KonsertOkategoriseradeResa

En fantastisk helg i Göteborg:)

Ja.

Man kan sammanfatta det hela med kort och gott – FANTASTISKT!

Jag har varit i Göteborg på konsert några gånger nu, första gången för att se Robbie Williams, sen Bruce Springsteen och nånstans vill jag ha det till att vi sett Robbie två gånger här, men det stämmer nog inte:) Sen Iron Maiden för många år sen. Jag tycker om Ullevi! Jag vet inte vad det är, men något med den arenan är speciellt:)

Early birdy och förväntansfull:)

Det började sådär bra… med ett försenat tåg. Outgrundliga äro SJs vägar liksom.

Det är ju banarbete vid Stockholm så när jag bokade tåget blev jag hänvisad att ta Uppsala-Sala-Katrineholm-Gbg. Tänkte inte mer på det, men sen blir man ju jädrigt fundersam när tåget vi byter till i Katrineholm kommer från … Stockholm? Stockholm södra förvisso men det går pendel dit hela dagarna hemifrån Uppsala.

Fattar inte varför vi inte fick åka den vägen!?

Att det sen började med att tåget blev sent mellan Uppsala – Sala så anslutande tåg drog, det var tio minuter sent.. jag VET att det inte bara är att hålla ett tåg, men ibland känns det som att det vore enklast för alla. Vi blev hänvisade till att själva boka om. Och här blir jag sur. Vi var ett 60-tal med biljetter hela vägen till Gbg och rimligen borde det funka såhär:

Oj, nu blev vi sena så passagerarna missade nästa. Då samlar vi ihop dem och informerar och LÖSER det på ett för kunden bra sätt.

I verkligheten skiter de i en.

Syrran som är ansvarig för klagomål/problem ringde SJ.

Trevligheten själv:)

Vi skulle sitta i Sala i TRE timmar och vänta på en buss till Västerås, sen ta ett tåg därifrån till Gbg tyckte han. Det var det bästa han kunde erbjuda. Eh..nä.Syrran påstår att han var jättetrevlig och verkade försöka sitt bästa, men det är inte Good enough att sitta och glo i Sala tre timmar för att sen åka buss och komma fram flera timmar senare. ”OM vi bara kliver på GBG-tåget då? Och typ sitter i bistron?” Nämen nooo, det gick inte, då kunde man bli avkastad och bötfälld. Men skjut mig. Jag har egentligen inga problem med att det inträffar saker, men när man inte får den hjälp man ska få, då lackar jag ur. Det finns en anledning att det är syrran som får sköta klagomålen:D Hon är mycket snällare. Haha.

Att fråga nån på plats är  numera en omöjlighet, det finns inga fysiska personer mer än på typ Stockholms central, men när tåget till Katrineholm kom in, som första lokföraren sagt att vi skulle ta, så pratade vi med tågvärdinnan. Hon tyckte absolut att vi skulle kliva på, och åka i bistron. ”Det beror på vem som jobbar i och för sig, men det är ju inte som att ni åker utan biljett för att det är kul. Det borde inte vara några problem.”

Så, vi klev på, en timme sena, och fick sen vänta ytterligare en timme i Katrineholm.

Vi var ett 60-tal resande som skulle vidare, så SJ hade gott kunnat fixa nåt vettigt. Men, sen satt vi i bistron och de frågade inte ens efter biljett, trots att vi satt och sov;) och helt uppenbart inte satt där för att äta. Drygt två timmar sena, i stället för sex, kom vi fram. Glada att det funkade trots allt och vi inte blev så vansinnigt sena, vi hade ju bokat ett tidigt tåg för att ha hela dagen på oss där.

Vi slängde in väskorna i en förvaringsbox.

Vi har bott på ett hotell/vandrarhem som heter Slottsbacken förut, och hade bokat rum där nu med. Det ligger en bit ifrån centrum, och eftersom vi ville kika i Nordstan så var det tidsbesparande att göra så här.

Det finns en butik som heter Missäy där som jag älskar:) Jag går alltid dit om jag är i GBG och hittar nästan alltid något. Eller massor:) Nu köpte jag byxor, en skinnjacka, en magväska till Patricia ( det är ju astrendigt! Äntligen, jag har en som jag köpte i Turkiet på 80-talet, det är svinsmart. Men man har ju känt sig som Stig-Helmer så den har vilat i garderoben till i höstas när jag var i USA )

Och den här ryggan:)

Älskar den, så härlig färg, och den var perfekt i storlek. Jag har letat efter en liten, men rymlig ryggsäck att ha när man ska iväg på saker, men inte hittat nån jag gillat. Förrän nu:)

 Perfekt!

Och jag har två fötter egentligen;)

När vi kände oss klara med shopping och fönsterkikande för den här dagen så åkte vi buss till Slottsskogen. Det är ett vandrarhem/hotell och det är rent, snyggt, fräscht och supertrevligt. Första gången vi bodde här var när vi såg Bruce Springsteen och allt var fullbokat. Jag var skeptiskt mot vandrarhem, men inte nu längre:) Vi skulle ha varit tre, så därför bodde vi i fyrbäddsrum, och fick toa och dusch på rummet, sist hade vi det i korridoren men även det funkade superbra.

Det är inte stort, men fräscht.

Vi ratade överslafarna:)

Handikappanpassade rum, verkar som de flesta, kanske alla(?) är det. Extra plus för det!Vi installerade oss, snabbduschade och skyndade oss sen iväg igen. Klockan  21.15 hade vi bokat bord på Heaven23. Restaurangen med RÄKMACKAN ni vet, den som ni tipsade om första gången vi åkte. 23 läskiga våningar upp i Gothia tower. Men den här gången var inte glashissen på utsidan av huset läskig, man vänjer sig tydligen vid allt.

En öl och den makalösa räkmackan♥Ingen av oss gillar majonnäs så vi ber om den på sidan. Varje gång så inser jag att den här majon är supergod:)

Utsikten är det inget fel på heller.

Liseberg.

Eftersom syrran åker typ barnkaruseller så är det bortkastat att gå in:)

På väg hem så valde vi att gå. Vi hittar tillbaka till centrum utan större problem .

 

Poseidon står där han står.Och framför honom  var det vattenvackert:)

Här nånstans tappade vi fokus och gick lite vilse:)

Jamen ingen är väl förvånad? Det gör vi ju överallt. London, New York, Göteborg. You name it:)

Men vi får se väldigt vackra saker:)

Nu hamnade vi på nån öde parkväg genom nån skog där inte ens buset vågade vara;) men vet man inte var man är så blir det så. Vi såg sen jättetjusig hus och ett hus som hade den där statyn som  nog står framför FN-skrapan, en knuten pistol, i miniatyr. Så kan man också ha.

Till sist var vi hemma. Och bäddade och somnade ovaggade:)

 

Jag måste ladda datorn och fixa lite med tvätt och sånt, men jag återkommer senare!

 

Kommentarer

  1. Ella

    Du skulle aldrig sagt att du brukade ha tur med dina tågresor! ? Haha, sorry, jag var tvungen. ? Nice att du hade en bra resa iaf!!

      1. Ella

        Förstår dock inte varför den inte föreslog byte vid Stockholm Södra, det gjorde den för mig när jag åkte Uppsala-Lund förra veckan, och det fungerade utmärkt.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing