DanmarkOkategoriseradePressresaResa

Danmark 3 ♥Helenekilde Badehotel ♥

Vi fortsätter i vackra Danmark, på den danska rivieran:)

När vi lämnade Kulturhamnen så styrde vi kosan mot Tisvildeleje. Ja försök säga det ni:) Jag lovar att det går bättre om ni säger det högt med den bästa danska dialekt ni kan åstadkomma – Tissviiilldeelaejää :=)

Där ligger ett vackert badhotel som heter Helenekilde badehotel.

Vi blev väl mottagna och fick våra rum direkt. Hela det här stället andades lugn och ro. Frid.

Mitt rum var stort, större än både Mirkas och Malins 🙂 Haha. Jag hade en utgång till en stor terass, förvisso delad med andra rum men det gjorde ju inget.

Älskar svart-vitt golv. Det är så himla fint!Att få ta av sig skorna var ljuvligt. Och att bara få vara ensam en stund var energigivande. Vi skulle samlas för middag rätt snart, men vi hann blaska av oss och fräscha upp oss. Och byta skor:)

Min utsikt från altanen. Kan man få bo kvar här?

Vi samlades nere i receptionen och fick en liten rundtur på det här ljuvliga lilla hotellet som är från början av 1900-talet. Hotellet ägs av familjen Kolpin/Kölpin. Ska vara ett o med streck igenom men mitt tangentbord har inget sånt;) Alexander Kölpin var en kunglig balettdansör, så det finns anor här.

Återigen hittade jag fantastiska strömbrytare

Det här badehotellet är familjärt. Jag tror att det från allra första början var familjens sommarhus, och jag fick bara bilder av Madicken och Junibacken i huvudet var vi än gick:) Så lantligt, charmigt, sekelskifteshärligt.

Varsågod, bara att slå sig ner och känna sig som hemma.

Ett stort fång liljor var ett fint blickfång.Vi fick ett varsitt glas champagne.

Fina Mirka och Malin

Baksidan eller snarare havssidan av hotellet. Visst är det vackert?

Utsikten ner över havet går ju inte av för hackor. Det var ordentligt brant ner:)

Här vill man inte rulla ner.

Det här paret satt här på bänken när vi kom trampades med vår lilla grupp om tio personer. Vi stod och fotade och snackade och så insåg vi att han satt och läste poesi för henne. ”Trams och fjant” tänkte jag som är så oromantiskt som man kan bli;)

Vi hade minsann klampat rakt in i ett frieri 🙂

Hon sade JA:)

Om nån skulle fria till mig, vilket i och för sig inte förefaller sig speciellt troligt;) så undanber jag mig poesin. Jag skulle nog mest bara sucka, vrida på mig och fundera på något roligare, som att tvätta eller dammsuga;) Poesi och jag är icke kompatibla:)

Men det var väldigt charmigt. De åt sedan middag precis intill oss och såg lyckliga ut. De kanske kommer hit och har sim bröllopsfest? Helenkilde hyr ut till olika tillställningar, och att få hålla fest här vore ju drömmen.

Vi satte oss till bords och serverades en magnifik middag. Det går ju inte att beskriva mat i ord, i alla fall kan inte jag det, men om jag säger att det var supergott, så är vi i alla fall i närheten:) Och vackert för ögat med.

Förrätt och varmrätt. 

Övriga gäster på hotellet satt precis som vi helst ute och njöt av den vackra kvällen. Det var totalt vindstilla och varmt och härligt.

Skååååååål:)

Efterätt. Den hade  bara ett enda fel…och det var att den var för god:)  Rabarber är så fräscht och gott och så lite knaperiknus till det:)

Vi satt och pratade. Och snackade. Och skrattade. Solen vandrade över himlen, och den färgades i olika färger och ljus. Det blev bara vackrare och vackrare. En helt magisk afton.

Solnedgång över havet är svårslaget!

När vi till sist kände oss klara så tog vi en liten tur ner till havet för att känna på vattnet. Mirka och Malin återskapar det romantiska paret. Vem gjorde det bäst;)?

Så vackert, men här nere var det mygg. Vi slogs en stund med dem.

Det var det värt, för att bara få stå här nere på stranden och ta in allt detta vackra var som balsam för själen. Om man är lite orolig i kroppen och/eller knoppen så kan jag inte tänka mig så många saker som lugnar mer än ett hav och en strand.

Vi avrundade vår kväll och efter en dusch var det härligt att få krypa ner i den mysiga sängen. Jag somnade som en stock. Dagen hade varit lång, innehållsrik och alldeles…alldeles …underbar:)

Jag öppnade mitt fönster på vid gavel, chansade på att myggen inte skulle hitta in och det funkade. Däremot kom det folk, jag tror det var hotellets anställda som dels plockade i ordning och dels tror jag det kom varor. Jag fattade ju inte ett ord av vad de sa, men vaggades fint till sömns av rösterna:) Jag sover så himla gott till sådana ljud. Ja, kanske är jag knäpp, men det underlättar helt klart att inte behöva ha det knäpptyst runt sig.

Efter en god natts sömn så vaknade jag av telefonen som ringde, ett FaceTime samtal från Corrinda. Klockan var inte ens halv sju och jag svarade yrvaket. Höll på att ramla ur sängen av chocken av att se mitt sömnsvullna nylle på skärmen och försökte minimera det genom att knö ner hakan i kudden:)

Novalie fyllde år, och jag hade bett dem ringa mig så jag fick  vara med på ett hörn, så nu fick jag följa med ner till henne. Jag avstod från att sjunga;) men stämde in i Hurra-ropen. Jag hade köpt ett linne och ett par shorts till henne, shortsen var kakigröna och jag var osäker på hur de skulle tas emot. Hennes ansiktsuttryck visade med all önskvärd tydlighet att jag valt rätt:)

När hon öppnat sina paket och jag pratat lite med henne så lade vi på. Jag somnade om en halvtimme:)

När man vaknar och rummet badar i morgonsolens ljus som silas igenom gardinerna…det är så nära det går att komma att det faktiskt är trevligt att vakna:)

Men fatta vilken plats, att ligga mitt i den här sängen och vräka sig, det har nog aldrig hänt att jag haft så här stor plats:)

Jag är ju snabb som en iller på morgnarna, och efter att ha gjort mig klar och packat väskan och suttit och surfat lite så var klockan nästan dags att träffa övriga, vi hade bestämt en tid.(kommer inte ihåg när) Men, de där två morgonpigga galningarna satt ju redan nere i lobbyn och bloggade/surfade!!

Haha. Men sov när man har chansen. Nope:)

Frukosten öppnade och det var bara att ta för sig av godsakerna. Det fanns croissanter, mitt betyg på om en frulle är bra eller inte:)

Och färsk frukt. Jag äter det aldrig hemma, men det är verkligen supergott på morgonen.

Givetvis satte vi oss ute. Den här frukosten kommer jag sent att glömma. God, vacker utsikt, trevligt hotell, underbar personal och ett fantastiskt sällskap♥

Gott kaffe dessutom. Jag är inte jättestor i maten direkt på morgonen, men när man kan sitta länge och snacka och äta så går det i:)

Jag måste ha yoghurt/fil/kvarg:)

Men ni ser ju. Jag är helt kär i det här stället.

Helenekilde badehotel , lägg det på minnet om ni ska hitåt.

Nu hann vi inte utforska omgivningarna, men det måste vara helt magiskt vackert att promenera längs stranden eller inne i den lilla staden. Så vackert!

Med en sån här start på dagen kan resten bara fortsätta i samma stil, och det gjorde det verkligen:)

Jag återkommer om det snart.

Tills dess – allt gott:)

Kommentarer

  1. M

    Ser jättehärligt ut.
    Synd att du inte beskriver maten mer, var det fisk t ex? Till både förätt och varmrätt ?
    Efterrätten såg gudomligt god ut.
    Jag kommer ju aldrig nånsin mer att semestra i Danmark om sommaren men hotellet kanske har öppet vintertid?
    Sen en liten ”pekpinne” eller en fråga.
    Du som går skrivarkurs, är det inte lite övertydligt att skriva att ni ”satt och pratade. Och snackade” ? ?
    Eller är prata och snacka olika saker.
    Skriver inte av elakhet utan bara för att jag reagerade på de

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag går kurser i att skriva kreativt, inte korrekt eller akademiskt 🙂
      När jag skriver ”vi satt och pratade, och snackade …”
      Så kunde jag lika gärna skriva ” vi satt och pratade och pratade ..,” men det är roligare att byta ord:) Det är en upprepning och ett förtydligande om hur jäkla mkt vi babblade. Helt enkelt 🙂
      Tror hotellet har öppet året om men blir nyfiken på varför du inte vill semestra där på sommaren ? Danmark kanske är fantastisk även vintertid iofs 🙂
      Bara nyfiken !!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting