Allmänt

Fyspass i trappa:) typ…

Igår åkte jag till Citygross för att handla. Jag var svettig, lite småsnurrig och hungrig, och det var ingen syre i luften i butiken. Ute på parkeringen dallrade hettan mellan de parkerade bilarna och det var lite sådär allmänt stönigt;) Jag hade Lovelia med mig. När vi hunnit en bit in i butiken så slocknade alla lampor. På en krets säkert för det var ljust i delar av affären. Jaja, men jag hittar här, bara att traska på:) Det kom tillbaka snabbt, och jag såg sen att de höll på att greja med elen i taket.

Jag har inte handlat på länge, bara små stödhandlingar, vilket till sist gör att man får en varuvagn fylld med diverse omaka saker utan inbördes rangordning. Allt och inget liksom.

Jag självscannar, i alla butiker jag bara kan, och så även här. När jag till sist var färdig hade jag skrapat ihop den facila summan av 1848kr. Pust. På vad? Men jaja, sätter tillbaka scannern och drar mitt kort.

”Köpet måste hanteras av personal.”

Okey. Inget konstigt med det, de gör ofta stickprov, scannar typ 10 varor och stämmer de så är man klar sen. Mina stämmer ALLTID. Det är säkert tio år sen jag glömde scanna ett paket billiga blöjor, men sen dess, och innan dess med,  har jag alltid haft prickfritt. Jag vet att jag gör rätt, men man blir lik förbannat nervös;)

Killen som kom, tittade på mina välfyllda och snyggt packade kassar. ”Eh, det blev en full avstämning på dig…”

Jag nickade glatt i en sekund tills jag fattade vad han sa…. ”Va? en FULL avstämning? Säg att du skämtar….?”

Men nope.

Bara att packa upp varor för 1848kr på bandet. Det tar sin lilla tid.

Och inte stämde det heller…fast åt mitt håll. Slutsumman blev 1830kr. Kassörskan sa nåt om att det inte skulle läggas på mitt ”minuskonto” och jag bara: ”Va? Men jag har ju scannat in för många varor..alltså NI får betalt för sånt jag inte handlar…hur kan det vara dåligt för mig??”

Jo för att då trodde systemet att jag inte lagt upp något på bandet. Ja det är logiskt. Man scannar det första gången, men gång två gömmer man det? Får inte ihop det i huvudet faktiskt:) Nu såg hon att min vagn var tom och jag fattar fortfarande inte varför det felade, men nåt hade jag väl scannat dubbelt. Så jag sparade hela 18 kronor:) men det tog sån tid. Att packa tillbaka varorna sen, när de hamnat huller om buller blir aldrig lika bra som första gången. Men, till sist var jag klar:)

Jag har alltså inte det minsta emot att de kontrollerar, det tycker jag är bra. Jag har som sagt alltid scannat allt, medan andra sätter i system att sno saker. Däremot surade jag ur på en annan Ica butik i stan, Kvantum i Gränby centrum, där handlar jag väldigt sällan, och ytterst lite. Varenda gång fick jag avstämning. Det stämde på öret varje gång. Lik förbannat fick jag det nästa gång igen. Till sist muttrade jag att om de skulle hålla på sådär så skulle jag strunta i att handla där, för det tar ju tid. De menade på att det var slumpen, men det tro jag inte ett skit på. Speciellt inte som jag inte fått det en enda gång sen jag blev sur;) Undviker att handla där dessutom.

 

Vi åkte hem, och sen kom kalasgästerna.

Vi blev sittande ute till över elva och det var ljuvligt. Jag har inte suttit ute på kvällarna så mycket av lite olika anledningar. Först var det kalla kvällar, sen mygg, sen har jag inte heller nån att sitta ute med:) Jag kan lika gärna sitta inne och ha sällskap av TV:N . Men när man väl har sällskap så är det ju hur trevligt som helst, och inga mygg dessutom!

.

Idag så grejade jag på här hemma när Karin messade och frågade om jag var hemma. Japp, det är jag ju:) Hon och Vlad kom rullandes några minuter senare med sin lilla vovve. Han är tydligen en herre som är It´s my way or the highway:) Men Doris och han  funkar ihop. Hon har vett nog att fatta att han är äldst och man då bör respektera honom. De ser så roliga ut när de traskar omkring på tomten och kikar:)

Karin och jag har känt varandra sen vi jobbade ihop på sjukhuset. Hon kom ny och jag var den som först såg henne där hon kom in, lite vilsen, och letade efter förrådet för att få tag i kläder.  Så var det då på sjukhuset, det var inte så himla noga med att berätta att det skulle komma någon ny och börja jobba… utan de dök bara upp. Inte fick de speciellt mycket inskolning heller, utan det var mer : ”Här är kök, här är skölj, här är de rum du ska ha hand om, fråga om du undrar nåt.”

Helt galet egentligen, men då var det så. Karin och jag hittade varandra direkt och sen hängde vi ihop som ler och långhalm, till en början bodde hon hos en kompis bara en liten bit ifrån där jag också bodde och vi hade ungefär samma schema så det blev naturligt. Sen har vi fortsatt och även om vi inte vare sig hörs eller ses så ofta som man vill, så är hon en av mina närmsta vänner:)

Hon och Vlad är genuint härliga människor ♥

Vi snackade och fikade, och när de for vidare så håvade jag skräp i poolen och sen dammsög jag den. Nu har det ramlat i massa bös igen så jag ska fixa lite med det. Jag tror det är Morden i Midsummer va? Det är klassiskt och måste ses:) Jag brukar kunna festa loss med en kall öl eller en cider eller så, just till de här avsnitten på sommaren;) men eftersom jag fick ett mindre kul migränanfall som gör sig påmint idag i form av luddigt huvud och svårt att hitta rätt ord, så avstår jag nog;)

 

När jag håvat klart satte jag in Loppan, Jordan och Jamie i bilen och åkte för att hjälpa Simon bära en bokhylla. De har köpt den på Blocket och jag mötte upp dem  hos säljaren först.

Tung jäkel!!!

Simon är både lång och stark men det var svårt att få bra tag på den.

Men, utan större besvär fick vi upp den på kärran. Tacknämligt nog så bodde säljaren på nedre botten, bara öppna dörren och bära ut.

Värre var det hemma hos dem när vi skulle upp för två långa ganska branta trappor,  med höga trappsteg. Jisses. Jag kunde få ett bra tag under hela hyllan, men Simon som var högst upp i trappan hade det svårare. Väl uppe i lägenheten så rann svetten i strida strömmar nerför ryggen… så hett;)

Och inget syre att andas heller.

Jag tog med kidsen till MacD för att köpa milkshake.

Och ja kanske lite pommes:)

Sen drog vi till Ica och köpte mat. Idag frågade jag mina kids om vi kunde äta yoghurt och mackor till middag?? De brukar titta på mig som om jag är galen när jag frågar så, men idag nickade alla. Det är för varmt att laga mat. Eller äta varm mat. I stället köpte jag massa goda frallor med fint pålägg och smaskiga yoghurt. Tänker göra samma i morgon 😀 och nästa dag med;)

Vad äter ni sådana här dagar? Jag avskyr att grilla, även om det är svingott, så det går bort, men annars? TIPSA MIG!!

Jag återkommer snart igen, nu måste jag dammsuga poolen!

Hörs snart:)

Kommentarer

  1. Sandra

    Vi har luftvärmepump inställd på kyla så vi har typ 19-21 grader inomhus vilket gör att man är hyfsat pigg och orkar laga mat.
    Det är värt alla kronor i världen det kostar att köra den med kyla..

    Nu kanske det är lite sent påtänkt..
    Men är det en expedit så är det super enkelt att skruva isär och sätta ihop igen. Beskrivning finns på nätet om det skulle behövas.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag har skruvat många expedit och håller med, men det är ännu enklare att bära ?Så jäkla tråkigt att skruva?

  2. Helena

    Wraps, med sallad och olika ostar, dressing och strimlat kött, skinka eller lax, eller haloumi, stekt kall lax är så jäkla gott med lite lime och soja på.

  3. Sanna

    Kör på olika kalla sallader, yoghurt o mackor vi me ? skönt o höra att andra oxå gör det för ibland får man kommentaren att ”det är väl ingen middag”. Men det innehåller allt en middag innehåller rent näringsmässigt! Bara att det inte är en ”lagad” middag. Men orka i värmen!! O som sagt, inte ens barnen vill ha varm mat! Kör på jordgubbskräm o mjölk till lunch oftast. Oxå smidigt o ta me som picknick!?? Mannen gillar o grilla, så vill han det- fine för mig! Men jag gör det inte!!? Han har faktiskt inte heller varit så sugen nu i värmen ? Sen kör vi på baguetter/frallor/el annat färskt bröd me gotteligott pålägg ibland oxå!?

  4. Josefin

    Typisk mat vi äter just nu i hettan:
    – sallad på mozarella, tomat, basilika, olivolja
    – knäckebröd med mosad avokado & ett kallt kokat ägg till
    – kräm med kall mjölk
    – chips!!! Haha. Inte som mat då, men en näve varje kväll….. måste fylla på med saltet 😉 efter allt svettande…
    – kall pastasallad eller kall pasta med kalla vegobullar (köttbullar för köttätarna)
    – skagenmacka/räkmacka

  5. Annika K

    Hu då för att flytta möbler i den här värmen.
    Mat nu när det är som varmast blir kräm, mackor, sallad osv. Kall mat ?

  6. Karin

    Här blev det hemgjord ost&skink-paj idag, sallad till det. Annars har vi ätit sallad med ex kyckling till nu när det är så varmt, det har blivit mkt sallader. Har några burkar färdig tacofärs i frysen, så pitabröd med tacofärs blev det också en dag. Enkelt, gott och funkar bra till middag.
    Kram från mig

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting