Allmänt

SJ, grisar, bada, cyklar:)

Jag som är en nattuggla av rang i normala fall, kan ju säga att det inte direkt blir bättre av att det är först på kvällarna som det går att andas och framför allt röra på sig utan att man smälter:)

Idag började jag dagen med att ta på mig bikini och över den en kjol och ett linne. Jag käkade frukost och senare gjorde jag pojkarna sällskap i poolen. Efter det var det omöjligt att ta på sig minsta trasa;)

Jag, som seriöst ogillar att gå lättklädd, traskade runt i enbart en liten bikini hela dagen…. Då vet man att det är varmt;) Poolen håller 28-29 grader, så det svalkar ju knappt.

Faktiskt så drog jag igång gräsklipparen och klippte de knähöga spröten som växer i gräsmattan. Alltså inte fingräs utan de där man trär upp smultron på. Ni fattar va? Jag passade på under förmiddagen då grannens träd skuggar vår tomt, och det var inte så värst svettigt. Nu tog jag bara det som syntes värst, orka jobba i onödan liksom;)

Efter att ha doppat mig, och snurrat runt och lekt jetstråle, så lade jag mig raklång i en solstol. Där tänkte jag ligga. Jag har inte haft så många stunder som jag bara solat, utan har hela tiden något som ska göras. Barnens pappa kom och hämtade de fyra minsta, de skulle åka på speedway, och köpa en födelsedagspresent till Jamie. Plötsligt blev det tomt och tyst hemma. Jag uppskattar det i ungefär tio minuter, sen vill jag att det ska bli liv och fart igen:)

Jag och Novalie kröp ner i poolen igen, och sen lade vi oss på studsmattorna för att sola ryggen. Om ni aldrig har solat på en studsmatta så kan jag rekommendera det. Det är väldigt bekvämt, även på mage, och det blir svalt underifrån, och så gungar det en liten aning. Ljuvligt. Och ja, man somnar på en grisblink:)

Doris låg under mig, på marken under alltså, och jag hörde hur hon rörde sig mellan varven, men annars stensov jag. Doris är rolig hon. Hon gillar inte att bada. Man skulle kunna säga att hon avskyr det, men ändå…om man doppar henne i poolen så är det så skönt så skönt. Efteråt:)

När jag vaknade, efter kanske tjugo minuter eller så, så var jag rastlös. Herregud. Här kan man ju inte ligga. Jag har en takplåt på poolrummet som behöver skruvas fast, men det är mer en utseendefråga än funktion, så det tar jag en annan dag. Vad ska man göra då?? Tittade mig omkring och såg alla saronger, de behöver tvättas, så jag slängde in dem, och hängde tvätten som låg i maskinen. Och nu?

Jag röjde köket. I bikini:D

Rätt var det var så hörde jag pappans röst ute och tittade förvånat ut, de lastade ur något. Jamie hade fått sin hett efterlängtade cykel:)

Han har länge önskat sig en där man kan trampa bakåt:) alltså inga fotbromsar. Jag är så glad för hans skull:) Lilla skrutten, han var så superhappy♥

Sen åkte de igen, och jag ringde till SJ.

Två frågor här: ETT: vad betyder det där snurrande hjulet? Det står nämligen och snurrar mer eller mindre konstant, oavsett om jag använder telefonen eller ej.

Och TVÅ: Är SJ sådär tungrodda och med världens sämsta kundfokus?

Svar på den sista frågan vet jag redan  är JA; men det lät snällare att fråga;)

Jag åker till Göteborg i helgen. Min hemresa har fått en ny avgångstid kom det ett sms om… och ingen ska ju tro att man fick den ny avgångstiden direkt i smset. Nä, för att få reda på den så ska man söka sin resa där man bokar resor.. I min enfald så trodde jag att eftersom mina biljetter ligger i appen, så uppdaterades de automatsikt. Ehh..nä.

När jag flög med BRA för ett tag sen hände exakt samma sak, min resa fick en ny avgångstid. Jag fick ett mail, där det stod min ursprungliga tid, och även den nya. Superbra. VARFÖR klarar inte SJ av det?

Så nu står det fel avgångstid på biljetten i appen…. Varför ens ha elektroniska biljetter då liksom?

Jag chattade med kundtjänst för ringa var ju hundra nummer före. När jag ställde mig i kö hade jag nummer fem, sen tickade det ner snabbt till nummer ett, max fem minuter. Sen…. jag väntade en kvart innan ettan blev min tur. Sen tog själva chatten tjugo minuter, och det för att hon så uppenbart skötte andra ärenden på samma gång. Att behöva vänta på hennes  svar i fem minuter varje gång känns inte så konstruktivt faktiskt. Till sist fick jag veta att den avgång jag trodde vi hade nu, den  var det. Men så bra då. Framflyttad en halvtimme.

Det ska bli väldigt spännande att åka denna gång, vi åker Uppsala – Sala- Katrineholm – Göteborg. Varför? Jo banarbete. Hem är det direkt GBG – Sthlm.

Eftersom jag är biljettansvarig för tre personer så känns det bättre att ha dubbelkollat:)

.

När syrran slutat jobba för dagen åkte vi till Fjällnora och badade. Det är alltid massor av folk där, och även fast vi kom på kvällen så  var det mycket. Men inte knökfullt i alla fall. Vi låg en stund i solen innan vi hoppade i och simmade ut till flytbryggan. Där satt vi sen och blev helt torra innan vi simmade tillbaka.

Vi planerar för Hawaii:) Ingen av oss kan crawla, eller är ens speciellt  bra på att simma, så vi måste öva oss.  Alltså, kanske måste förklara? Vi kan simma, så långt som det behövs, men det är jobbigt, man använder muskler som annars vilar;) Om vi nu ska lära oss att surfa så känns det som att man bör vara stark och uthållig i de musklerna. Man vill ju inte ramla i som en padda, (vilket man ju lär göra), framför instruktören som är född på en surfbräda, och sen inte orka simma, eller ta sig upp på brädan  igen:)

Samma med att crawla, det ser ju fränare ut. När jag crawlar idag så kommer jag ingen vart, det går långsammare än bröstsim, och jag blir helt utmattad av att veva på armar och ben:)

Och så måste vi öva oss på att dyka. Jag är bara rädd om mina fransar:) som tar  mycket stryk i vatten, så jag får lov att lägga de här träningarna när jag snart ska göra en påfyllning. Ja, ytlig som bara den:D

Men vi funderar alltså på att lägga in simträning till hösten och framåt. Det är ju bra och så men rätt tråkigt, och tar himlens lång tid med ombyte och dusch och sånt. På Friskis duschar jag alltid hemma.

Blir nog bra!

På väg tillbaka pratade vi lite med grisen:)

Jag älskar grisar:) Men gärna på lite håll för de är stora och tunga;)

Sen skulle vi bara kolla vart man kom om man svängde höger på vägen i stället för vänster. Då kom man bland annat hit.

Vackra vackra sommar! Nånstans här ligger ett naturistbad, och det är ju nu inte vår grej ALLS, så vi vände för säkerhets skull och åkte hem.

Nakna människor..nej tack. Det är alldeles tillräcklig med badklädda personer:)

Vi åkte hem, syrran snackade en stund, jag håvade lite skräp i poolen, och sen gick jag in och käkade. Att äta mat runt 21-21.30 känns helt naturligt sådana här dagar:)

Om man inte påbörjat maten inan sex på vintern så får man ju lätt panik över att inte hinna äta innan man somnar. Sommaren ger en ju nästan en halv dag extra:)

Håller ni med?

Nu ska jag sova. Ja, halv tre:D

Jag har fläktar utplacerade både här och var så det är hyfsat svalt inne. Doris blev skiträdd för fläkten som står i vardagsrummet, och skällde en hel evighet. Den var ju helt klart livsfarlig och snälla matte kan du snälla ställa dig en bit bort ifrån den där tingesten…;)

I mitt sovrum har jag takfläkt på högsta snurr och en bordsvariant i det öppna fönstret, få se hur det är där…brukar vara smällhett.

Hörrni, vi hörs snart igen!

Natti natti 🙂

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Syrran är boendeansvarig?så jag kommer inte ihåg vad det heter.. samma som förra gången, ett vandrarhem.. kanske heter det Heden? Eller nåt:) fint och fräscht iaf

  1. Lola

    Tänk på att du inte kommer in till Stockholms C sedan med Göteborgståget utan endast till Stockhilms Södra. Därifrån får du sedan gå till Maria torget för att ta t-bana till T-centralen då Pendeltågsstationen Stockholm City är stängt pga rulltrappsproblem

  2. Ella

    Lycka till med SJ!
    Jag var så sjukt förvånad när jag nu åkte till Lund tur och retur och båda resorna var i tid och allt fungerande! Kändes helt otroligt liksom. Sen insåg jag att det är lite illa när man blir positivt överraskad över att det INTE är problem… (jag har haft rätt stora tågförseningar på i stort sett alla mina senaste resor, och en hel del tågkrångel i allmänhet nu när jag pendlar till Stockholm för jobb..).

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag har haft ”tur ” med nästan alla min resor, men den här administrationen runt omkring suger ju. Hur kan man ha så kass hantering via internet när det är så man vill att folk ska göra sina ärenden? Helt obegriplig. Alla andra klarar av saker som SJ inte gör, men ändå så bara fortsätter de vara efter:/

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting