OkategoriseradeShoppingUtflykt

Lekland och solskyddskläder:)

Innehåller reklamlänk för MEDS

.

Sådärja. Ännu en idiottripp till Stockholm som tog hundra år i stället för en timme…. Skjut mig.

Hur kan det vara så förbannat mycket trafik i Stockholm??? Funkar inte bussar och tunnelbana på ett vettigt sätt? Eller vill man inte åka kommunalt ? Varför i så fall?

Jag vill minnas att flera kursare till  mig klagat som fan på lokaltrafiken, att det tar mkt längre tid att åka så än att köa med bilen… ? Hur är det möjligt att man i så fall inte fixar det, hur svårt kan det vara liksom? Med tanke på Uppsalas eminenta  idiotbusslinjer så vet jag iofs att det kan vara snudd på omöjligt…;) Här vill de efterlikna nån slags London underground och har gjort röda, gröna och gula linjer, och en jäkla ringled runt hela stan som ingen blir glad av. För min del är det toppen om bussen går när den ska, dit man vill:) Uppsala är inte så stort.

Fan, man borde helt klart bli nån slags logistikmänniska eftersom man sitter inne på alla vettiga lösningar:)

Jaja. Vi ägnade hur lång tid som helst åt att köra på ettan, och ibland tvåan….när jag efter en timme fick växla upp på trean så jublade jag högt:) Bara för att sen få växla ner igen. Gosh.

Samma väg som på hemvägen tog 21 minuter tog över en timme dit.

Vi kom fram utan en enda felkörning, det är i alla fall bra:) Leklandet ligger i Länna, Skogås, Huddinge. Helt fel sida av stan för oss men det är alltid kul med små(eller långa) utflykter.

Det var fint, rent och snyggt med massa folk överallt. Jag var bara stressad och hungrig:) Jag hade med de fyra minsta- Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie och efter att de lekt en stund så gick vi och käkade. Jag kan inte med bästa vilja i världen säga att det är hög klass på käket på just något lekland men det gör jobbet:D Burgare till tre ungar, korv till en och så en toast till  mig.

Sen röjde de på igen. Jag och Jordan körde airhockey, det är riktigt riktigt roligt:)

Rutschkanor är kul!

Jag som skulle röja runt jag med hade en väska jag släpade på så jag gjorde inte ett dugg:) Mer än sprang på tid mot barnen:) Intervallträning är effektivt så tre gånger tio meter räcker….typ;) Kanske ska köra mot dem i skogen här hemma, de är snabba som geparder. Och lika uthålliga;) Precis som mig..

Vi hade kul. Det var väldigt trevligt:)

Sen åkte vi hem, och det tog ingen tid, man fick köra på fyran som minst och jag körde rätt hela tiden. Ibland är det roligare än annars att köra bil.

Men… så många gånger nu som jag kört i halv storm! Fy fan vad jobbigt det är när bilen tar vind och driver iväg åt sidan, eller får kast. Min bil är ganska stor, men inte jättetung så den är ett finfint vindfång. Min gamla buss var ännu större men vägde ju betydligt mer så där märkte jag det inte ens. Med den här är det högst kännbart. Hu! Hela vägen till Norberg sist var det så och jag hade så ont i armarna sen. Idag var det hemskt. Men vi kom hem utan besvär, och hann precis in innan regnet dundrade in med full styrka. Skönt att slippa det i alla fall.

 

 

Sen måste jag tipsa er med lite mindre barn, mellan 0-7(ish) om en helt makalös bra rea:)

Jag surfade in på MEDS och beställde lite värktabletter och såg att de hade solskyddskläder för en spottstyver. Den här dräkten för tjejer, eller killar som gillar rosa och volanger:)

Fanns i en blå variant med. Och den här till småkillarna

Jag älskar solskyddskläder, men ju större de blir ju svårare är det att hitta, speciellt om man vill ha lite roligare. De här kläderna ger 98%skydd mot UV-strålar, utan att man behöver smörja på massa på huden. Det finns bikinin och badbrallor med, som de röda ovan, men jag är mest ute efter tröjor. Jamie hade en hel dräkt som han älskade, och övriga har haft tröjor. Jag har haft dem mestadels på stranden när de badat, men även annars. Allra helst de här var ju fina.

De kostar i normala fall strax över 400kr, nu runt 180kr så klipp till!!

Jag kan lova att ni kommer bli fast:)

Nu ska jag vädra ur mitt sovrum, det är varmt och svettigt som tusan där, ungarna stänger in sig när de spelar dator. Sen sova, om ett tag:)

Natti natti

 

Kommentarer

  1. Josefin

    Pendlar sthlm till uppsala, med bil. Nått jag saknar är att kunna som med SL köpa 48 timmars/tredagars biljetter. Om jag vill pendla med tåg ibland å inte alltid bil (vi samåker) vill jag ju inte köpa månadskort… och en dag tur å retur med pendeln är 220 kr…. för en dag. Plus allt jäääääääävla strul. Har liksom deo å extratrosor på jobbet pga vet ju inte om jag kommer hem ifall det skiter sig, som för några veckor sedan när pendeln inte gick å de inte satte in några bussar……

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tja för att det är så det känns? Finns ju andra varianter på samma citat, både grövre och mildare men jag gillar Skjut mig. 🙂
      Jag är nu en gång för alla inte speciellt PK eller har några issues med att vare sig svära eller använda talspråk. Så här skriver jag:)

  2. Mili

    Ja, det är för jävligt i Stockholms biltrafik i rusningstid. Tyvärr så finns det egentligen bara en genomfartsled förbi Stockholm (E4, Essingeleden) och där kör ju alla som ska passera Stockholm, dvs inte bara stockholmare, utan alla utländska lastbilar (med dåliga däck och vid halka orsakar trafikkaos), turister med husbilar, biltrafik från alla färjor från Stockholms hamnar, utomsocknes bilburna besökare mfl. Och alla stockholmare som av någon anledning inte kan/ vill åka kommunalt. Många arbetar ob-tider och då är det inte givet att det går att åka med kollektivtrafiken. T.ex. min sambo som jobbar på andra sidan stan från där vi bor och börjar kl 6.30. Första tåget på morgonen går för sent för att han ska hinna, då skulle han komma en kvart för sent varje dag eller behöva ta nattbussen och åka runt hela Stockholm halva natten. På morgonen går det dessutom jättesmidigt att åka bil genom stan, ingen trafik, men på eftermiddagen sitter han precis som halva Sthlm på Essingeleden och köar. Inte för att han vill, utan för att han måste. Alternativet är att han byter jobb eller att vi flyttar (vilket skulle innebära att jag istället skulle få åka genom stan :-o) I Sthlms län bor över 2,3 miljoner människor och de flesta av dem måste på olika sätt förflytta sig från A till B till C osv. Det är inte en lätt logistik att hålla reda på, speciellt som befolkningsmängden ökar hela tiden. Med tanke på det så tycker jag väl att kollektivtrafiken faktiskt fungerar ganska ok. Har bott i en lite mindre stad, eller rättare sagt två mil utanför en mindre stad ett tag, och där fanns knappt några alternativ till bil. Ett par bussturer på morgonen och ett par på eftermiddagen/kvällen in till staden, vilket räckte till om man bara skulle till och från skolan eller jobbet och började/slutade samma tid som alla andra, dvs mellan 7-9 och 15-17. Annars var det ganska kört. Vi var helt beroende av två bilar då, kvällarna och helgerna gick till att skjutsa barn till och från kompisar och aktiviteter. Nu, i Storstockholm, kan de åka själva, inget skjutsande. Vi kommer heller inte behöva investera i moped/A-traktor/moppebil som vi nästan hade varit tvungna till i den mindre staden. Annars hade barnen/tonåringarna inte kunnat åka någonstans utan skjuts. För 1500kr har en skolungdom tillgång till hela Storstockholms kollektivtrafik dygnet runt under hela höstterminen. Det tycker jag är prisvärt och bra. Man behöver sällan vänta mer än en halvtimme på nästa avgång. Jämför det med den mindre staden där du kunde få vänta flera timmar om du missade en buss. Och ja, vintern ställer till det ÄVEN utanför Stockholm, ofta fick vi vänta länge på bussen pga oplogade vägar och halka i den mindre staden som, hör och häpna, ligger norr om Stockholm…

  3. Karin

    Förstår att du tycker det är obegripligt att folk inte åker kommunalt för det gör väl du hela tiden själv, eller? Har snarare uppfattat dig som en av de mer frekventa bilåkarna. Hur var det med glashuset :))

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej jag åker sällan kommunalt men jag kör sällan i rusningstrafik:) Jag skulle storkna av att sitta i sådana här köer varje dag det är så oproduktivt.. Finns inget val så måste man ju det är inget snack om det. Jag tar bilen hela tiden för att en sträcka som tar en kvart med bil tar över en timme med buss ink byten som måste till nästan överallt dit jag ska. Om det är lika i Stockholm fattar väl jag med att man tar bil, men jag trodde deras tunnelbana underlättade väldigt mkt.
      Jag kan bara säga som så att om jag hade valet att sitta i egen bil och köa eller kommunalt så valde jag kommunalt direkt, så kan man sova, läsa eller surfa 🙂
      Men funkar det inte… nä vad ska man göra?

      1. Karin

        Fast om du tycker att det är mycket byten i Uppsala så är det inget emot Sthlm om det inte t ex är samma t-banelinje. Det finns även ngt som heter cykel… funkar utmärkt i Uppsala och miljövänligt.

        1. K

          Hur tänker du? Att Carola ska cykla med barnen inom Uppsala? Jag ser en rätt dålig trafiksituation o de flesta städer. Stockholm har ju blivit som en krigszon, uppsprängt och byggen överallt. Infrastrukturen hänger inte med.

        2. Profilbild
          familjenannorlunda

          Angående cykel… jag bor lite för knöligt till för att det ska vara optimalt. Ska jag träna tex så är det till ett av Friskis där jag ofta är – 12km. Det tar för lång tid. Samma med att handla, jag köper ju inte direkt en liter mjölk och en limpa;)
          Svårt att ta det på cykel då faktiskt. Och så lägger vi till alla galna studenter som
          cyklar centralt och man känner spontant att det är säkrare att köra bil?
          För att ha en hållbar logistik så behöver jag ta bilen. Ibland är det ren slöhet såklart, men som sagt , ytterst sällan bidrar jag till rusningstrafiksköerna.
          Men visst är cykel suveränt på alla sätt:)

  4. Ella

    Bor i Uppsala och jobbar i Stockholm, och kollektivtrafiken är Så mycket bättre här än i Stockholm. Den suger här också förvisso, men det finns olika grader av värdelöshet. 😉 Men ja, det är min åsikt. Sen kanske den varierar i olika delar av stan iofs.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Den funkar ju helt ok, men de lägger ner miljoner på att göra om och så blir det mkt sämre för många..? De nya linjerna är ju katastrof i många fall, håller helt med dig.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting