haha, det är så jobbigt! Givetvis bara för baktunga mammor, kidsen kilar upp som om de gick på vatten.

Det finns även en trampolin som heter The Wall. Man kan studsa upp och sätta sig på avsatserna. Mattan var sådär proffsig och studsen var helt makalös. Jag höll på att aldrig kunna komma av den;) Kidsen…jamen vad tror ni? De hoppade såklart som stengetter här:) Med.

Så var det dags att äta och det finns flera ställen att göra det på, restaurangen Wild West, Pinchos eller café. Vi valde cafèet:)

”Sätt er ner så får jag ta en bild!” Kolla Jamie;)

Barnen beställde kebabtallrikar och hamburgare, medan jag, syrran och några av de äldre valde halloumiwrap. Allt var riktigt riktigt gott. Tillagat med kärlek:) Jag avskyr käk som nån bara rafsat ihop, en burgare som liksom bara är ihopslängd och lutar som tornet i Pisa. Men här var det både gott och serverades på riktiga tallrikar:)

Halloumiwrapen:)

Pommesen var svingod! Kebaben var en av de bästa ungarna ätit så det är väldigt bra betyg.

Och även om Jamie ser filurig ut så var hans burgare mycket god:)

 

Rätt vad det var så kom barnen med en present. Till MIG:) Det var den försenade Mors Dagspresenten ♥ Åhhhhhh!

Fina fina ungar ♥ den står nu på tavelhyllan i hallen så jag ser den varje gång jag går förbi, ungefär tusen gånger varje dag:)

Ja Jamie var och sprang nånstans, men fatta vad rik jag är med den här skaran:) Plus två då.♥ Och deras respektive, såklart. Och snart ett barnbarn:) Whoooow.

Efter att vi ätit så gick vi vidare till Aktiviteterna. Det är lite halvskum belysning här, och man får en känsla av att man är utomlands en skön kväll. Fontänen porlar och alla fasader och bord bara inbjuder till att sätta sig och dricka kaffe:) Eller jobba medan barnen leker, för det är lugnt här lite utanför leklandet.

Aktiviteterna är en trappa ner, och där har de även en uteservering. Här satt det flera gäng när vi lämnade, såg supermysig ut.

Vi skulle spela lasergame och köra gocart, men det finns även bowling, biljard, shuffleboard och olika interaktiva saker.

Bowlingbanorna uppifrån:)

Det är svårt att visa på bilderna, men det ÄR SÅ FINT HÄR! Allvarligt alltså. Dekorationerna är fina eller helt galna som en rosa flamingo:) Underbart!

Först körde vi lasergame. Det går ju inte att fota där inne, men en gruppbild måste man ha. Jag fattar inte riktigt hur man ska göra tror jag, jag siktar och skjuter och ibland träffar man ibland inte;) Det är sjukt svettigt, riktigt jobbigt både fysiskt och psykiskt.

Jag var näst bäst i mitt lag:)

Kan bero på att det var Simon (Patricias) jag, Novalie, Jordan och Jamie. Och Novalie blev sur för att det inte gick bra;) Men vad sjutton, näst bäst är näst bäst..eller hur?;)

Barnkalas med lasergame är verkligen en hit:)

Sen gick vi på Go-carten. Jamie vågade inte köra, men testade bilen utanför.

De här rackarna går snabbt, man kan skrämma upp dem i 50km/h. Det är ruggigt fort när man sitter så nära marken, men alltså det är så roligt! Så här snabbt går det:) Man ser bara baken.

Haha:)

Trixie.

 

Jag fick komma in och fota på själva banan:) Alltså i skydd bakom kanterna, men jäklar vad det lät. Däckskrik får en annan betydelse när man står precis intill. Här precis efter hårnålskurvan som skiljer agnarna från vetet;)

Och vet ni då? Inga brutna fingrar:)

Marcus bakom mig blev effektiv blockad av mig, jag såg honom inte alls bakom mig, hjälmen är syninskränkande;) Till sist lyckades han komma förbi och jag bara ”Vaaa??? Var du där??”

Go-cart är något hel familjen tycker är vansinnigt roligt så det står alltid högt upp på önskelistan när vi ska göra något kul ihop:) Vi har en bana i Uppsala men se den duger icke, de vill åka på Exploria:)

Även från detta filmade jag, titta på den om ni vill, den är inte så lång.

Till sist var det dags att gå hem, och Jamie var ganska trött:)

Han låtsassover:)

Hemfärden gick på ett kick, ungarna sov och jag fick köra i ensamt majestät, att köra sena kvällar/nätter har stan fördelar, speciellt så här års när det är ljust.

.

Jag hittade lite bilder från förra gången vi var här, då var den stora utmaningen att ta sig upp för den här:)

Och de minsta barnen gick Brandmannaskola:) Amen kolla Jamie ♥

Och höll på att bli dinosauriemat;) Dinosaurielandet är jättefint, och har man barn som är intresserade av det så rekommenderar jag det verkligen.

Jag och familjen tackar för en superhärlig kväll på Exploria Center!!

Funderar ni på barnkalas, event eller bara att åka och leka i leklandet, så åk hit! Världens trevligaste personal dessutom, förutom att det är ett kanonkul ställe för hela familjen:)

Filmen är kanske inte den bästa, men det var länge sen jag klippte ihop något, skyller på det:)

Notera gärna att jag får en isländsk vulkan för att våga hoppa, haha.

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting